Compania are în plan suplimentarea cu încă 32 de camioane Volvo și astfel, să ajungă la o flotă de 157 de camioane. Grupul SESE, aflat într-un permanent proces de creștere și dezvoltare, are în România, în prezent, un sediu principal în Cluj și un punct de lucru în județul Ilfov. Din 2017 și până în prezent, grupul a crescut atât numărul de camioane din flotă, cât și cel al angajaților. Totodată, a fost încheiat un nou parteneriat cu compania Volvo, de la care au fost achiziționate în septembrie 2019 un număr de 25 camioane, iar în iulie 2020 un număr de 16 camioane. Până la finele anului 2020, Trans SESE are în plan suplimentarea cu încă 32 de camioane Volvo și astfel, să ajungă la un total de 157 de camioane. Pentru anul 2021, compania dorește să reînnoiască flota Trans SESE. Se vor schimba 22 de camioane, aducându-se în locul lor altele noi, cu precădere marca Volvo sau Mercedes. Dacă totul va merge conform planurilor, anul 2021 se va încheia cu o flotă totală de 157 camioane, marea majoritate aflate în primii 2 ani de rulaj.
Portofoliul de servicii Trans SESE
Serviciile oferite de Trans SESE în prezent sunt reprezentate de transport internațional de mărfuri generale, servicii de logistică și depozitare, precum și distribuție națională de marfă. Pe plan internațional, Trans SESE activează în sectorul de transport de marfă pe întreg teritoriul Uniunii Europene.
Serviciile oferite de Trans SESE sunt reprezentate de transport internațional de mărfuri generale, servicii de logistică și depozitare, precum și distribuție națională de marfă
Cele două depozite ale companiei asigură distribuția de marfă pentru grupul Inditex, în toate mall-urile din țară.
Anul 2018 a fost un an nu foarte prosper pentru societate, compania confruntându-se cu deficit de personal, criză ce s-a diminuat pe parcursul anului următor, fluctuația rămânând însă destul de mare în acest domeniu de activitate.
Anul 2020 marchează schimbări majore în domeniul transportului internațional, odată cu intrarea în vigoare a Legii mobilității. Astfel, companiile de transport sunt obligate să își reorganizeze întreaga activitate și să își regândească strategiile planificate.
Anul 2020 a marcat schimbări majore în domeniul transportului internațional, odată cu intrarea în vigoare a Legii mobilității, situație care a obligat compania să își reorganizeze întreaga activitate și să își regândească strategiile planificate
La nivel de grup, pe lângă serviciile de transport și logistică, Trans SESE oferă și servicii de asamblare, cu linii de asamblare proprii, soluții complexe de gestionare și inventariere stocuri, pe bază de sisteme informatice moderne, personalizate la nevoile specifice ale fiecărui client. Succesul Trans SESE se datorează în primul rând relațiilor de lungă durată cu clienții, atenției acordate evoluției pieții, dar și adoptării celor mai noi și inovative soluții.
„Principalele atuuri prin care reușim să ne menținem în topul preferințelor clienților noștri sunt reprezentate de devotamentul față de ceea ce facem și seriozitatea cu care ne ducem la îndeplinire misiunea. Experiența pe care a dezvoltat-o în timp Grupul SESE și care a fost transmisă și către TRANS SESE, ca parte a grupului, își pune amprenta asupra colaborărilor pe care le avem”, a declarat Dl. Leo Cocoară, Manager Flotă și Operațiuni în cadrul Trans SESE.
Investiții în tehnologizare, inovație și resursa umană
Trans SESE investește permanent în tehnologizare și inovație, promovează ideile noi, încurajează implementarea lor cât mai rapidă și este deschisă la orice propunere venită din partea clienților. Compania oferă soluții personalizate pentru fiecare client în parte, pentru ca împreună să poată pune lucrurile în mișcare, acesta fiind și sloganul după care se ghidează Trans SESE România – Împreună punem lucrurile în mișcare!
În prezent, Trans SESE România, numără un total de 321 angajați, din care aproximativ 280 sunt conducători auto. Cu toate că este un domeniu în care se vor întâlni cu precădere bărbați, societatea are un număr de aproximativ 60 de conducătoare auto.
În prezent, Trans SESE România, numără un total de 321 angajați, din care aproximativ 280 sunt conducători auto
Compania pune la dispoziția angajaților cursuri de formare atât la angajare, cât și pe parcursul activității. Totodată, susține și șoferii începători, oferindu-le astfel posibilitatea de angajare în echipaj cu o persoană cu experiență, de la care să învețe meseria de conducător auto.
„Primul echipaj feminin al companiei a funcționat destul de bine pentru o perioadă de timp, însă ulterior una din doamne a hotărât să renunțe la activitatea de conducător auto, colega dumneaei continuând singură pe camion. Este un angajat extraordinar al societății, de care suntem mândri și pe care o felicităm pentru că a avut curajul și hotărârea să intre într-o lume a bărbaților și că a dovedit că se poate descurca atât de bine chiar și singură pe camion. De la începutul acestui an, avem și un al doilea echipaj de doamne, care, de asemenea, se descurcă excepțional de bine și pe care le felicităm”, a precizat Dl. Leo Cocoară.
În ceea ce privește trainingurile de formare pentru șoferi începători, datorită pandemiei de COVID-19 și tuturor schimbărilor pe care acest an le-a adus în economie și în transporturi, Trans SESE a considerat că este mai oportun să sisteze, pentru moment, aceste cursuri. Dacă situația epidemiologică globală o va permite, cu siguranță se va avea în vedere reluarea acestor cursuri în viitor.
Proiectele de responsabilitate socială
Trans SESE încearcă să fie prezentă și să se implice cât mai mult posibil în viața comunității, oferind ajutor acolo unde este necesar prin intermediul Fundacion SESE. Compania se implică și în proiecte de responsabilitate socială, proiecte ce se desfășoară și sunt coordonate, la nivel de grup, de către colegii din Spania.
Fundacion SESE (https://fundacionsese.org/) este cea care organizează toate acțiunile de responsabilitate socială. De la plantare de copaci și creare de spații verzi, la găsirea tuturor soluțiilor inovative pentru reducerea de emisii poluante, până la acțiuni de ajutorare a persoanelor cu dizabilități sau a copiiilor cu diverse afecțiuni, Trans SESE încearcă să fie prezentă și să se implice cât mai mult posibil în viața comunității, oferind ajutor acolo unde este necesar.
Implicarea în lupta cu pandemia de COVID-19
Pentru a-și proteja angajații față de pericolul transmiterii infecției cu COVID-19, compania a oferit ședințe de instruire periodice despre cum trebuie să se acționeze într-un mod responsabil. Angajații primesc în permanență kit-uri de protecție împotriva COVID-19, formate din broșuri informative, mănuși, măști și dezinfectant de mâini.
La sediul societății au fost luate toate măsurile pentru reducerea riscului de infectare. S-au instalat aparate de dezinfectare automate, iar accesul în incintă se face doar purtând masca de protecție și în urma unei termoscanări. Spațiile comune sunt dezinfectate periodic, iar angajaților li se reamintește permanent de importanța respectării regulilor. În plus, au fost afișate informații referitoare la procedurile ce trebuie respectate, dar s-a trecut și la limitarea accesului în spațiile comune.
„Având în vedere anul diferit în care ne aflăm și pandemia de COVID-19 care a pus stăpânire pe întreaga lume, responsabilitatea socială, a ieșit acum, mai mult ca niciodată, la iveală. Compania noastră s-a implicat în a oferi ajutor pentru transporturile umanitare de medicamente și echipamente medicale, în zonele foarte grav afectate de acest virus”, detaliază reprezentantul Grupului în România.
Pe parcursul anului 2018, societatea s-a confruntat cu o serie de noi condiții ale mediului economic și comercial, cum ar fi creșterea costurilor cu combustibilul și personalul, situația îngreunându-se și mai mult printr-o criză de șoferi profesioniști pe piața muncii. În 2019, societatea s-a adaptat la noile provocări înregistrând profit, propunându-și de asemenea extinderea activității și mărirea parcului auto.
Pentru anul în curs, odată ce perioada critică din lunile martie-mai 2020, cu condițiile restrictive aferente, a fost depășită, societatea își urmează obiectivele stabilite de extindere a activității.