Veste bună pentru crescătorii de animale. Începând de astăzi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că centrele judeţene vor începe plata subvenţiilor pentru creşterea animalelor.
Plăţile pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor sunt cele aferente lunii iunie şi celui de-al doilea trimestru din 2018.
Subvenţii pentru creşterea animalelor. Valoarea ajutorului
Per total, pentru plata ajutorului de stat se acordă, de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii, suma de 15,4 milioane de lei.
Subvenţii pentru creşterea animalelor. Iată declaraţia făcută de APIA
Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură spun că există un număr de 80 de cereri depuse.
„Suma totală autorizată la plată este de 15.409.975,36 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 80 solicitanţi care au accesat această formă de ajutor în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare”, a anunţat APIA.
Schema subvenţiei pentru crescătorii de animale a fost modificată pe 1 aprilie 2016. Printre schimbările aduse se numără şi faptul că cererea pentru subvenţie se poate depune atât lunar cât şi trimestrial.
Subvenţii pentru creşterea animalelor. Ce costuri acoperă ajutorul de stat
Acest ajutor de stat pentru crescătorii de animale a fost introdus în România în anul 2014.
Subvenţiile acoperă costurile pentru realizarea şi menţinerea registrului genealogic al animalelor. De asemenea, cu aceşti bani se pot face şi teste pentru a afla calitatea şi randamentul genetic al acestora.
Subvenţii pentru creşterea animalelor. Ce animale sunt incluse?
Schema de subvenţii pentru creșterea animalelor se aplică pentru următoarele specii de animale: taurine, bubaline, porcine, ecvine, ovine şi caprine.
Ajutorul de stat este acordat din bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Citeşte şi Fonduri europene pentru agricultură: Schimbări legislative importante