virusul west nile decese

Virusul West Nile continuă să facă victime: Şase persoane au murit în ultima săptămână

05.10.2018

Virusul West Nile: O dată cu răcirea vremii, numărul de persoane infectate cu Virusul West Nile a început să scadă. Astfel, în ultima săptămână s-au raportat 19 noi cazuri. Din păcate, însă, numărul deceselor a ajuns la 36. Dintre acestea, şase persoane au murit, în ultimele şapte zile.

Virusul West Nile: 256 de cazuri

De la începutului sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 256 cazuri de meningite sau meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 36 de decese la pacienți cu co-morbidități, a anunţat Ministerul Sănătăţii, citând datele furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

Virusul West Nile: 10 decese în Bucureşti

În Capitală s-au înregistrat 10 decese. În Iaşi, Olt şi Bihor au murit câte patru oameni în fiecare judeţ. Două decese au fost consemnate în fiecare din județele Constanța, Dolj și Suceava și câte un deces în județele Alba, Brăila, Covasna, Călărași, Dâmbovița, Galați, Prahova și Teleorman.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în ultima săptămână au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.

Virusul West Nile: Ce spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii?

„Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire”, precizează specialiştii din cadrul MS.

Cu toate acestea, ei recomandă românilor să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile.

Virusul West Nile: Nu există tratament!

Acest avertisment vine în condiţiile în care pentru acest virus nu există vaccin sau tratament antiviral specific.

„Printre acestea, reamintim mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre”, conform sursei citate.

Citeşte şi Auchan deschide un nou magazin în Bucureşti. Unde este situat?

 

 

 

Citiți și despre:

3 păreri la “Virusul West Nile continuă să facă victime: Şase persoane au murit în ultima săptămână

  1. Pingback: Curs valutar. Cum se stabileste cursul BNR | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Cum se stabileşte cursul de schimb valutar anunţat zilnic de BNR?

  3. Pingback: Vitamina D si densitatea osoasa: Descoperire socanta | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.