Stiri: IT&C

Vodafone a incalcat Legea Concurentei

Comisia Europeană: Vodafone poate prelua UPC

19.07.2019

Vodafone preia UPC. Tranzacția dintre Vodafone Group și Liberty Global a fost aprobată de Comisia Europeană. Într-un comunicat de presă, Vodafone România a anunțat că salută decizia Comisiei Europene de a aproba preluarea operațiunilor locale ale UPC. Aceasta face parte dintr-o tranzacție de 18,4 miliarde de euro între Vodafone Group și Liberty Global, prin care Vodafone Group preia activitățile companiei din următoarele țări:

  • Germania
  • Cehia
  • Ungaria
  • România

Vodafone preia UPC. Un competitor puternic

Pe plan local, această achiziție va permite Vodafone să fie un competitor și mai puternic în raport cu pozițiile dominante de pe piață. În plus, compania își va asuma rolul de catalizator pe zona de inovație și digitalizare a societății. Este preconizat ca tranzacția să fie finalizată până la data de 31 iulie 2019.

Vodafone preia UPC. Ce spune conducerea Vodafone?

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: „Am primit vești îmbucurătoare! Pentru Vodafone România, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii pe piața de comunicații fixe și mobile, internet și televiziune. Vreau să mulțumesc în special echipei mele extraordinare, care pune pasiune și dedicare în tot ceea ce face. Suntem cu toții foarte entuziasmați să primim UPC în familia Vodafone în următoarele săptămâni și suntem convinși că, împreună, vom aduce contribuții importante sectorului de comunicații electronice, poziționând România pe o traiectorie ascendentă în ceea ce privește digitalizarea. De acum încolo, împreună cu echipa UPC, vom continua să urmărim țelul nostru de a deveni operatorul preferat al tuturor românilor”.

Vodafone preia UPC. Servicii convergente

În viitor, Vodafone România va putea oferi servicii convergente competitive clienților săi, ceea ce îi va permite să își împlinească viziunea de a aduce tehnologia și inovația mai aproape de toată lumea. De asemenea, prin achiziția UPC se creează o competiție sustenabilă și eficientă. Acest lucru va contribui la creșterea gradului de digitalizare a societății românești.

Vodafone preia UPC. Un moment important

“Ne aflăm într-un moment important din istoria UPC România în urma primirii acordului din partea Comisiei Europene de a ne alătura unuia dintre cei mai puternici operatori la nivel european. De-a lungul timpului, ne-am concentrat eforturile pentru a inova și a aduce servicii de cea mai înaltă calitate clienților noștri, prin contribuția întregii echipe UPC România. Sunt mândru de echipa noastră extrem de dedicată și ambițioasă, care a obținut performanțe remarcabile și a contribuit semnificativ la realizarea acestei tranzacții. După finalizarea acesteia, alăturarea operațiunilor UPC România şi Vodafone România va aduce beneficii relevante la nivelul consumatorilor, precum și al întregii industrii telecom, prin accelerarea inovației și a competitivității. Așteptăm cu încredere momentul în care vom începe să colaborăm cu Vodafone și ne vom uni forțele pentru a contribui la crearea unui jucător puternic pe piața de telecom”, a afirmat Mihnea Rădulescu, CEO UPC România.

Vodafone preia UPC. Campion european

Această preluare face din Grupul Vodafone un campion european în ceea ce privește tehnologia comunicațiilor. Astfel, compania deține cea mai performantă rețea de nouă generație din Europa. De asemenea, Vodafone este capabilă să contribuie la Strategia Comisiei Europene de a forma o Piață Digitală Unică. Acest lucru este posibil prin crearea unei societăți gigabit în Europa până în anul 2025.

Citește și Glovo anunță că își extinde programul de lucru în weekend. Anunțul făcut de companie