Spitalul de Oncologie si Radioterapie Pediatrica - Xella Romania

Xella România susține primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

07.06.2019

Xella România contribuie la construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Compania oferă soluții complete de zidărie Ytong pentru proiectul demarat de Asociația Dăruiește Viață.

Spitalul de Oncologie și Radioterapie Pediatrică. Produsele livrate de Xella România

Xella România va livra în șantierul din curtea Spitalului Marie Curie, unde se construiește în prezent primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, 1.700 de metri pătrați de sistem constructiv Ytong eficient energetic.

Spitalul de Oncologie și Radioterapie Pediatrică. Ce spune conducerea Xella?

„Xella se implică activ în dezvoltarea și suținerea comunităților care aleg să construiască un mediu sănătos și de calitate cu soluțiile constructive Ytong performante energetic și prietenoase cu mediul înconjurător. Tocmai de aceea am decis să contribuim la construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, un proiect al Asociației Dăruiește Viață”, a declarat Marius Dragne, CEO Xella România.

Asigurarea unei ventilări adecvate, reglarea naturală a nivelului de umiditate la interior și utilizarea unor materiale care nu emit în aer compuși toxici sunt aspecte urmărite într-un astfel de proiect.

Spitalul de Oncologie și Radioterapie Pediatrică. Soluția YTONG

YTONG este o soluție de zidărie 100% naturală, permite obținerea unui mediu optim de umiditate la interior și asigură un mediu sănătos și antiseptic. Livrarea materialelor a început pe 23 mai 2019 și se va desfășura pe parcursul a două luni.

Compania susține inițiativa #NoiFacemUnSpital și oferă soluții de zidărie Ytong în valoare aproximativă de 140.000 de lei.

Spitalul de Oncologie și Radioterapie Pediatrică. Cea mai mare inițiativă de implicare socială din România

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică este cea mai mare inițiativă de implicare socială din România, la momentul actual, demarat de Asociația Dăruiește Viață, și necesită o investiție totală estimată la 28 de milioane de euro, fără echipamente. Lucrările de construcție au fost demarate în decembrie 2017, fundația clădirii cu șase etaje a fost turnată în iunie 2018, iar lucrările vor fi finalizate în 2020. Suprafața clădirii va fi de 12.000 de metri pătrați, iar spitalul va include:

  • două buncăre de radioterapie pentru copii
  • spațiu pregătire pacient
  • secții de oncologie, hemato-oncologie(saloane și 5 camere sterile), chirurgie, neurochirurgie, terapie intensivă
  • bloc operator cu 7 săli de operație
  • spații de relaxare pentru cei mici.

Citește și DELTA A.C.M. intră în insolvență. Cine este administrator judiciar?

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Xella România susține primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

  1. Pingback: Cluj Business Days 2019 - eveniment 10-11 iulie | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.