Stiri: Logistica

Urgent Cargus a fost vandut

Urgent Cargus a fost vândut. Cine este noul proprietar al companiei de curierat?

27.09.2018

Urgent Cargus a fost vândut. Decizia a fost luată de fondul de investiții cu capital privat Abris Capital. Noul proprietar este Mid Europa Partners, care a preluat 100% din acțiunile companiei de curierat.

Abris a cumpărat Cargus în anul 2013. Fondul a fost atras de potențialul de creștere al companiei și al sectorului de curierat din România. În 2015, fondul de investiţii a fuzionat Cargus cu unul dintre competitorii direcți ai acestuia, Urgent Curier.

Noul business a fost denumit Urgent Cargus. După aceea, au urmat alte cinci achiziții (TCE, CRX, Otto, Sprint și X-Curier). Prin acestea, compania și-a întărit poziția în piața locală.

În prezent, Urgent Cargus este a doua mare companie de curierat din România.

Urgent Cargus are peste 2000 de curieri care livrează aproape 30 de milioane de pachete anual.

Urgent Cargus a fost vândut. Afaceri în creştere

În perioada în care compania a fost deţinută de Abris, echipa de management a crescut veniturile și volumul afacerii de peste cinci ori.

“Ca rezultat al expertizei noastre în sectorul de curierat, Abris și-a putut duce la îndeplinire planurile ambițioase pentru dezvoltarea Urgent Cargus, adăugând valoare pe multiple niveluri. Cu sprijinul nostru a fost posibilă accelerarea creșterii companiei prin extinderea și întărirea echipei de management, prin investiții semnificative în tehnologie și prin modernizarea infrastructurii operaționale. Suntem încântați că aceste rezultate au asigurat încrederea pe termen lung a clienților în Urgent Cargus și au validat, de asemenea, strategia noastră de investiție”, rezumă Adrian Stănculescu, Director de Investiții în cadrul Abris Capital Partners și lider al biroului din România.

Urgent Cargus a fost vândut. Ce spune conducerea companiei?

Gian Sharp, CEO al Urgent Cargus, afirmă că Abris nu este doar partenerul de încredere al echipei de management, dar și cheia succesului companiei.

„Ei ne-au susținut propunerile și strategiile de afaceri ce au condus la o impresionantă multiplicare de cinci ori a veniturilor. În cele din urmă, Urgent Cargus este o companie concentrată pe oameni, care livrează rezultate. Cultura noastră este determinată de un angajament puternic de a livra calitate, iar poziția noastră de top se datorează fiecărui membru al echipei Urgent Cargus, cărora vreau să le mulțumesc și pe care doresc să îi susțin în continuare”, a explicat acesta.

Tranzacția a fost semnată miercuri, 26 septembrie. Preluarea este condiționată de aprobarea Consiliului Concurenței. Se estimează că tranzacţia va fi finalizată în ultima parte a anului 2018.

Citeşte şi Leroy Merlin are un nou director de marketing. Andreea Mihai a preluat această funcţie