Stafilococ auriu Maternitatea Giulesti

Anchetă la Maternitatea Giulești, după ce mai mulți bebeluși au fost diagnosticați cu stafilococ auriu

07.05.2019

Ministerul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică București să verifice informația apărută la Spitalul de Obstetrică Ginecologie “Panait Sârbu” din București, după ce la Spitalul de Urgență Copii Grigore Alexandrescu au fost internați doi copii infectați cu stafilococ auriu.

Din datele furnizate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, ar fi vorba de trei bebeluși internați.

Bebelușii au fost născuți în perioada martie-aprilie 2019 la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Panait Sârbu.

Stafilococ auriu maternitatea Giulești. Ce vor viza verificările?

Astfel, în perioada 08 – 15 mai, la cererea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari ai DSPMB însoțiți de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile vor verifica respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curățenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și normele tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale.

Stafilococ auriu maternitatea Giulești. Date referitoare la internări

Mai mult, DSPMB a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu” să transmită până la data de 07 mai date referitoare la:

 • data internării mamelor
 • datele de naștere ale copiilor
 • tipul nașterii
 • diagnosticul la externare
 • data externării.

Totodată au fost solicitate măsurile instituite în ceea ce privește investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii născuți în perioada 25.03.2019-30.04.2019.

Au fost solicitate spitalului rezultatele testelor efectuate în cadrul autocontrolului, în secțiile de:

 • neo-natologie
 • obstetrică-ginecologie
 • bloc operator
 • sterilizare și biberonerie
 • rezultatele testării personalului privind portajul

Stafilococ auriu maternitatea Giulești. Bebeluși născuți prin cezariană

Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, a solicitat DSPMB date privind copiii născuți prin operație cezariană în intervalul 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infecții stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate și internați ulterior în alte unități sanitare.

DSPMB a cerut unităților sanitare publice și private să comunice dacă în unitatea respectivă s-au prezentat sau internat copii născuți în perioada 25.03.2019-30.04.2019, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, cu simptomatologie ce ar putea fi asociată infecției stafilococice cu MRSA.

Din datele primite până la ora actuală, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu au fost internate două cazuri din care unul a fost externat.

Citește și Blue Air are un nou director general. Cine este Oana Petrescu?

 

 

 

 

 

O părere la “Anchetă la Maternitatea Giulești, după ce mai mulți bebeluși au fost diagnosticați cu stafilococ auriu

 1. Pingback: Piata de consultanta imobiliara din Romania | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.