Stiri: Companii

Vanzarile de smartphone-uri in 2018

Vânzările de smartphone-uri, în scădere

22.02.2019

Vânzările de smartphone-uri, la nivel mondial, au ajuns la 522 miliarde de dolari în 2018, arată datele GfK, prezentate la Mobile World Congress 2019 din Barcelona. Având o cotă de piață de 44%, smartphone-urile, telefoanele mobile şi wearables încă reprezintă un motor de creștere într-o piață a bunurilor de folosință îndelungată de 1,2 trilioane de dolari.

Vânzările de smartphone-uri în 2018. Minus 3%

Însă, deși cererea globală pentru smartphone-uri a scăzut cu 3% în 2018 la 1,44 de miliarde de unități, vânzările rămân pe val.

Prin urmare, smartphone-urile s-au vândut bine și în 2018. În cifre, vorbim de o creştere de 5% (522 de miliarde $). Totuși, cererea pentru smartphone-uri în 2018 a scăzut cu 3 procente la 1,44 de miliarde de unități vândute.

Vânzările de smartphone-uri în 2018. Cota de piață

Smartphone-urile reprezintă cea mai importantă categorie din totalul pieței. Cota lor de piață este de aşteptat să avanseze cu un procent în 2019. Cifrele pentru ultimele luni din 2018 arată o tendinţă similară.

375 de milioane de smartphone-uri (mai puțin cu 7%) au fost vândute la nivel mondial comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, la o valoare de 144 de miliarde dolari.

Vânzările de smartphone-uri în 2018. Categoria premium

În timp ce categoria premium continuă să fie motorul de creștere, lipsa de inovații se resimte.

Numai aproximativ 12% (de la 9% în 2017) dintre smartphone-uri vândute în 2018 au avut un cost de peste 800 de dolari per dispozitiv.

Pe segmentul mediu de preț (150 – 400 de dolari) continuă să se ducă o luptă acerbă, cu 46% din vânzările globale (de la 44% în 2017).

Vânzările de smartphone-uri în 2018. Convergența tehnologică

Studiul GfK mai arată că obiceiurile de consum se schimbă atunci când vine vorba despre produsele pe care le deținem. Consumatorii „preferă să posede mai puţine produse, dar de mai bună calitate”. Pentru acestea ei sunt dispuși să plătească preţuri premium și „prețuiesc mai mult experienţele decât deținerea de bunuri”. Fie că este vorba despre dimensiunea memoriei, a ecranului sau o cameră cu mai mulți megapixeli, aceste inovaţii nu aprind imaginaţia consumatorilor şi nu stimulează cererea.

Vânzările de smartphone-uri în 2018. Ce spun autorii studiului?

„Studiul nostru arată că, deşi noile caracteristici ale smartphone-urilor aduc performanţe comparabile cu cele ale laptop-urilor, aceste specificații high-end încă mai au nevoie să fie convertite în experiențe noi. Jocurile high end au dominat industria PC şi reprezintă în prezent o sursă majoră de creştere. Cu toate acestea, există un potenţial neexploatat pentru jocuri mai provocatoare pentru smartphone. În ciuda ecranelor mai mici în cazul smartphone-urilor în comparaţie cu cele ale PC-urilor, procesoarele mai rapide, display-urile cu rezoluție bună şi capacitatea superioară a bateriei fac aceste smartphone-uri ideale pentru a oferi experiența de gaming on the go. Acest lucru explică de ce 55% dintre utilizatorii de smartphone din întreaga lume au jucat jocuri pe smartphone-ul personal în ultimele 30 de zile”, a spus Igor Richter, expert telecom la GfK.

Vânzările de smartphone-uri în 2018. Segmentul wearables

Pe segmentul wearables, tendința puternică de creştere continuă. Avansul în ceea ce privește valoarea este de 35%. Trendul pozitiv a fost susținut de smartwatch-uri cu cartelă SIM.

Citește și Parteneriat tehnologic între Allevo și DocProcess