Producatori

Unu Tic

UNU TIC, 20 de ani de activitate pe piața ambalajelor

01.03.2024

Compania se diferențiază prin experiența îndelungată, certificări de calitate, o gamă variată de produse, servicii pre și post-vânzare, depozite strategice și colaborări cu clienți de prestigiu. UNU TIC, companie ce activează în producția și distribuția de materiale destinate ambalării și protecției produselor, a avut o evoluție pozitivă constantă din 2004, momentul înființării, și până în prezent. Această evoluție a fost marcată de momente semnificative, precum lansarea pe piață, obținerea certificatului ISO 9001 în 2008, extinderea operațiunilor – prin deschiderea a trei depozite strategice în Cluj-Napoca, Sighetul Marmației și București – precum și stabilirea unor parteneriate solide cu companii de prestigiu cum ar fi Calipso, Tuborg, Autonet, , Profi România, Ape Minerale Tușnad și cei mai mari producători de mobilă, ape minerale și materiale de construcții din România.

În același timp, obținerea certificării FSC® pentru colțarele din carton stratificat a subliniat angajamentul companiei față de sustenabilitate și responsabilitatea față de mediu, în timp ce diversificarea portofoliului și implementarea serviciilor pre- și post-vânzare au reflectat orientarea către nevoile și satisfacția clienților.

Evoluția UNU TIC SRL a fost marcată de momente semnificative, precum lansarea pe piață, obținerea certificatului ISO 9001, extinderea operațiunilor și stabilirea unor parteneriate solide

Mai mult decât atât, compania va sărbători în curând aniversarea a 20 de ani de activitate pe piața românească.

„Împlinirea a 20 de ani pe piață reprezintă pentru noi o realizare remarcabilă, marcând o perioadă lungă de dezvoltare și succes în domeniul ambalajelor. Pentru a celebra această aniversare, avem în plan organizarea unor evenimente speciale și participarea la expoziții relevante”, ne-a declarat dl. Ciprian Turea, Administrator UNU TIC.

LARMONT

Portofoliul actual de produse și servicii

Portofoliul de produse cuprinde o gamă variată, incluzând folii stretch automate și manuale, colțare din carton, benzi adezive și folii expandate. Printre cele mai solicitate produse în ceea ce privește raportul calitate-preț se numără foliile stretch automate, apreciate pentru durabilitatea și eficiența lor în ambalare.

În ceea ce privește serviciile oferite, UNU TIC se focusează pe asistență personalizată, livrare promptă și suport tehnic. Depozitele poziționate strategic în Cluj-Napoca, Sighetul Marmației și București, împreună cu stocurile lunare consistente, fac posibilă onorarea comenzilor într-un timp extrem de scurt. Această abordare orientată către clienți a contribuit la consolidarea relațiilor de afaceri și la satisfacția partenerilor pe termen lung.

În plus, UNU TIC se diferențiază prin experiența îndelungată, certificări de calitate, gamă variată de produse, servicii pre și post-vânzare, depozite strategice și colaborări cu clienți de prestigiu, consolidându-și astfel poziția competitivă pe piața ambalajelor.

UNU TIC se diferențiază prin experiența îndelungată, certificări de calitate, gamă variată de produse, servicii pre și post-vânzare, depozite strategice și colaborări cu clienți de prestigiu, consolidându-și astfel poziția competitivă pe piața ambalajelor

„Dorim să evidențiem contribuția noastră la industrie și să exprimăm recunoștința față de clienții loiali și partenerii de afaceri care au fost alături de noi în această călătorie. În același timp, ne propunem să continuăm să inovăm și să menținem standardele ridicate de calitate, construind astfel o fundație solidă pentru încă două decenii de excelență în domeniul ambalajelor”, precizează Administratorul companiei.

Ambalaje de înaltă calitate

Parteneriatele cheie ale companiei au fost stabilite cu companii precum Calipso, Tuborg, Autonet, Profi România, Ape Minerale Tușnad și cei mai mari producători de mobilă, ape minerale și materiale de construcții din România. Aceste colaborări au jucat un rol esențial în dezvoltarea continuă a afacerii și au adus beneficii semnificative, contribuind la consolidarea reputației și extinderea prezenței pe piață.

Prin furnizarea de ambalaje de înaltă calitate, UNU TIC a întărit relațiile de lungă durată și a câștigat încrederea unor nume de prestigiu în industrie. Aceste parteneriate nu doar că au stimulat creșterea vânzărilor, ci au deschis și oportunități suplimentare, inclusiv înțelegeri de colaborare pe termen lung și recomandări pozitive în domeniul ambalajelor.

În plus, compania oferă partenerilor un alt avantaj. Este vorba despre organizarea logistică necesară pentru a asigura o acoperire extinsă la nivel național și pentru a onora cu promptitudine comenzile primite. În prezent, UNU TIC deține trei depozite situate strategic în Cluj-Napoca, Sighetul Marmației și București, fiecare cu o suprafață de peste 2.500 mp, structuri logistice bine dezvoltate care permit o gestionare corectă a stocurilor lunare de minimum 500 de tone, necesare pentru a putea răspunde rapid și eficient cererilor clienților.

În prezent, UNU TIC deține trei depozite situate strategic în Cluj-Napoca, Sighetul Marmației și București, fiecare cu o suprafață de peste 2.500 mp

„Garantăm livrarea comenzilor într-un interval de maximum patru ore de la primirea acestora pentru clienții aflați în raza de 100 km a celor trei depozite. Această abordare organizată logistic contribuie la menținerea unui nivel înalt de promptitudine și seriozitate în serviciile noastre, întărind astfel relațiile cu clienții noștri și asigurându-ne că satisfacerea nevoilor acestora rămâne o prioritate constantă”, mai spune dl. Turea.valvery

Investiții în îmbunătățirea procesului de producție

Cele mai recente investiții ale UNU TIC  SRL s-au concentrat pe implementarea unui proiect de derulare a foliilor stretch, finanțat prin fonduri europene. Acest proiect a vizat îmbunătățirea eficienței procesului de producție a foliilor stretch și consolidarea capacităților operaționale.

În ceea ce privește strategia investițională pentru perioada următoare, societatea se va orienta spre continuarea modernizării și inovării în tehnologie, cu scopul de a răspunde nevoilor dinamice ale pieței și de a oferi produse de înaltă calitate fiecărui client și partener. Totodată, toate produsele sunt reciclabile, iar până la 90% din materialele utilizate provin din reciclare. Acest angajament reflectă prioritizarea sustenabilității și reducerea impactului asupra mediului. Prin utilizarea eficientă a resurselor reciclate, UNU TIC contribuie la economia circulară și la gestionarea responsabilă a deșeurilor, oferind clienților soluții de ambalare durabile și ecologice.

Planificarea oportunităților suplimentare de finanțare și dezvoltarea sustenabilă a unor inițiative suplimentare, care să sprijine creșterea și competitivitatea pe termen lung a companiei, rămân obiective importante pentru UNU TIC.

UNU TIC se va orienta spre continuarea modernizării și inovării în tehnologie, cu scopul de a răspunde nevoilor dinamice ale pieței și de a oferi produse de înaltă calitate

Prin urmare, UNU TIC  evidențiază un puternic angajament față de sustenabilitate și față de economia circulară prin adoptarea de practici precum utilizarea materialelor reciclabile, eficiența energetică, reciclarea și refolosirea, ambalaje sustenabile și parteneriate pentru sustenabilitate.

Un mediu de lucru pozitiv și productiv

În anul 2022, UNU TIC a înregistrat o performanță financiară remarcabilă, reflectată printr-o creștere semnificativă a cifrei de afaceri. Această evoluție pozitivă este rezultatul implementării cu succes a strategiilor de piață, dar și încrederii acordate de către clienți și echipei extrem de bine pregătite.

În prezent, în cadrul companiei activează 55 angajați care beneficiază de asigurare de sănătate privată, transport inclus, fruit day și multe altele. Particularitățile profilului de angajator includ orientarea spre acțiune, ambiția, inteligența și autonomia, reflectând o cultură care încurajează angajații să fie proactivi și să atingă obiective ambițioase. Aceste beneficii și calități ale angajatorului evidențiază un angajament puternic față de bunăstarea angajaților și crearea unui mediu de lucru pozitiv și productiv.

În anul 2022, UNU TIC a înregistrat o performanță financiară remarcabilă, reflectată printr-o creștere semnificativă a cifrei de afaceri

În privința estimărilor pentru anul 2023, UNU TIC menține o perspectivă optimistă în ceea ce privește continuarea trendului pozitiv al creșterii financiare.

„Această încredere are la bază performanțele solide înregistrate în 2022, dar și implementarea strategiilor actuale. Anticipăm o continuare a creșterii cifrei de afaceri și o consolidare a poziției noastre pe piață. Subliniem importanța consultării rapoartelor financiare anuale pentru obținerea estimărilor precise, având în vedere factorii de mediu și de piață în schimbare”, concluzionează dl. Ciprian Turea, Administrator UNU TIC.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/hamilton-central-europe-investitii-in-precizie-si-calitate/