Stiri: IT&C

Topul tarilor de unde sa lucrezi la distanta

Topul ţărilor de unde să lucrezi la distanţă

12.01.2022

Topul ţărilor de unde să lucrezi la distanţă. Mulți dintre noi ne orientăm către medii de lucru flexibile și încercăm să găsim modalități de a îmbina călătoriile și munca la distanță. În acest context, motorul de căutare momondo.ro ne arată care sunt cele mai bune țări din care să lucrezi doar cu laptopul. În acest top, România ocupă un binemeritat loc trei.

Primul clasament al țărilor de unde să lucrezi în timp ce călătorești realizat de momondo și-a propus să ajute angajații să își găsească noul birou departe de casă. În realizarea acestui top au fost analizate 111 țări. Acestea au fost clasificate în funcție de 22 de factori împărțiți în șase categorii:

 • accesibilitate și costuri de călătorie
 • prețuri locale
 • siguranță și sănătate
 • facilitățile muncii de la distanță
 • viața socială
 • vremea

Topul ţărilor de unde să lucrezi la distanţă

Cele mai bune zece țări în care să îmbini condițiile pentru o muncă productivă cu posibilitățile de călătorie, conform analizei momondo, sunt:

 1. Portugalia
 2. Spania
 3. România
 4. Mauritius
 5. Japonia
 6. Malta
 7. Costa Rica
 8. Panama
 9. Republica Cehă
 10. Germania

România, pe locul al treilea

Ţara noastră se regăseşte pe locul trei la nivel internațional în ceea ce privește munca la distanță, în special datorită prețurilor sale foarte atrăgătoare și a faptului că are unul dintre cele mai mici costuri de trai, nu doar din Europa, ci din întreaga lume.

De asemenea, România oferă prețuri avantajoase la închirieri auto și la hoteluri, în plus față de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiții foarte bune pentru călătorii interne.

Nomazii digitali vor aprecia cu siguranță viteza excelentă a internetului și faptul că mulți localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziție foarte înaltă este viza pentru liberii profesioniști pe care autoritățile plănuiesc să o pună la dispoziție în lunile următoare.

Portugalia, primul loc în clasament

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună țară din lume pentru a lucra de la distanță, obținând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundența de locuri de ieșit în oraș, rata mică a criminalității și costul de trai relativ scăzut.

Această ţară mai oferă viză de nomad digital și mulți localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroși expați. Spania ocupă locul al doilea, în principal datorită numărului ridicat de restaurante și cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenței de spații de co-working și a vizelor pentru liberii profesioniști.

Citeşte şi Metodologia Agile şi munca la distanţă