Agenţia americană de reglementare a medicamentelor (Food and Drug Administration – FDA) a aprobat utilizarea vaccinului anti-HPV Gardasil 9 şi pentru persoanele care au vârste cuprinse între 27 şi 45 de ani.
Anterior, vaccinarea anti-HPV cu Gardasil 9 era permisă doar în cazul persoanelor care aveau o vârstă cuprinsă între 9 şi 26 de ani.
Decizia FDA reprezintă o oportunitate importantă de prevenire a infecţie cu HPV.
Virusul HPV este legat de mai multe afecţiuni şi de multe tipuri de cancer.
Vaccinul anti-HPV Gardasil 9 previne 90% din cancere
Conform FDA, vaccinarea anti-HPV are potenţialul de a preveni peste 90% din diverse tipuri de cancer provocate de infecţia cu acest virus.
Datele statistice arată că aproximativ 80 de milioane de americani sunt infectați cu unul dintre tipurile de papiloma virus uman. Mai exact, 14 milioane de oameni contactează acest virus, anual. În plus, HPV este cea mai răspandită infecţie cu transmitere sexuală din America.
Vaccinul anti-HPV Gardasil 9: Frecvenţa infecţiilor
Infecțiile HPV sunt atât de fecvente încât aproape toţi bărbaţii şi femeile vor contacta cel puţin un tip de HPV, la un moment dat în viaţa lor.
Majoritatea infecțiilor cu HPV dispar singure, dar unele rămân și pot cauza cancer de col uterin, cancer vaginal și de vulvă în cazul femeilor. De asemenea, acest virus poate cauza cancerul de penis în cazul bărbaților. La aceste tipuri de cancer se adaugă și verucile genitale sau cancerul anal.
Per total, există 150 de viruşi care formează HPV, însă majoritatea sunt rari.
Vaccinul anti-HPV Gardasil 9: Nouă tipuri ale virusului HPV
Vaccinul anti-HPV Gardasil 9 protejează împotriva celor nouă tipuri de HPV care sunt responsabile pentru majoritatea bolilor legate de infecţia HPV (Tipurile 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 și 58).
Gardasil 9 a fost aprobat de FDA în anul 2014.
Vaccinul s-a dovedit sigur în urma unui studiu care a cuprins 13.000 de bărbați și femei. Reacțiile adverse frecvente sunt: tumefiere, înroșire și durere la locul injectării și cefalee.
Citeşte şi Mai multe femei în posturi de conducere. Anunţul făcut de UniCredit
Pingback: Salariu mediu 2018 Romania: Scadere in august | Jurnalul de Afaceri
Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Salariul mediu în România s-a redus în luna august. Motivul?