Stiri: IT&C

Star Storage rezultate 2019

Star Storage rezultate 2019: Venituri de 8,7 milioane de euro, în primele șase luni ale anului

20.08.2019

Star Storage rezultate 2019. Compania a anunțat venituri de 8,7 milioane euro în prima jumătate a anului 2019, în creștere cu 19% față de perioada similară a anului anterior, și un profit înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) în valoare de 2 milioane euro.

Star Storage rezultate 2019. Expansiunea internațională

Compania se apropie de finalizarea fazei inițiale a strategiei sale de expansiune internațională, caracterizată de investiții de peste 5 milioane euro în R&D și eforturi consistente pentru dezvoltarea canalelor internaționale de vânzare.

Star Storage este un furnizor global de tehnologie care dezvoltă și livrează soluții pentru protecția și managementul informațiilor.

Star Storage rezultate 2019. Ce spun reprezentanții companiei?

„Acum câțiva ani, ne-am propus să transformăm Star Storage într-un jucător global. Această decizie a presupus investiții consistente și, pe termen scurt, profitabilitatea a avut de suferit. Am lucrat însă constant, în această perioadă la îmbunătățirea portofoliului de produse si servicii, migrând din zona de soluții bazate pe tehnologiile unor companii terțe către soluții bazate pe produse software proprii și de la servicii punctuale la servicii recurente, precum abonamente software, servicii de mentenanță software și servicii cloud. Astăzi, sunt mândru să văd că Star Storage este o companie mai agilă, mai eficientă, pregătită pentru următoarea fază de creștere, datorită măsurilor transformaționale pe care le-am implementat în ultimii ani”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

Star Storage rezultate 2019. Estimări pentru a doua parte a anului

În a doua jumătate a anului, compania estimează o accelerare a vânzărilor pe piețele internaționale, ponderea lor în cifra de afaceri urmând să crească cu 2 puncte procentuale până la 20%. Pe parcursul următorilor 3 ani, vânzările, la nivel internațional, a produselor proprii și a serviciilor asociate vor ajunge să reprezinte peste jumătate din veniturile companiei.

Star Storage rezultate 2019. Direcții strategice

Una dintre direcțiile strategice la nivel internațional este înlocuirea sistemelor tradiționale, învechite, de tip ECM (Enterprise Content Management) cu produsul nostru fanion – SEAL – un sistem de ultimă generație pentru centralizarea, gestiunea și arhivarea conținutului.

În plus, acesta permite scenarii de utilizare inovatoare pentru gestiunea și arhivarea conținutului din sisteme de top, cum ar fi SAP, Salesforce și Microsoft SharePoint, precum și libertate totală în ceea ce privește modelul de implementare:

  • la sediul clientului
  • în cloud privat
  • în cloud public (precum Microsoft Azure și AWS)
  • modele hibride

Soluțiile Star Storage sunt, în prezent, implementate pe patru continente în companii de top Fortune 500:

  • bănci
  • companii de asigurări
  • mari companii de retail
  • companii din domeniul aeronautic
  • companii din sectorul medical
  • instituții publice

Citește și Crapul, campionul peștilor pescuiți în țara noastră