Energie regenerabila

Programul Stații de reîncarcare 2022.

Topul celor mai bune maşini electrice

01.08.2021

În țările Uniunii Europene, în 2020, s-au înmatriculat peste 500.000 de mașini full-electrice și se așteaptă ca trendul să continue și anul acesta. Cele mai bune maşini electrice sunt silenţioase, uşor de condus şi prietenoase cu mediul. Vânzările de maşini electrice înregistrează o creştere remarcabilă la nivel mondial, acest tip de automobile reprezentând, la ora actuală, 6,6% din piaţa totală auto din întreaga lume.

În plus, estimările arată că şi pe viitor vânzările de maşini electrice vor continua să crească, mai ales că multe ţări dezvoltate au în plan să introducă noi reguli privind emisiile de carbon.

În România, în prima parte a anului, maşinile electrice au înregistrat o creștere de 79,8%, realizând o cotă de piață de 11,6%, potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA). În plus, este de remarcat şi creșterea puternică a autoturismelor plug-in hybrid (+155,2%).

Topul celor mai bune maşini electrice în 2021

În acest context, vă prezentăm topul celor mai bune maşini electrice.

  1. Jaguar I-Pace

Prima mașină electrică lansată de Jaguar poate merge pe o distanţă de peste 400 de kilometri dacă este încărcată o singură dată. Acest model este unul rapid, uşor de condus, iar interiorul este echipat în mod clasic. Deşi există maşini electrice care au un preţ mai redus, în ceea ce priveşte atractivitatea şi rapiditatea, I-Pace reprezintă o alegere foarte bună.

Prima mașină electrică lansată de Jaguar poate merge pe o distanţă de peste 400 de kilometri dacă este încărcată o singură dată

  1. Peugeot e-208

E-208 are un interior de o calitate mai înaltă decât rivalul său Renault Zoe. De asemenea, maşina este mai spaţioasă şi deţine şi un kit suplimentar de siguranță. În plus, comparativ cu modelul pe benzină sau motorină Peugeot 208, spațiul destinat portbagajului este mai mare.

Peugeot e-208 oferă autonomie de 340 km şi încărcare rapidă, fiind un model dedicat traficului urban.

  1. Kia e-Niro

Acest model oferă o performanţă superioară altor maşini electrice, însă, în ultimii doi ani, preţurile pentru acest model au avansat destul de mult.

Kia e-Niro este primul Crossover Utility Vehicle 100% electric produs de compania coreeană. Având o autonomie de 455 kilometri (282 mile) conform ciclului combinat WLTP, modelul are un design atractiv, utilitatea unui crossover și un sistem de propulsie cu zero emisii.

Kia e-Niro deţine o autonomie a bateriei de peste 450 de kilometri

  1. Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 este o mașină foarte bună, ţinând cont de preţul său. Autovehiculul deţine o baterie de 77kWh şi este destul de confortabil și silențios. În plus, varianta Pro Performance vine echipată cu motor de 204 CP.

Autonomia ajunge la aproape 500 de kilometri.

Volkswagen ID.4  are o baterie care oferă o autonomie de până la 500 de kilometri

  1. BMW iX3

În afară de unele detalii stilistice și de faptul că motorul cu ardere a fost înlocuit cu un motor electric, iX3 este practic un BMW X3. Pentru iubitorii acestei mărci, acesta este un lucru bun.

BMW iX3 este un SUV practic și elegant, echipat cu un bun sistem de infotainment.

  1. Fiat 500

Varianta electrică a Fiat 500 poate fi considerată maşina perfectă pentru oraş. Este mai mică decât alte maşini, fiind uşor de parcat şi de condus în aglomeraţie.

În plus, poate fi utilizată fără probleme şi în afara oraşului, fiind o maşină confortabilă la drum lung.

Varianta electrică a Fiat 500 poate fi considerată mașina perfectă pentru oraş

  1. Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq este o maşină care se conduce uşor şi este extrem de bine echipată la interior. În plus, preţul său este unul destul de bun pentru categoria din care face parte.

Skoda Enyaq iV combină tehnologia de ultimă oră, fiind un vehicul de ultimă generație, spațios și eficient.

  1. Porsche Taycan

Pentru cei care căută beneficiile obișnuite ale mașinii electrice, însă doresc un autovehicul dintr-o clasă superioară, Porsche Taycan este răspunsul. Maşina are un preţ rezonabil, ţinând cont de brandul Porsche, foarte elegantă la interior.

Porsche Taycan este un vehicul electric cu adevărat inovator, oferind o înaltă performanță.

Porsche Taycan este un vehicul electric cu adevărat inovator

  1. Volkswagen ID.3

Datorită tracțiunii pe spate şi direcţie, Volkswagen ID.3 se comportă extrem de bine pe şosea. În plus, funcţionalităţile pe care le oferă sunt în concordanță cu cele mai spațioase hatchback-uri de familie.

Aşa cum spun cei de la Volkswagen, ID.3 marchează începutul unei noi ere, o eră dinamică în lumea mobilității electrice. Performanțele ridicate se întâlnesc, aşadar, cu designul revoluționar și caracterul practic.

  1. Tesla Model 3

Cea mai accesibilă mașină produsă de Tesla este peste aşteptările multor specialiști în domeniul auto. Tesla 3 este surprinzător de practică, rapidă, iar tehnologia pe care o foloseşte este uimitoare.

Model 3 este proiectată pentru performanțe electrice ridicate, cu motor dublu AWD, accelerație rapidă, durată de viață lungă și încărcare rapidă.

Tesla Model 3 este proiectată pentru performanțe electrice ridicate, cu motor dublu AWD

În țările Uniunii Europene, în anul 2020, s-au înmatriculat peste 500.000 de mașini full-electrice. Astfel, piaţa a ajuns la un nou record. Aproximativ 2.800 dintre acestea au fost înregistrate în ţara noastră, arată datele publicate de Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA).

Analiştii din piaţa auto spun că înmatriculările de maşini electrice vor creşte vertiginos şi în 2021, atât în Statele Unite, Uniunea Europeană, cât şi în China, unde previziunile spun că se va raporta o dublare a acestui segment.

Prin urmare, trendul pozitiv va continua pe măsură ce preţurile vehiculelor electrice scad, iar rețeaua de încărcare a maşinilor electrice se extinde rapid.

Citește și Vânzările de mașini electrice, estimări pozitive pentru următorii ani