Stiri: Sanatate

Vaccin AstraZeneca

Strategia Națională de Vaccinare, finanțată din bani europeni

27.08.2019

Strategia Națională de Vaccinare. În următorii trei ani, Ministerul Sănătății va primi de la Uniunea Europeană, aproximativ 22 milioane de lei. Fondurile au în vedere implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în țara noastră.

Strategia Națională de Vaccinare. Ce spune ministrul Sănătății?

„Am depus în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar în acord cu Strategia Națională de Sănătate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmărim să creșterem gradul de acoperire vaccinală în țară”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Strategia Națională de Vaccinare. Un sistem de monitorizare

Astfel, cu fondurile primite de la Uniunea Europeană pentru implementarea primului proiect finanțat va fi elaborată Strategia Națională de Vaccinare. Aici este inclus Planul de acțiuni aferent acesteia și va fi consolidat un sistem de monitorizare a acestora.

Strategia Națională de Vaccinare. Informații privind stadiul vaccinării

În plus, va fi îmbunătățită capacitatea instituțiilor din sistemul de sănătate pentru completarea și accesul în timp real la informații privind stadiul vaccinării pentru populație, precum și a stocurilor disponibile. Un număr de 20 de județe identificate ca fiind prioritare vor fi dotate cu camere frigorifice pentru păstrarea stocurilor de vaccin, cu mașini și servicii de curierat pentru transport vaccin.

Registrul Electronic Național de Vaccinări

De asemenea, tot din acest fonduri va fi dezvoltat și Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), prin crearea, în secțiunile de management al stocurilor de vaccin existente la nivelul direcțiilor de sănătate publică, a unui modul de calcul valoric al acestor stocuri.

Personalul din cadrul Ministerului Sănătății și din structurile cu responsabilități în dezvoltarea și punerea în aplicare a politicilor și programelor de vaccinare și imunizare va fi instruit și, nu în ultimul rând, va fi derulată o campanie de informare și conștientizare a importanței vaccinării.

Citește și MHP Consulting România se mută în Record Park Cluj-Napoca. Anunțul făcut de companie