Wizz Air flota avioane.

Wizz Air deține una dintre cele mai tinere flote aeriene, la nivel mondial

28.08.2019

Wizz Air flota avioane. Compania aeriană Wizz Air deține una dintre cele mai tinere flote aeriene din lume, potrivit celor mai recente cifre ale furnizorului de informații aeriene elvețiene CH-AVIATION. Dintre transportatorii cu cel puțin 100 de aeronave, flota Wizz Air are una dintre cele mai mici vârste medii ale aeronavelor de 5,43 ani.

Wizz Air este una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa și cel mai mare transportor low-cost din Europa Centrală și de Est.

Wizz Air flota avioane. Primul loc în topul companiilor aeriene low cost

Wizz Air se situează pe primul loc în topul companiilor aeriene low cost. Wizz Air Ungaria operează acum o flotă de 118 avioane ultramoderne din familia Airbus A320.

Flota subsidiarei din Marea Britanie, Wizz Air UK – care cuprinde în prezent 11 aeronave – este a doua cea mai tânără din lume. Vârsta medie a aeronavelor este de doar 0,95 ani.

Wizz Air flota avioane. Top 10 cei mai buni operatori low-cost

Flota tânără și modernă a Wizz Air a jucat un rol-cheie în nominalizarea companiei în Top 10 cei mai buni operatori aerieni low-cost. Numirea s-a făcut de către singura agenție de rating a siguranței și serviciilor aeriene, AirlineRatings.com.

Având din ce în ce mai multe aeronave noi care se alătură constant flotei sale în continuă creștere, Wizz Air devine și mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Wizz Air flota avioane. Airbus A321neo

Wizz Air a recepționat primul avion Airbus A321neo la începutul acestui an la baza sa din Budapesta. În plus, încă cinci s-au alăturat flotei companiei aeriene începând cu luna martie.

Așadar, Compania aeriană va avea 274 dintre cele mai eficiente aeronave cu un singur culoar din lume, inclusiv 20 de aeronave Airbus A321XLR.

Motoarele de nouă generație ale Airbus A321neo și designul cabinei asigură economii de 20% din costurile de combustibil.

În plus, A321neo oferă avantaje semnificative pentru mediu. Vorbim de o reducere de aproape 50% a amprentei zgomotului în comparație cu aeronavele de generație anterioară. La acestea se adaugă și  o reducere a emisiilor de oxid de azot cu 50%.

Wizz Air flota avioane. Cea mai mică amprentă ecologică

Cu 56,5 g. CO2 pe pasager / km, Wizz Air a fost numită compania aeriană cu cea mai mică amprentă ecologică per pasager. Acest lucru s-a întâmplat în mai 2019.

Ce spune conducerea Wizz Air:

„Întrucât siguranța pasagerilor noștri a fost întotdeauna prioritatea noastră numărul unu, ne-am păstrat flota bine întreținută, tânără și modernă, prin livrarea constantă a aeronavelor noi în ultimii ani. Suntem încântați că flota Wizz Air se mândrește cu una dintre cele mai mici vârste medii ale aeronavelor, nu numai în Europa, ci și la nivel mondial, ceea ce ne permite, împreună cu echipajul nostru bine instruit, să oferim servicii de înaltă calitate și sigure pentru pasagerii noștri – reducând concomitent amprenta de mediu pe kilometru pasager prin adăugarea constantă de aeronave Airbus A321neo ultra eficiente la flota noastră”, a afirmat Diederik Pen, Executive Vice President și Chief Operating Officer al Wizz Air Holding.

Citește și Forty Management lansează un nou proiect rezidențial: Central District Viitorului 134

 

 

 

Citiți și despre:

  • Wizz Air își măreşte flota cu 146 de aeronave AirbusWizz Air își măreşte flota cu 146 de aeronave Airbus Compania aeriană Wizz Air a anunțat că, în urma unui proces de selecție competitiv, a semnat un memorandum de înțelegere cu Airbus S.A.S. („Airbus”) privind cumpărarea a încă 146 de aeronave din familia […]
  • Wizz Air, desemnată „European Airline of the Year”Wizz Air, desemnată „European Airline of the Year” Compania Wizz Air a anunţat că a câștigat distincția „European Airline of the Year”, acordată de Aviation 100. Premiul a fost acceptat de Owain Jones, Chief Corporate Officer Wizz Air, în cadrul evenimentului […]
  • Care este cea mai verde companie aeriană din Europa?Care este cea mai verde companie aeriană din Europa? Wizz Air este cea mai verde companie aeriană din Europa. Compania a anunțat că operează cu cele mai scăzute emisii de CO2 per pasager dintre toate companiile aeriene concurente. Având 56,5g CO2 pe pasager/km […]
  • Wizz Air introduce o cursă București – Lamezia TermeWizz Air introduce o cursă București – Lamezia Terme Compania aeriană Wizz Air a anunţat introducerea unei noi rute din Bucureşti către Lamezia Terme, sudul Italiei, începând din 26 martie 2017, cu două zboruri săptămânale, în zilele de joi şi duminică. „Noua […]
  • Wizz Air îşi măreşte echipa de vânzăriWizz Air îşi măreşte echipa de vânzări Cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală şi de Est, Wizz Air, îşi măreşete echipa de vânzări, Péter Kormány preluând funcţie de Sales Manager pentru chartere şi distribuţia locurilor pentru […]

O părere la “Wizz Air deține una dintre cele mai tinere flote aeriene, la nivel mondial

  1. Pingback: Promovarea Romaniei 2019 - Ministerul Turismului | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.