Subventii pentru angajatori 2018

Subvenţii pentru angajatori 2018: Modificările anunţate de Ministerul Muncii

28.09.2018

Ministerul Muncii anunţă noi subvenții pentru angajatori și pentru șomerii care îşi găsesc un loc de muncă. În şedinţa de joi, Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care se modifică și se completează normele de aplicare în cazul OUG 60/2018. Este vorba despre Ordonanţa care prevede acordarea de subvenții pentru angajatori și pentru angajați.

Subvenţii pentru angajatori 2018: 2.250 lei pe lună pentru contracte de stagiu

Conform noilor modificări, companiile care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu primesc 2.250 lei pe lună. Fondurile acordate înainte erau de 1.125 lei, în cazul ucenicilor, și 1.350 lei, în cazul absolvenților. Facilitatea se acordă la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului.

Subvenţii pentru angajatori 2018: Tinerii cu risc de marginalizare

În plus, companiile care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială beneficiază în fiecare lună, pentru fiecare persoană care face parte din această categorie socială , de o sumă egală cu salariul de bază de la data angajării tinerilor. Finanţarea nu poate fi mai mare de mai mult de patru ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare. La ora actuală, indicatorul social de referinţă este de 500 de lei. Prin urmare, subvenția nu poate depăși 2.000 de lei.

Subvenţii pentru angajatori 2018: Prima de activare pentru şomeri

Şi prima de activare acordată şomerilor care îşi găsesc un loc de muncă a fost majorată. Astfel, cuantumul primei pentru şomerii care nu primesc indemnizație de șomaj este majorat de la 500 lei la 1.000 lei. Aceasta se acordă dacă angajarea se face cu normă întreagă, pentru o perioadă de minimum trei luni. Prima de activare pentru şomeri se plăteşte în două tranșe. 50% se acordă în luna următoare lunii în care s-a solicitat acordarea ei și 50% în luna următoare expirării perioadei de trei luni de la angajare.

Ministerul Muncii menţionează că rămân în vigoare prevederile din celelalte Hotărâri de Guvern care reglementează acordarea de subvenții pentru angajatori și angajați.

Citeşte şi Bergenbier are un nou director de marketing. Ce experiență are Mihaela Hristea?

 

Citiți și despre:

O părere la “Subvenţii pentru angajatori 2018: Modificările anunţate de Ministerul Muncii

  1. Pingback: Suplimentare locuri Rezidentiat 2018: Anuntul MS | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.