Producatori

Wingsrom Flying Quality Products, produse verificate sută la sută

01.06.2019

În cadrul companiei se desfășoară activități specifice de prelucrare prin așchiere, pentru realizarea de piese cuprinse între câțiva mm până la 400 mm, folosite exclusiv în industria aeronautică. Wingsrom Flying Quality Products a fost înființată în luna  martie a anului 2012 ca furnizor strategic pentru Rolls Royce Aviation. Compania a luat naștere din viziunea a doi parteneri de afaceri, cu experiență profesională diferită, dar care s-au bazat pe o viziune comună și și-au folosit, de-a lungul timpului, toate resursele disponibile pentru a ajuta această companie să progreseze.

Unul dintre proprietari, CEO-ul companiei, deține peste 20 de ani de experiență în industria aerospațială, combinată cu un know-how deosebit de bogat de gestiune a companiilor de înaltă tehnologie. Cel de-al doilea proprietar are o vastă experiență în implementarea de proiecte industriale la cheie pe teritoriul Israelului, al Statelor Unite ale Americii, Europei de Est, dar și al altor zone.

Wingsrom Flying Quality Products are ca obiect de activitate prelucrări mecanice prin diferite procese pe mașini cu comandă numerică, de strunjire, frezare, finisare, marcare și alte activități conexe (măsurători 3D, metalografie, control nedistructiv)

Cu toate că portofoliul de servicii este deosebit de bogat, strategia de dezvoltare a companiei vizează pe viitor implementarea proceselor de acoperire nemetalică, precum și asamblare complex.

Tehnologie de ultimă oră în slujba progresului

Wingsrom Flying Quality Products deține în prezent o dotare tehnică deosebită, menită să asigure obținerea unor produse la standarde internaționale. Echipamentele de strunjire și de frezat, de ultimă oră, aparțin recunoscutului producător Okuma CNC. În cadrul companiei sunt folosite echipamente de tipul LB2000EX și LB3000EX în diferite configurații, dar și MULTUS B300 II prevăzut cu o magazie de scule disponibile pentru operațiunile pe care le poate desfășura. Departamentul de frezare al companiei funcționează pe baza a 5 echipamente Okuma MU400VA cu cinci axe, trei Okuma MB4000 cu 4 axe și palete, precum și un echipament Okuma MB46 cu trei axe.

Motto-ul după care se ghidează activitatea companiei este „Niciun standard de performanță nu poate îngădui compromisuri”. Cu alte cuvinte, Wingsrom Flying Quality Products are drept obiectiv atingerea perfecțiunii în ceea ce privește fiecare etapă a procesului, de la planificare și până la furnizarea soluției finale către client sau colaborator, concept cunoscut sub numele de conceptul Zero Defecte. Acest concept implementat asigură cunoașterea tuturor detaliilor, încă din fazele inițiale ale proiectului și garantează obținerea rezultatelor optime, de fiecare dată.

Toate echipamentele sunt susținute de un software complet integrat Master Cam și patru CMM dedicate pentru corelarea modelelor 3D în timpul dezvoltării, producției si inspectiei dimensionale

Calitatea produselor obținute poate fi testată prin intermediul metodelor de verificare a durității la nivel micro și macro. Această activitate, care a fost auditată și aprobată de NADCAP, se desfășoară în cadrul laboratorului metalografic, dotat cu aparatură de ultimă generație.

„Folosim cea mai recentă tehnologie în ceea ce privește inspecția micro toleranțelor, utilizând sistemul nostru de 4 CMM și mașina Universal Lengths, toate aprobate prin studii intensive pentru toleranță sub 1 micron. Utilizăm furnizori externi autorizați ISO 17025 pentru a calibra periodic echipamentele noastre”, ne-a declarat Dl. Ronen Navick, Administrator si CEO Wingsrom Flying Quality Products.

Produse sută la sută verificate

Wingsrom Flying Quality Products, ca urmare a experienței vaste a celor doi parteneri fondatori, este conștientă că, pentru a ajunge în top și pentru a rămâne în această poziție, este necesar nu numai să furnizeze produse de cea mai înaltă calitate, dar să le ofere și la cel mai bun preț de pe piață, optimizand continuu metodele de prelucrare. Prin urmare, compania a fost recompensată în numai câțiva ani cu numeroase premii și certificări, dar și cu recenzii deosebit de favorabile din partea clienților.

Wingsrom își respectă promisiunea în ceea ce privește calitatea și livrarea produselor, dovadă fiind certificarile NADCAP si AS9100, ambele fiind standarde de top in industria aeronautica

„Calitatea reprezintă obiectivul nostru principal. Nu este nimic mai important decât acest aspect în compania Wingsrom, în domeniul nostru de activitate. Prin urmare, unul din primii pași pe care compania noastră i-a făcut din momentul în care a fost înființată a fost reprezentat de dezvoltarea sistemului de management al calității, dar și a politicii de calitate”, a continuat Dl. Navick.

Compania deține în acest moment certificările ISO 9001, AS 9100, dar și NADCAP pentru control nedistructiv si control de duritate.

Studii avansate de evaluare a riscurilor și inspecții finale

În cadrul companiei se desfășoară activități specifice de strunjire a pieselor, de la câțiva milimetri la diametre de 400 mm, folosind un alimentator automat de bară de mare viteză și dispozitive de prindere a pieselor pentru a asigura o productivitate ridicată, dar și mașini de frezari complexe pe utilaje cu 5 axe.

Fiecare dintre componentele realizate în cadrul acestei unități trec printr-un control riguros, control care începe de la un studiu avansat de evaluare a riscurilor, până la inspecția finală înainte de expediere. Departamentul de Inginerie, software-ul CAD/CAM și echipamentele high-tech permit în acest fel crearea unor produse performante, de o calitate superioară.

Sistemul integrat de colectare a datelor contribuie la păstrarea tuturor proceselor sub control strict, având posibilitatea de a îmbunătăți zilnic fiecare pas al procesului de fabricație

„Toate componentele sunt inspectate vizual prin cele două linii de testare nedistructive independente, cu particule magnetice sau fluide penetrante, pentru a acoperi majoritatea materialelor aerospațiale”, detaliază CEO-ul companiei. Accesul în camera de inspecție finală este restrictionat, pentru a permite un control adecvat al valorilor de temperatură și umiditate, esențiale pentru buna desfășurare a proceselor, dar și pentru respectarea standardelor impuse de AS9100 si de clienti.

Politicile de protecție a mediului înconjurător în domeniul achizițiilor de substanțe chimice

În ceea ce privește grija pentru mediul înconjurător, compania deține un sistem de calitate de mediu, politici de protecție a mediului în departamentul de achiziții de substanțe chimice, dar și personal dedicat care implementează politicile de protecție. În plus, Wingsrom Flying Quality Products a implementat sisteme paperless, de recuperare a ceții de emulsie și a pus în funcțiune sisteme de colectare a uleiurilor de la mașini. De asemenea, grija pentru mediu se remarcă și prin faptul că se practică o folosire cumpătată a încălzirii și aerului condiționat, se utilizează becuri economice și produse eficiente energetic.

În momentul de față, Wingsrom Flying Quality Products nu are practic concurență pe piața din România, fapt care îi permite o dezvoltare continuă, planificată  și eficientă, pentru a-și depăși propriile limite și a stabili noi standarde de profesionalism și exigență. Din punct de vedere financiar, traiectoria a fost ascendentă, pentru anul în curs Wingsrom Flying Quality Products propunându-și să depășească pragul de vânzări de 11 milioane de euro.