Stiri: Logistica

Centru de asistenta Uber Bucuresti

Uber Green, rezultate excepționale în România

28.03.2019

Uber Green rezultate România. Nu mai puțin de 70.000 de persoane au folosit Uber Green în Capitală, arată datele companiei, după 1 an de la lansarea serviciului în București. Statistici la 1 an de la lansarea în București a serviciului de ridesharing cu mașini 100% electrice – Uber GREEN:

● 72.619 de persoane au utilizat mașinile electrice din cadrul serviciului Uber Green, în primul an

● 536.128 km este distanța totală a curselor efectuate cu mașinile electrice

● aproximativ 64 de tone de dioxid de carbon ar fi ajuns în atmosferă, dacă distanța nu ar fi fost parcursă cu o mașină electrică

● 69 de mașini electrice disponibile în aplicație (Renault Zoe, VW e-Golf, Kia Soul, BMW i3, Smart Forfour, VW e-up!), față de 20 de mașini cu cât a început proiectul pilot

● o mașină electrică ajunge la utilizatorii Uber, în medie, în 4 min și 30 sec

● valoarea medie a unei curse cu o mașină electrică este de 20.03 Lei

● cea mai lungă cursă efectuată cu un Uber Green a fost de 170 km

Uber Green rezultate România. Ce spune conducerea companiei?

„Proiectul pilot s-a triplat în doar un an de la lansarea serviciului, ceea ce ne motivează să continuăm. Prin Uber Green, un număr record de oameni au avut acces la mașini 100% electrice. Vrem să lucrăm cu autoritățile din România și cu producătorii de mașini pentru a continua să dezvoltăm mobilitatea electrică în România ”, a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Uber Green rezultate România. Parteneri

Uber Green, serviciul de ridesharing cu mașini 100% electrice, a fost lansat anul trecut alături de Eldrive. În această perioadă, alți parteneri s-au alăturat proiectului și au făcut posibilă triplarea numărului de mașini, printre care se numără:

  • Volkswagen
  • 5 To Go
  • Banca Transilvania
  • BCR

Uber Green rezultate România. Parteneriatul cu Volkswagen

Parteneriatul cel mai de impact a fost cel cu Volkswagen. În cadrul acestuia, șoferii parteneri Uber au acces la prețuri și reduceri competitive pentru modelul Volkswagen e-Golf.

La ora actuală, peste 20% din mașinile Uber Green sunt modele electrice marca Volkswagen.

„Ne bucură interesul crescut pentru soluții de mobilitate ecologică. Putem avea un viitor auto verde doar dacă ne implicăm și ne dorim cu toții acest lucru, fie că vorbim de producători auto, posesori de mașini, pasageri, autorități sau furnizori de soluții de mobilitate, influenți așa cum este Uber. Salutăm acest proiect și vom rămâne aproape de el punând la dispoziție mașini dotate cu cea mai avansată tehnologie din acest domeniu”, a declarat Bogdan Florea, director marcă Volkswagen.

Citește și Synevo România deschide un nou laborator și centru de recoltare