Amenzi Consiliul Concurentei 2020

Tranzacții importante pe piața imobiliară. Cine va controla Industrial Sibiu West și Industrial Park Pitești?

05.12.2019

Tranzacții piața imobiliară. Consiliul Concurenţei a anunțat că analizează operaţiunea prin care Grupul Globalworth, prin Globalworth Holdings Cyprus Limited, și Grupul Alf Alf Mizzi & Sons, prin Alf Mizzi & Sons Overseas Investment Limited, vor controla în comun companiile Southern Logistics SRL, Network Wide Logistics SRL, precum şi alte două companii înfiinţate pentru realizarea proiectelor imobiliare Industrial Sibiu West și Industrial Park Pitești.

Tranzacții piața imobiliară. Globalworth Holdings Cyprus Limited

Globalworth Holdings Cyprus Limited dezvoltă și gestionează clădiri de birouri și proprietăți în sectorul logistic, obţinând venituri din închirierea de spații către companii din întreaga lume.

Tranzacții piața imobiliară. Alf Mizzi & Sons Overseas Investment

Alf Mizzi & Sons Overseas Investment Ltd. este o companie din Cipru, deținută de grupul Alf Mizzi & Sons Ltd., care îşi desfăşoară activitatea în mai multe domenii, precum:

  • retail alimentar
  • retail vestimentar
  • dezvoltare și închiriere proiecte imobiliare

Companiile care urmează să fie controlate în comun vor fi active în domeniul închirierii de spații cu destinație industrială.

Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei ( Legea nr. 21/1996), această operaţiune trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei.

După analiza efectuată de Consiliul Concurenței, instituția va emite, în acest sens, o decizie.

”Autoritatea de concurență va evalua operațiunea din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, au afirmat reprezentanții autorității, într-un comunicat de presă.

Citește și Magazine Marelbo. Compania deschide un nou magazin în cartierul bucureștean Colentina. Retailerul bifează, prin urmare, al 59-lea magazin la nivel național. De asemenea, acesta este cel de-al cincilea magazin Marelbo în București.

 

 

 

Citiți și despre: