Vacanta in septembrie 2019

Se vor mai acorda vouchere de vacanță în 2019? Anunțul Ministerului Turismului

09.12.2018

Vouchere de vacanță 2019. După ce în spațiul public au apărut mai multe informații contradictorii, Guvernul a decis, vineri, ca toți salariații din sistemul public să beneficieze de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei și în următorii doi ani.

În 2018, voucherele de vacanță au reprezentat cel mai important sprijin acordat industriei de profil din ultimii ani. Mai exact, 1,2 milioane de români din sistemul public și-au putut deconta aceste vouchere exclusiv în unități de cazare situate pe teritoriul țării noastre.

Până în luna noiembrie a acestui an au fost emise vouchere de vacanță în valoare de peste 1 miliard de lei.

Vouchere de vacanță 2019. O măsură eficientă

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că voucherele de vacanță și-a dovedit eficacitatea. Și, în acest context, acestea vor fi acordate și în următorii doi ani.

“Pentru că este o măsură care și-a dovedit eficacitatea, Guvernul a decis să acorde vouchere atât în 2019, cât și în 2020. Datorită voucherelor, numărul de turiști din România a crescut simțitor. De exemplu, doar pentru luna septembrie, a crescut cu 14 procente numărul turiștilor români care au înnoptat într-o unitate autorizată față de aceeași perioadă a anului precedent. La nivel național, numărul total al turiștilor a crescut cu aproximativ 6%, date valabile pentru perioada de la începutul anului până în septembrie, raportat la anul trecut. A fost o măsură apreciată de către industrie, motiv pentru care reprezentanții acesteia ne-au solicitat să o prelungim și în următorii ani sub aceeași formă”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Decizia acordării voucherelor de vacanță pentru următorii doi ani vine după ce Ministerul Turismului și Ministerul Muncii și Justiției Sociale au inițiat o Ordonanță de Urgență care modifică și completează OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, în sensul prorogării termenelor.

Vouchere de vacanță 2019. Un efect secundar

Ministrul Turismului mai spune că un efect secundar al acestei măsuri a constat și în creșterea cererilor de autorizații pentru unitățile de cazare din România.

Așadar, în medie, a fost înregistrată o creștere de 10% a cererilor față de aceeași perioadă din 2017.

Vouchere de vacanță 2019. 23,2 milioane de vouchere

Datele ANAT arată că valoarea voucherelor de vacanță a crescut la 244 de milioane de euro, la finalul lunii octombrie. Suma este de 8,4 ori mai mare față de cea de anul trecut.

În perioada ianuarie-octombrie 2018 au fost emise 23,2 milioane de vouchere de vacanță pe hârtie și suport electronic.

Vouchere de vacanță 2019. Potențialul pieței

Potențialul pieței este de 372 de milioane de euro numai în acest an.

Doar în luna octombrie au fost emise un număr de 1,2 milioane de vouchere. Valoarea acestora este de 14 milioane de euro, o sumă dublă față de luna septembrie.

Vouchere de vacanță 2019. Ce spun reprezentanții ANAT

“Se văd roadele folosirii voucherelor de vacanță în acest an. Zonele turistice populare, dar și cele mai puțin frecventate în anii anteriori, au înregistrat un trafic ridicat. 2018 a fost anul în care pachetele de vacanță în România realizate de agențiile de turism s-au vândut cu rapiditate nu numai în timpul verii, ci și pentru sărbătorile de iarnă. Agenții de turism i-au îndrumat pe proprietarii de vouchere de vacanță să aleagă cea mai bună opțiune pentru ei”, declară Nicolae Demetriade, președinte ANAT.

Citește și Românii aleg magazinele online care inspiră încredere

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Se vor mai acorda vouchere de vacanță în 2019? Anunțul Ministerului Turismului

  1. Pingback: Masuri ANCOM 2019. Anuntul facut de ANCOM | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Investitii in Romania 2018. Date INS | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.