Finante

Topul celor mai căutate meserii în 2020

01.02.2020

Cele mai căutate meserii în 2020. În viitor, multe dintre cele mai căutate locuri de muncă vor avea legătură cu tehnologia. În condițiile în care tehnologia avansează rapid, iar companiile preferă să își automatizeze diverse operațiuni, există teama că muncitorii își vor pierde locul de muncă în viitor.  Prin urmare, există o posibilitate mare ca multe joburi să dispară, iar companiile să fie nevoite să facă disponibilizări. Însă nu este cazul să ne îngrijorăm, ci să acceptăm schimbările din piața muncii, luând în calcul o reconversie profesională, mai ales că există o serie de locuri de muncă extrem de căutate atât în anul 2020, cât și pe viitor.

Așadar, care sunt cele mai căutate meserii în 2020? După cum știm cu toții, lumea devine din ce în ce mai centrată pe tehnologie și, din acest motiv, pentru o mare parte dintre angajați cunoștințele de IT&C au devenit obligatorii. Multe dintre cele mai căutate meserii au, bineînțeles, legătură cu tehnologia.

Cele mai căutate meserii în 2020

Cele mai căutate meserii în 2020. Dezvoltator Blockchain

Jobul de dezvoltator Blockchain va fi extrem de căutat în 2020 și în următorii ani. Această cerere în creștere vine în contextul evoluției recente în ceea ce privește infrastructura Blockchain. De asemenea, investițiile masive făcute de companii în acest domeniu reprezintă un factor-cheie care ne arată că locurile de muncă din sectorul Blockchain vor fi la mare căutare.

În plus, în prezent, nu există prea multe persoane care să dețină funcția de programator Blockchain, în condițiile în care în urmă cu câțiva ani tehnologia Blockchain nici măcar nu exista.

Investițiile masive făcute de companii în Blockchain reprezintă un factor-cheie care ne arată că locurile de muncă din acest domeniu vor fi la mare căutare

Cele mai căutate meserii în 2020. Fizioterapeut

În 2019, cererea de locuri de muncă pentru fizioterapeuți a cunoscut o creștere incredibilă, la nivel mondial. Acest trend va continua și în 2020. Motivul este cât se poate de simplu: în urmă cu 10-20 de ani, majoritatea oamenilor munceau fizic, întrucât tehnologia nu era atât de avansată. Astfel, ei își mențineau oasele, mușchii și articulațiile puternice. În prezent, acest lucru s-a schimbat.

Partea negativă este că deși automatizarea ne face viața mai ușoară, ea are un efect puternic asupra sănătății noastre, deoarece activitatea fizică depusă de angajați s-a redus drastic.

Prin urmare, avem nevoie de fizioterapeuți care să ne ajute să ne menținem organismul sănătos.

Cele mai căutate meserii în 2020. Pilot de drone

Pilotarea dronei este o profesie extrem de nouă. Poate suna puțin ciudat, însă există experți care sunt de părere, și pe bună dreptate, că locurile de muncă pentru piloții de drone vor avea o creștere incredibilă în următoarea perioadă. Deja din ce în ce mai multe companii de curierat și logistică sau retaileri online testează livrarea produselor cu ajutorul dronelor și cineva trebuie să dirijeze acele drone.

În plus, de exemplu, în Statele Unite, Administrația Federală a Aviației a început deja să ofere cursuri de pilotaj drone.

Administrația Federală a Aviației a început deja să ofere cursuri de pilotaj drone

Cele mai căutate meserii în 2020. Avocați și consilieri juridici

Locurile de muncă oferite pentru avocați și consilieri juridici au fost mereu la mare căutare. Și acest lucru va rămâne neschimbat și în anul 2020. Totuși, în acest an, se va pune un mai mare accent pe cei care sunt specialiști în litigii comerciale și în dreptul muncii.

Multe joburi pentru avocați vor fi oferite atât de casele de avocatură, cât și de companiile comerciale.

Cele mai căutate meserii în 2020. Specialist social media

Dacă în urmă cu un deceniu, jobul de specialist în rețelele de socializare nu exista, în prezent, companiile oferă o mulțime de locuri de muncă pentru această calificare. Multe afaceri mici au început să conștientizeze faptul că social media le poate aduce o creștere importantă a afacerii și aleg să interacționeze din ce în ce mai mult cu clienții folosind acest canal.

Cei interesați de o carieră în domeniul social media trebuie însă să fie la curent cu cele mai noi tehnologii și să cunoască bine ce abilități de marketing continuă să fie relevante în contextul schimbărilor tehnologice.

Multe companii mici au nevoie de specialiști social media pentru a interacționa cât mai bine cu clienții

Cele mai căutate meserii în 2020. Medic veterinar

Atât în România, cât și în alte țări din lume, afacerile care privesc animalele de companie devin din ce în ce mai profitabile. Motivul este următorul: oamenii își tratează câinii, pisicile și alte animăluțe ca fiind adevărați membrii ai familiei. Așadar, ei sunt dispuși să aloce bani buni pentru ca acestea să fie sănătoase.

Prin urmare, pe piața muncii, cererea de medici veterinari este extrem de mare, iar salariile sunt pe măsură.

Dacă iubiți animalele, jobul de veterinar poate fi perfect pentru dumneavoastră!

Cele mai căutate meserii în 2020. Cele mai căutate locuri de muncă în România

Situația din România este puțin diferită. În 2019, cele mai căutate joburi au fost cele de șoferi, contabili și economiști, conform unui studiu realizat de eJobs. Aproape 4 milioane de căutări au fost raportate pentru locul de muncă de şofer, în timp ce contabilii şi economiştii au avut aproape 3 milioane de căutări, împreună.

Pe locul al patrulea al celor mai căutate meserii se află locul de muncă de inginer, având peste 1,2 milioane de căutări.

Anul trecut, cele mai căutate locuri de muncă au fost șofer, contabil și economist

Poziţia de asistent manager a avut peste 1 milion de căutări, cea de manager a înregistrat peste 950.000 de căutări, iar cea de asistent medical peste 750.000 de căutări.

De cealaltă parte a topului, joburile cu cele mai puţine căutări în 2019 au fost cele de:

  • arhitect
  • consilier juridic
  • secretară

Citește și Cele mai eficiente stiluri de management