Stiri: Sanatate

Masurarea temperaturii corporale

Ministerul Sănătăţii: Termoscanarea este obligatorie

27.05.2020

Termoscanarea este obligatorie. Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Termoscanarea, obligatorie pentru toate persoanele

Aşadar, la intrarea într-un spaţiu închis, termoscanarea este obligatorie pentru toate persoanele.

„Facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori”, conform Ministerului Sănătăţii.

Termoscanarea este obligatorie. Interzicerea accesului în anumite spaţii închise

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

La măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Repetarea procedurii de termoscanare

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după 2-5 minute de repaus.

Citeşte şi Reluare zboruri Blue Air 2020. Anunţul făcut de compania aeriană