Stiri: Companii

Topul National al Firmelor Private din Romania

Peste 150 de companii premiate la Topul Naţional al Firmelor Private din România

05.11.2018

Topul Naţional al Firmelor Private din România. Vineri, pe 2 noiembrie, Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat cea de-a 26-a ediţie a „Topului Naţional al Firmelor Private din România”. Este vorba de cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi din țara noastră.

La eveniment au participat peste 400 de persoane. În plus, au fost premiate aproximativ 150 de companii situate pe primele locuri în clasamentul general la nivel naţional, clasamentul naţional pe domenii de activitate-cod CAEN și clasamentul județean. De asemenea, s-au acordat o serie de Premii pentru Execenţă în Afaceri și premii speciale.

Topul Naţional al Firmelor Private din România. Criterii

Premierea firmelor a fost efectuată pe baza următoarelor criterii:

 • performanţă globală
 • productivitate
 • cifră de afaceri şi profit brut

Valoarea totală a principalilor indicatori ai firmelor participante este de:

 • 12 miliarde de lei cifra de afaceri
 • 2 miliarde de lei profit brut
 • peste 36.000 de salariați

Topul Naţional al Firmelor Private din România. Mesaje transmise

În deschiderea galei au fost rostite mesaje pentru mediul de afaceri de către

 • Florin Jianu, Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR),
 • Cosmin Marinescu, consilier prezidențial ce a transmis mesajul E.S. Klaus Iohannis, Președintele României,
 • Eugen-Orlando Teodorovici, Ministrul Finanțelor Publice,
 • Rovana Plumb, Ministrul Fondurilor Europene,
 • Victor Negrescu, Ministrul Afacerilor Europene,
 • Ludovic Orban, președinte PNL
 • Marian Neacșu, Secretar General PSD
 • Norica Nicolai, Europarlamentar

“Anul 2019 trebuie să reprezinte un an de prioritizare a măsurilor de debirocratizare, simplificare administrativă, asigurare a forței de muncă necesară pe piața muncii, creșterea gradului de absorbție a fondurilor UE, formare profesională și sustinere a antreprenoriatului. Internaționalizarea și digitalizarea rămân două teme importante. Pentru președinția din 2019 la nivelul Consiliului, CNIPMMR va organiza sub patronajul Președintelui României, ‪pe 10-11 aprilie 2019,‬ o conferință europeană pe tema antreprenoriatului, la care vor participa grupul 1 din cadrul CESE și membrii UEAPME. Vrem să propunem un decalog pentru antreprenoriat la nivelul UE. În plus, în data de ‪12 noiembrie 2018‬ vom desemna împreună cu Asociația Municipiilor din România, prima Capitală a Antreprenoriatului,12 municipii aplicând pentru obținerea acestui titlu. În anul centenarului trebuie să ne unim toți într-un proiect comun: România antreprenorială”, a spus Florin Jianu, președinte al CNIPMMR.

Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis:

Cosmin Marinescu, consilier prezidențial, a transmis mesajului E.S. Klaus Iohannis.

„Contextul în care România va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene se anunță unul complex, marcat de provocări multiple. Avem în vedere promovarea unei agende europene pentru antreprenoriat, abordare care îmi doresc să fie deopotrivă realistă și ambițioasă. Este deosebit de important ca decidenții politici europeni să audă vocea mediului de afaceri pe subiecte de interes comun, precum stimularea inițiativei private, a creșterii productivității și competitivității în economiile noastre. În încheiere, felicit Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România pentru activitatea sa la nivel național, dar și european, în slujba dezvoltării antreprenoriatului. Programele de educație antreprenorială pe care le promovați reprezintă ingredientul indispensabil pentru dezvoltarea unui mediu privat competitiv”, a spus acesta.

Citește și Salarii turism 2019: Veste bună!