Stiri: Sanatate

Reorganizarea Spitalului Municipal Oradea

Anunț important privind construcția Spitalului Regional de Urgență Iași

19.04.2019

Anunț important privind construcția Spitalului Regional de Urgență Iași. Ministerul Sănătății a anunțat că au fost aprobați indicatorii tehnico – economici pentru construcția Spitalului Regional. Mai exact, este vorba de indicatorii studiului de fezabilitate. Aceștia au fost aprobați de către Consiliul Interministerial.

Spitalul Regional de Urgență Iași. Ce spune Sorina Pintea, ministrul Sănătății?

“Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Chiar dacă există voci care sunt împotrivă și nu își doresc ca România să reușească, noi vom construi spitalele regionale, așa cum am promis. Proiectul care prevede costrucția spitalului regional Iași este cel mai avansat. Imediat după ce vom aproba hotărârea de guvern pentru indicatorii tehnico-economici, vom depune cererea de finanțare la Comisia Europeană. În aproximativ o lună vom avea și studiul de fezabilitate de la Cluj”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Spitalul Regional de Urgență Iași. O investiție de 500 milioane de euro

Investiția în spitalul regional Iași se va ridica la 500 milioane de euro cu TVA. Din această sumă, 100 milioane de euro sunt destinați achiziției de echipamente medicale.

Citește și Olympus sărbătorește 10 ani pe piața din România. Principalele realizări are companiei în țara noastră

Spitalul Regional de Urgență Iași. 850 de paturi în regim de spitalizare continuă

Spitalul Regional din Iași va avea în structură 850 de paturi în regim de spitalizare continuă. La acestea se adaugă 40 paturi pentru spitalizare de zi.

Unitatea medicală va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, terțiar, oferind servicii de îngrijire a sănătății de înaltă complexitate, cu servicii integrate de ambulatoriu, inclusiv tehnologii avansate de diagnostic și tratament, pentru întreaga regiune.

Spitalul Regional de Urgență Iași. Organizare

Spitalul Regional din Iași va fi organizat pe centre de servicii. De asemenea, unitatea va utiliza tehnologii medicale avansate.

Citește despre Fusion Arts Expo 2019 anunță două evenimente inedite: Meet the Artists și Garden Party