Stiri: Energie

Active OMV Petrom

OMV Petrom a găsit noi zăcăminte de gaze în județul Vâlcea

23.11.2018

Zăcăminte gaze județul Vâlcea. OMV Petrom a făcut o nouă descoperire de gaze în Oltenia. De asemenea, compania confirmă oportunități în proximitatea zăcămintelor existente. Noile resurse se găsesc în imediata apropiere a infrastructurii existente în județul Vâlcea, Oltenia.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est.

Zăcăminte gaze județul Vâlcea. OMV Petrom. Sonda Mamu

Sonda numită Mamu 4317 a fost forată în proximitatea zăcământului Mamu, la o adâncime de aproximativ 4.400 de metri. Aceasta a confirmat existența gazelor și condensatului.
Datorită faptul că se află în apropiere de infrastructura existentă, sonda a intrat în producție la sfârșitul lunii octombrie. Volumul inițial a fost de peste 190.000 m3/zi (1.100 bep/zi).

Per total, investițiile în foraj și pentru conectarea sondei Mamu 4317 la infrastructura existentă s-au ridicat la 10 milioane de euro.

Zăcăminte gaze județul Vâlcea. OMV Petrom. Ce spune conducerea companiei?

”Majoritatea zăcămintele de gaze din România au intrat în producție cu zeci de ani în urmă, sunt mature, iar producția lor este în declin. OMV Petrom continuă să investească în explorare și activități de producție pentru a limita acest declin și pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie. În primele zece luni ale anului, ne-am intensificat investițiile cu peste 40% față de perioada similară a anului trecut și am forat 89 de sonde noi și sidetrackuri. Acestea se adaugă celor 9 miliarde de euro deja investite în Upstream, în România, în perioada 2005-2017”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream.

Zăcământul Mamu este în producție încă din anul 1980. În plus, acesta continuă să fie unul dintre zăcămintele cu cea mai mare producție din portofoliul OMV Petrom.

Zăcăminte gaze județul Vâlcea. OMV Petrom. 4500 de barili pe zi

Producția curentă din zăcământ este de 4.500 barili de petrol pe zi.

Conform OMV Petrom, dacă ar fi folosită doar pentru încălzire, producția anuală a zăcământului Mamu ar putea asigura încălzirea pentru nu mai puțin de 180.000 de locuințe.

Citește și Ajutoare pentru fermieri 2018. Anunțul făcut de Ministerul Agriculturii