Stiri: Finante

Rezultate OTP ianuarie - septembrie 2021

Suspendarea ratelor OTP Bank: Anunțul făcut de bancă

22.04.2020

Suspendarea ratelor OTP Bank. OTP Bank a anunțat că vine în sprijinul clienților persoane fizice și/sau juridice cu o modalitate mai simplă pentru inițierea solicitărilor de suspendare a ratelor, potrivit Ordonanței de Urgență 37/2020 și a Normelor de aplicare a acesteia. Așadar, prin intermediul formularului online, pus la dispoziție pe website-ul băncii, clienții pot solicita mult mai simplu aplicarea acestei soluții. În doar câteva zile de la lansarea formularului, au fost înregistrate aproximativ 3.500 de cereri pe acest canal. Numărul este de patru ori mai mare decât prin email, telefon sau unitățile teritoriale.

Suspendarea ratelor OTP Bank. Un instrument simplu și eficient

”Clienții aleg acum, în principal, să aplice pentru măsura suspendării ratelor, potrivit Ordonanței, prin intermediul formularului online. Este un instrument eficient și simplu, creat cu scopul de a limita deplasarea la bancă și a preveni situațiile de supraîncărcare a Contact Center-ului. Le recomandăm în continuare clienților să îl folosească cu încredere, pentru că astfel datele sunt bine structurate și complete, ceea ce poate facilita soluționarea mai rapidă a cererilor primite”, au declarat reprezentanții OTP Bank.

Suspendarea ratelor OTP Bank. Tipuri de credite

OTP mai anunță că oferă posibilitatea suspendării obligațiilor de plată a ratelor scadente pentru toate tipurile de credite, inclusiv pentru carduri de credit și overdraft (descoperit de cont), pentru clienții care întrunesc condițiile prevăzute în OUG 37/2020 și care transmit solicitări până la termenul limită prevăzut, respectiv data de 15 mai 2020.

Răspunsul pentru solicitările primite este dat în maximum 15 zile

Banca analizează toate cererile primite și, în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data solicitării, revine către client cu un răspuns privind aprobarea sau, după caz, respingerea acestora. Clienții ale căror cereri sunt aprobate vor primi, în cel mult 30 de zile de la data primirii solicitării, o notificare cu clauzele contractuale modificate, inclusiv noul grafic de rambursare.

Primele cereri de amânare în condițiile Ordonanței au fost deja aprobate săptămâna trecută și comunicate clienților. Alte câteva mii sunt în curs de analiză și procesare.

Suspendarea ratelor OTP Bank. Termene pentru persoane fizice

În cazul persoanelor fizice pentru care se aplică soluția OTP Bank de amânare fără intrare în restanță si aplicare de penalizări până pe 29.05.2020, și care ulterior și-au manifestat intenția de a beneficia de măsura anunțată în ordonanță și îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute de aceasta, este important de știut că soluția OTP Bank va fi înlocuită automat de soluția de amânare în condițiile Ordonanței.

Persoane juridice

În ceea ce privește persoanele juridice sau categoriile asimilate, OTP Bank a implementat aceeași modalitate de solicitare a suspendării ratelor. Dacă acestea întâmpină sau se află într-o situație dificilă, atunci sunt rugate să contacteze în cel mai scurt timp managerul de relații dedicat pentru a identifica cea mai bună soluție personalizată.

Așadar, debitorii care doresc să aplice pentru măsura suspendării ratelor conform Ordonanței, pot transmite o solicitare prin email, telefonic, cerere în format fizic sau, preferabil, prin completarea formularului online, după cum urmează:

1. Pentru persoane fizice, aflat aici

2. Pentru persoane juridice sau/și categorii asimilate, aflat aici

Citește și Locuri de muncă remote, la Angajatori de TOP București. Anunț important