Stafeta Muntilor 2019 si Trofeul PRO-MONT

Ștafeta Munților 2019 și Trofeul PRO-Mont vor avea loc pe 2-4 august

19.07.2019

Asociația Alpin Club PRO-MONT București a anunțat că organizează cea de-a II-a Ediție a Trofeului “PRO-MONT”, precum și Etapa a IV- a din cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților” 2019. Acestea vor avea loc în perioada 2-4 August 2019 în Masivul Postăvaru, arie naturală ROSCI0207 – sit de importanță comunitară a rețelei ecologice europene NATURA 2000.

Ștafeta Munților 2019. Trofeul “PRO-MONT”

Trofeul “PRO-MONT” se adresează atât membrilor cluburilor participante în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților”, cât și altor persoane care se vor putea organiza în echipe. Acestea pot participa alături de cluburi și vor beneficia de aceleași tipuri de activități. Evenimentul cuprinde mai multe probe:

  • raid montan
  • orientare sportivă
  • cunoștințe teoretice
  • escaladă pe stâncă
  • probe de cultură și de creativitate artistică

Ștafeta Munților 2019. Amplasarea taberei de corturi

Conform organizatorilor, tabăra de corturi va fi amplasată în Predeal, stațiune turistică de interes național și internațional, în vecinătatea cabanelor Trei Brazi și Poiana Secuilor. Mai exact, într-o poiană minunată situată la altitudinea de 1063 m, înconjurată de pădure, la poalele Masivului Postăvaru.

”În arealul sitului Masivul Postăvaru, situat între râul Timiș, Valea Cheii și stațiunile turistice Predeal și Poiana Brașov, au fost identificate 12 tipuri de habitate naturale de interes comunitar bogate în floră și faună specifice Carpaților de Curbură, influențate de geologia calcarelor jurasice (Cheile Râșnovului, Muchia Cheii, Vârful Postăvaru – 1799 m), aceste atracții putând fi admirate de pe traseul raidului montan și în zona de desfășurare a evenimentului”, potrivit organizatorilor.

Ștafeta Munților 2019. Accesul se poate face pe:

DN 1 București – Predeal – Trei Brazi – Poiana Secuilor și DN 1A Vălenii de Munte – Săcele – Brașov – Predeal – Trei Brazi – Poiana Secuilor

calea ferată București – Predeal, apoi din Predeal pe drumul către Trei Brazi – Poiana Secuilor (Coordonate GPS N 45°31′4837″, E 025°32′8566″).

Ștafeta Munților 2019. Categorii

Cei care doresc să participe la eveniment pot opta pentru una din categoriile de mai jos în funcție de vârstă și experiență:

• FAMILY – participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult și obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniți;

• JUNIORI – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 ani împliniți;

• ELITE – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex și vârstă;

• SENIORI – participă echipe formate din 3 peroane cu vârsta cuprinsă între 35-50 ani, indiferent de sex.

• VETERANI – participă echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 50 de ani, indiferent de sex;

• FEMININ – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă;

• OPEN – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă și sex. Timpii sunt calculați ca timpi turistici si această categorie se punctează tot cu 500 puncte în clasamentul general al Ștafetei Munților.

Informații suplimentare despre Trofeul “Pro-Mont” 2019, accesând site-ul: https://www.stafetamuntilor.ro/invitatii.

Citește și ATENȚIE! O falsă aplicație FaceApp infectează telefoanele

Citiți și despre:

O părere la “Ștafeta Munților 2019 și Trofeul PRO-Mont vor avea loc pe 2-4 august

  1. Pingback: Cladiri de birouri Bucuresti - noi inaugurari | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.