Stiri: Sanatate

Test HPV Synevo.

Campanie de conștientizare a importanței testelor HPV, lansată de Synevo

22.10.2020

Test HPV Synevo. Compania de servicii medicale Synevo România a lansat o campanie de conștientizare a importanței testelor HPV. Cancerul de col uterin este principala cauză de mortalitate prin cancer în rândul femeilor din România .

Astfel, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, compania va organiza mai multe acțiuni de informare adresate pacientelor și cadrelor medicale oferind un pachet de screening pentru cancerul cervical, în cadrul căruia testul CINtec® PLUS poate fi accesat gratuit de pacientele cu rezultat pozitiv la testul cobas​®​ HPV.

Test HPV Synevo. Cancerul de col uterin poate fi prevenit

Până la 80% din cazurile de cancer de col uterin pot fi prevenite prin programe organizate de screening. Un studiu realizat de Synevo România în parteneriat cu Kantar TNS, pe un eșantion de femei din mediul urban, cu vârste între 18 și 64 de ani, arată că o treime dintre femeile active sexual nu au efectuat niciun control ginecologic în ultimul an. Lipsa unor probleme vizibile, a timpului sau a unei recomandări din partea medicului ginecolog, costurile și disconfortul din timpul recoltării sunt principalele motive care au contribuit la frecvența redusă a testelor de screening. Asocierea între infecția HPV și dezvoltarea cancerului cervical nu este corect identificată decât de una din trei femei chestionate, aspect care diminuează beneficiul perceput al testării HPV.

Ce spune directorul medical al Synevo România?

„Dorim să intervenim cu toate instrumentele de care dispunem pentru reducerea incidenței cancerului de col uterin în România – cea mai mare la nivelul Uniunii Europene – prin campanii de comunicare adresate medicilor și pacientelor, oferte comerciale și studii care oferă tuturor celor implicați o imagine clară asupra obstacolelor întâlnite și evidențiază nivelul de informare privind riscurile și modalitățile de prevenție. Synevo România este aproape de profesioniștii din domeniul sănătății și pacientele din țară, oferind informații rapide și sigure pe baza cărora pot fi luate cele mai bune decizii medicale”, a declarat doctor Antoanela Curici, director medical Synevo România.

Test HPV Synevo. Preţuri

Pachetul de screening pentru cancer cervical oferit de Synevo România pacientelor în intervalul octombrie 2020 – ianuarie 2021 cuprinde un test PAP în mediu lichid și un test cobas​®​ HPV ADN pentru detectarea tulpinilor cu risc crescut, cu identificarea genotipurilor 16, 18. Pacientele cu rezultat pozitiv HPV primesc gratuit testul CINtec​​®​ PLUS (prețul de listă al acestuia este de 370 de lei). Costul total al pachetului de screening oferit de Synevo este de 268 de lei. Pacientele pot accesa oferta în toate cele 72 de centre Synevo din București și din țară, unde se recoltează probe ginecologice. Probele sunt analizate cu ajutorul unui echipament de ultimă generație cobas® 6800, cu o capacitate de procesare de peste 500 de probe/zi.

Citeşte şi Apple Pay în România. Anunţul făcut de Libra Internet Bank