Zentiva - Solacium Pharma.

Zentiva anunță o investiție majoră în fabrica din Praga

26.01.2019

Zentiva a anunțat că va investi 30 milioane de euro în fabrica de producție din Praga. Fondurile sunt alocate de companie pentru a-și consolida prezența pe piața europeană a medicamentelor generice. De asemenea, investiția consolidează prezența Zentiva și face parte dintr-un obiectiv mai larg de a deveni unul din liderii pieței de medicamente generice din Europa.

Ce spune conducerea companiei?

„Investiția va urmări modernizarea capacităților actuale de producție, în special în vederea creșterii capacității de producție. În acest moment, fabrica din Praga produce anual 120 de milioane de cutii pe care le distribuim în Europa. În urma procesului de desprindere de grupul Sanofi pe care l-am gestionat anul trecut, am început deja investițiile și ne-am luat angajamentul de a continua acest lucru în 2019, cu o investiție de 8 milioane euro”, a spus Thomas Koene, Head of Industrial Operations.

Obiectivele Zentiva

Totodată, Ines Windisch, Head of Corporate Affairs & Human Resources, a precizat că obiectivele de creștere ale organizației aduc noi oportunități pentru angajații și funcțiile existente.

”Această importantă transformare va atrage cele mai bune talente și va fideliza echipa pentru a ne asigura succesul pentru generațiile viitoare. În acest moment, avem peste 600 de angajați la fabrica din Praga, dedicați producerii de medicamente de calitate ridicată pentru a susține nevoile medicale zilnice ale oamenilor”, a completat Ines Windisch.

În luna octombrie a anului 2018, Zentiva s-a separat de Sanofi.

Grupul este susținut în prezent de Advent International. Este vorba de una dintre cele mai mari și mai experimentate companii globale de investiții cu capital privat.

Zentiva în România

În România, Zentiva deține aproximativ 750 de angajați și deține o unitate de producție cu tradiție în producția de medicamente. Fabrica produce atât pentru piața românească cât și pentru alte țări europene.

Zentiva România reprezintă numărul unul în unități vândute de generice. Compania are un portofoliu extins de produse care acoperă un spectru larg de arii terapeutice.

Citeste și Vodafone România, rezultate financiare bune

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Zentiva anunță o investiție majoră în fabrica din Praga

  1. Pingback: Epidemie de gripa 2019. Sfaturile specialistilor | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Epidemie de gripă 2019. Recomandările pe care toată lumea trebuie să le respecte

Comentariile nu sunt permise.