Stiri: Sanatate

Spitalul Universitar Bucuresti modernizare

71 milioane lei pentru Spitalul Universitar București. Către ce vor merge fondurile?

20.03.2019

Spitalul Universitar București modernizare. Guvernul a aprobat în ședința de marți proiectul de finanțare de la bugetul de stat acordat Spitalului Universitar de Urgență București. Fondurile sunt destinate dotării blocului operator central. Valoarea totală a proiectului este estimată la 71,084 milioane lei.

Spitalul Universitar București modernizare. 11 săli de operație

Din aceste fonduri vor fi dotate cele 11 săli de operație care formează Blocul Operator Central din Spitalul Universitar de Urgență.

Perioada de realizare a investiției va fi de 18 luni.

Spitalul Universitar București modernizare. Aparatură medicală

Modernizarea spitalului prevede și cumpărarea de aparatură medicală de ultimă generație. Aceasta este necesară creării unei structuri unitare, integrate și performante care să asigure nevoile pacienților.

Categoriile de aparatură medicală sunt următoarele:

Aparatură medicală și accesorii pentru explorări funcționale și imagistică pentru blocul operator și post operator

  • Aparatură medicală și accesorii pentru pre-operator și post-operator
  • Aparatură medicală și accesorii pentru bloc operator
  • Aparatură medicală și accesorii pentru blocul operator-neurochirurgie
  • Instrumentar pentru chirurgie deschisă în blocul operator

Spitalul Universitar București modernizare. Operații laparoscopice

Dotările vor asigura aplicarea unor tehnici moderne pentru toate specialitățile. Este inclusă, de asemenea, abordarea laparoscopică, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare și a riscului de infecții.

Instrumentarul care va fi cumpărat pentu dotarea Blocului Operator Central este unul actualizat pentru nevoile actuale ale patologiilor tratate, în cantități estimate plecând de la volumele medii ale anilor trecuți, dar modulate pentru o trecere progresivă în următorii ani către tehnici minim invazive, dar și o creștere a activității de tip terțiar și de excelență în toate domeniile.

Spitalul Universitar București modernizare. Ce spune ministrul Sănătății?

”Ocrotirea sănătății populației se realizează prin asigurarea unui act medical sigur, realizat în condiții de calitate și cu aparatură modernă. În acest sens, Guvernul a alocat fonduri substanțiale anul acesta, cu care vom realiza investiți majore în unitățile sanitare din toată țara. Proiectul aprobat azi este doar un prim pas și se înscrie în măsurile care au ca scop implementarea Strategiei naționale de sănătate și a Planului de acțiuni pe perioada 2014 – 2020”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Citește și Biocide neconforme, găsite în urma controalelor Ministerului Sănătății