Stiri: Finante

Titluri de stat aprilie 2021

Românii mai au la dispoziție o săptămână pentru a cumpără titluri de stat CENTENAR

14.12.2018

Titluri de stat CENTENAR. Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că a lansat a treia emisiune de titluri de stat către populație, cu o dobândă avantajoasă de 4,5% pe an și maturitate de doi ani. Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu. În plus, veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titluri de stat CENTENAR. Prelungirea perioadei de subscriere

În condițiile unui interes crescut al investitorilor, Ministerul de Finanțe prelungește cu încă o săptămână perioada de subscriere.

Titlurile de stat pot fi achiziționate de la Unitățile operative ale Trezoreriei Statului și prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, astfel:

  • până pe 21 decembrie 2018 de la unitățile Trezoreriei Statului
  • până pe 20 decembrie 2018 prin rețeaua de oficii poștale din mediul urban
  • 19 decembrie prin rețeaua oficiilor poștale din mediul rural

Titluri de stat CENTENAR. Tombolă

După încheierea perioadei de subscriere, Ministerul va organiza o tombolă prin care 1000 de investitori ai acestei emisiuni de titluri de stat vor fi selectați pentru a primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câștigătorilor. Suma minimă investită pentru a participa la tombolă este de 500 lei.

Titluri de stat CENTENAR. Ce spune ministrul de Finanțe?

”Prin emisiunile de titluri de stat CENTENAR îi facem pe români parteneri la creșterea economiei românești, în calitate de investitori direcți. Joi, 27 decembrie a.c, vom organiza tombolă prin care vor fi trași la sorți cei 1.000 de câștigători ai premiilor în valoare de 5.000 de lei. Este modul nostru de a le mulțumi românilor pentru încredere,” a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Titlurile de stat CENTENAR pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat și la emisiunile anterioare. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului. Aceeași sumă este valabilă și pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale din rețeaua C.N. ”Poșta Română” S.A.

Citește și Investițiile în digitalizare în 2018: Ce spun companiile din nord-vestul României?