AAGES, produse și soluții tehnice unicate

01.08.2020

În ultimii doi ani, compania a continuat planul investițional, construind cea de-a cincea hală de producție. AAGES SA, companie specializată în proiectarea și fabricarea de instalații de încălzire prin inducție pentru o gamă variată de aplicații, a pătruns recent pe două piețe noi, în Arabia Saudită și în Egipt, extinzându-și astfel aria de activitate și portofoliul de lucrări. Până la apariția pandemiei, turbulențele din economia mondială nu au avut o influență semnificativă asupra activității companiei, fiind compensate prin îmbunătățirea activității, inclusiv prin repartizarea mai bună a responsabilităților în zona de organizare și conducere a procesului de fabricație.

Produsele companiei sunt, în marea lor majoritate, unicate, chiar dacă soluțiile tehnice și unele subansamble au devenit standarde proprii de-a lungul anilor. Echipamentele și instalațiile care sunt realizate în cadrul AAGES sunt destinate unor operațiuni tehnologice, care de la început trebuie să fie definite și descrise de către proiectantul de proces.

Produsele companiei sunt, în marea lor majoritate, unicate, chiar dacă soluțiile tehnice și unele subansamble au devenit standarde proprii de-a lungul anilor

O componentă esențială din activitatea companiei este aceea de proiectare a subansamblelor mecanice, electrice, de control și de comandă. Forma și dimensiunea produselor sunt deosebit de variate, plecând de la câteva sute de kilograme și ajungând la zeci de mii de kilograme. Ceea ce au totuși în comun toate aceste produse este calitatea de necontestat, asigurată prin munca tuturor celor implicați în proiectare și fabricație și, desigur, prin utilizarea pieselor și materialelor de cea mai bună calitate.

Investiții recente

De la an la an, compania a crescut numărul de țări în care livrează produse, astfel încât activitatea de export a ajuns să contribuie în procent de aproximativ 70% la totalul cifrei de afaceri.

În plus, în ultimii doi ani, compania a continuat planul investițional. Investiția majoră a fost construirea celei de-a cincea hale de producție, aceasta făcând posibilă fabricarea în condiții bune a unor instalații noi, cu dimensiuni impresionante, care nu s-ar fi putut realiza în spațiile vechi.

Factorii interni care au contribuit la actuala poziție pe piață a companiei includ oamenii, spațiul de lucru și modul cum sunt utilizate resursele umane și cele tehnice

Din perspectiva AAGES, pentru a rămâne competitivi pe piață, orice companie trebuie să practice prețuri corecte, iar produsele trebuie să fie realizate în timp cât mai scurt. În plus, un alt aspect deosebit de important care influențează mult activitatea unei firme este reprezentat de alegerea unor furnizori și subfurnizori de încredere, care oferă produse de bună calitate.

„Una dintre realizările importante ale ultimilor doi ani, ce a permis realizarea unor produse care includ construcții metalice importante, a fost stabilirea unei colaborări constante cu o firmă renumită din Bistrița, care ne livrează la termen produsele cerute”, ne-a declarat Dl. Gábor Molnár, Director General AAGES.

Cele mai inovatoare produse sau tehnologii introduse pe piață

Fiecare instalație realizată în cadrul AAGES prezintă atât cerințe specifice aplicației respective, dar și cerințe comune. Cerințele comune țin de eficiența energetică, utilizarea simplă și fără a afecta mediul înconjurător, fiabilitate ridicată, pentru a evita întreruperile accidentale și costurile cu reparații.

Pentru a rămâne însă competitivi pe o piață unde concurența este reprezentată de firme multinaționale, cu vechime și cu resurse financiare incomparabil mai mari, este foarte important ca AAGES să țină pasul cu tehnologiile cele mai noi și să le integreze în instalațiile de producție.

Un astfel de exemplu este reprezentat de introducerea în fabricație din 2018 a celei de-a treia generații de unitate de control, complet digitalizată, care permite diagnosticarea și, în unele cazuri, remedierea defecțiunilor la instalații aflate la mii de kilometri distanță, prin calculator, din biroul echipei de service a firmei.

Pentru a rămâne competitivi pe piață, este foarte important ca AAGES să țină pasul cu tehnologiile cele mai noi și să le integreze în instalațiile de producție

„Această inițiativă s-a dovedit extrem de utilă, mai ales în perioada pandemiei, când deplasările în străinătate au fost foarte limitate. Anticipăm că această tehnologie va fi solicitată din ce în ce mai mult de către clienții noștri, chiar dacă acest lucru presupune un cost mai ridicat”, este de părere Dl. Molnár.

În prezent, în cadrul AAGES se lucrează la un proiect pentru o firmă din Germania, unde soluția găsită de proiectanți ar putea duce la o cerere de brevet. Toate acestea demonstrează calitatea muncii întregului personal care realizează, testează și pune în funcțiune produsele în cele peste 25 de țări din întreaga lume.

Dezvoltarea activităților de producție industrială în varianta modernă și eficientă

În ultimii doi ani, compania a livrat câteva instalații mari și complexe pentru clienții din țară, ceea ce demonstrează interesul antreprenorilor locali pentru a se dota cu instalații și echipamente moderne pentru a realiza produse bune în condiții de eficiență energetică și cu costuri reduse.

Cu toate acestea, lipsa infrastructurii adecvate, lipsa de „master plan” economic, face ca activitatea industrială autohtonă să fie foarte redusă, fiind concentrată doar pe un număr redus de firme mari, multinaționale, din câteva localități din țară.

Pe perioada pandemiei, compania a decis să-și continue activitatea fără întrerupere și a luat măsuri de protecție, înainte ca autoritățile să emită recomandări în acest sens. În acest fel, AAGES a asigurat salarii din resurse proprii și a demonstrat clienților interni și externi capacitatea sa de organizare în condițiile economice și sociale mai puțin favorabile. În condițiile în care cea mai mare parte din producție se livrează  la export, restricțiile de călătorie au creat dificultăți, care însă au fost depășite pentru a oferi partenerilor serviciile și produsele necesare.

„Cu toate acestea, este meritul angajaților firmei faptul că, până în prezent, nu am avut niciun caz care să ne creeze dificultăți”, menționează Directorul General.

AAGES, o echipă bine pregătită profesional

Echipa AAGES este extrem de bine pregătită profesional, dedicată activității și dezvoltării companiei și interesată să devină buni specialiști în domeniul lor de activitate.. Cei mai noi angajați se integrează rapid în colectiv, asigurând întinerirea firmei. Pentru a recompensa dedicarea celor 165 de angajați ai grupului AAGES, compania oferă asigurări de sănătate private, examene medicale periodice și decontează costurile analizelor suplimentare.

Angajații AAGES se integrează rapid în colectiv, asigurând continuitatea activității și aducând un suflu nou, modern

În ceea ce privește siguranța financiară a angajaților, pe lângă un plan clar de salarizare care include criteriile pentru măriri de salariu, compania oferă persoanelor din conducere diferite beneficii, cum ar fi un procent din vânzări sau includerea lor de câțiva ani în programul de fidelizare a angajaților numit SOP (Stock Option Plan), care presupune ca după un an să primească acțiuni gratuite, care sunt răscumpărate de pe piață. Așa se explică faptul că permanent AAGES este în căutare de profesioniști, oameni buni, dornici să muncească, angajând tineri, chiar și în această perioadă dificilă pentru cele mai multe companii, indiferent de domeniu de activitate sau vechime. În acest fel, AAGES își aduce contribuția încă o dată la susținerea și progresul comunității, dar și al economiei românești.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/aages-solutii-standard-si-personalizate-pentru-instalatii-de-incalzire-prin-inductie/

Citiți și despre: