Stiri: Companii

TeraPlast prea compania Somplast

TeraPlast preia compania Somplast

14.04.2021

TeraPlast preia compania Somplast. Grupul a anunţat că a primit aprobarea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia producătorului de ambalaje Somplast din Năsăud. În urma achiziţiei, grupului i s-au adăugat capacităţi de producţie de 4.000 de tone de polietilenă.

Astfel, Compania a primit în data de 13 aprilie 2021 avizul favorabil al Consiliului Concurenţei pentru dobândirea controlului unic asupra Somplast. TeraPlast a executat ordinul de vânzare al fostului acţionar majoritar al Somplast SA în 29 decembrie 2020. După avizul favorabil al Consiliului Concurenţei, grupul îşi exercită controlul asupra societăţii preluate.

TeraPlast preia Somplast. Capacitate totală de producţie

În urma achiziţiei Somplast, Grupului TeraPlast i s-au adăugat capacităţi de producţie de 4.000 de tone de polietilenă. Din acestea, 3.000 de tone reprezintă capacitatea de folii şi 1.000 de tone capacitatea de producţie ţeavă. În plus, TeraPlast dobândeşte şi 20.000 mp de hale în Năsăud.

Grupul TeraPlast mai are în curs de implementare o investiţie de 12 milioane de euro, cofinanţată prin schema de ajutor de stat, pentru construcţia unei fabrici de folii biodegradabile în Parcul Industrial din Sărăţel.

Împreună cu achiziţia Somplast, investiţia TeraPlast în business-ul de ambalaje flexibile se ridică până acum la peste 13 milioane de euro.

Piaţa ambalajelor flexibile

Conform companiei, piaţa ambalajelor flexibile din România se ridică la 300 milioane de euro, iar 47% din aceasta este reprezentată de importuri. Prin investiţiile în ambalaje flexibile, Grupul TeraPlast îşi propune înlocuirea importurilor din piaţă prin oferirea de produse româneşti de calitate, certificate la standarde europene. Totodată, TeraPlast îşi propune ca în anul 2022 să devină liderul pieţei româneşti de ambalaje flexibile.

Grupul TeraPlast este compus din companiile:

  • TeraPlast
  • TeraGlass
  • TeraPlast Recycling
  • TeraPlast Folii Biodegradabile
  • Somplast

Citeşte şi TeraPlast a vândut divizia de produse din oţel. Ce valoare are tranzacţia?