Stiri: Finante

Banca Transilvania poate sa preia Tiriac Leasing

Vista Bank va prelua Credit Agricole România

05.01.2021

Vista Bank a anunţat că a încheiat un acord pentru preluarea a 100% din acţiunile Credit Agricole România. Achiziţia urmează să fie finalizată pe parcursul primului semestru din 2021. Acest lucru este posibil doar după obţinerea aprobării din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliul Concurenţei.

Activele Vista Bank

După finalizarea preluării, banca va deţine active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro şi peste 105 milioane euro capital CET1.

„Achiziţia Credit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank şi este în conformitate cu strategia noastră de a ne creşte şi consolida în continuare poziţia pe piaţă. Ne concentrăm pe susţinerea economiei româneşti, prin generarea de valoare pentru toate părţile interesate, clienţi, angajaţi, acţionari. Dorim să le mulţumim reprezentanţilor Credit Agricole pentru cooperarea şi profesionalismul lor în această tranzacţie”, a declarat Stavros Lekkakos, preşedinte al Consiliului de Administraţie Vista Bank.

PWC şi David & Baias au acordat consultanţă financiară şi juridică, în timp ce Deloitte a asigurat consultanţă financiară pentru anumite aspecte.

Vista Bank este prezentă pe piaţa bancară din România din anul 1998, deţine o reţea de 31 de sucursale şi 320 de angajaţi şi oferă o gamă completă de produse şi servicii clienţilor locali şi internaţionali.

Activele Credit Agricole România

Credit Agricole România are o reţea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro şi credite de 395 milioane euro.

Citeşte şi Când încep reducerile de iarnă 2021 în mall-urile din România?