Constructii

Acvatot

ACVATOT caută specialiști și se focusează pe dezvoltarea calitativă

01.11.2022

Compania continuă procesul de digitalizare și investește în utilajele necesare procesului operațional, dar și în pregătirea resursei umane. ACVATOT, companie cu o vechime de peste 30 de ani pe piața construcțiilor din România,  încurajează dezvoltarea durabilă și profitabilă, precum și respectul față de mediu. Evoluția companiei, din toamna anului trecut și până acum, a fost constantă, ACVATOT punând accent pe consolidarea poziției în piața construcțiilor edilitare. În perioada menționată au fost continuate lucrările începute în 2021, fiind semnate în același timp noi contracte de lucrări, care vor asigura continuitatea activității.

În primele 8 luni ale anului 2022, ACVATOT a inițiat și a finalizat mai multe proiecte importante, vizând rețelele edilitare din incinta ansamblului rezidențial Luxuria, precum și proiecte de modernizare a sistemelor rutiere din străzile Drumul Lăpuș, Eugen Brote și Buclei (din sectorul 1) sau de sprijinire a plăcilor în galeria de termoficare din zona Palatul Cotroceni.

Compania a realizat și lucrări pentru devierea de artere de apă și conducte de serviciu, precum și proiecte care au vizat extinderea canalizării pluviale între Strada Brașov și Strada Râul Doamnei, din sector 6, București.

În primele 8 luni ale acestui an, ACVATOT a inițiat și a finalizat mai multe proiecte importante, vizând rețelele edilitare, dar și proiecte de modernizare a sistemelor rutiere

„În prezent, printre cele mai importante proiecte pe care ACVATOT le are în execuție sunt cele referitoare la reabilitarea și modernizarea drumurilor în Bolintin Vale (județul Giurgiu), devierea rețelelor apă/canal din cadrul Stației de pompare din zona Preciziei, proiecte privind rețeaua de distribuție de gaze naturale în comuna Tuzla (județul Constanța), rețeaua de gaze naturale din Strada Timișul Sec (Brașov) și reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în Petrachioaia, Cernica și Glina”, ne-a declarat dl. Călin Bichir, Administrator și Director General ACVATOT.rorex pipe

ACVATOT continuă lucrările începute în 2021

Societatea continuă lucrările începute anul trecut care vizează extinderea drumului de circulație Poartă 10bis – Poartă 10, realizate în beneficiul Companiei Naționale a Porturilor Maritime Constanța, lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor în Pantelimon și Brănești, lucrările de execuție a canalizării în Cartierul Independenței (oraș Bragadiru), dar și proiectul de reabilitare și extindere a drumului județean 401A.

Pentru perioada următoare, compania urmărește cu interes Programul Național de Redresare și Reziliență și Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Avem informații potrivit cărora autoritățile sunt preocupate să lanseze licitații publice pentru execuția proiectelor finanțate prin aceste programe. La multe dintre acestea vom participa și noi, dacă vor fi estimate corect, pentru că 99% din lucrările pe care le executăm ne sunt atribuite prin licitație publică”, a continuat dl. Bichir.

ACVATOT are în derulare o serie de acorduri cadru pe o perioadă de 4 ani, care vizează modernizarea și repararea infrastructurii urbane din Sectorul 1, întreținerea și mentenanța străzilor, aleilor, parcărilor din Sectorul 4, proiectarea și execuția rețelei de apă, a canalizării menajere și pluviale și serviciile de asistență din Sectorul 6. De asemenea, compania are acorduri pentru reabilitarea/sistematizarea/optimizarea sistemului de distribuție și înființarea de distribuții noi pentru 6 loturi de gaze naturale, precum și lucrări de terasamente generate de intervențiile de urgență pentru remedierea defectelor și anomaliilor la elemente sistemelor de distribuție a gazelor în cazul altor 7 loturi.

ACVATOT are în prezent în derulare o serie de acorduri cadru pe o perioadă de 4 ani

Evoluția Direcției de Drumuri

Direcția de Drumuri a companiei reprezintă o parte a conceptului de livrare a unui pachet edilitar complet – apă, canal, gaz, termice, iluminat, drum. Acest concept face posibilă abordarea unor lucrări mai complexe, fără a fi nevoie să se apeleze la colaboratori de specialitate, în condițiile în care piața forței de muncă este din ce în ce mai deficitară. Proiectul de înființare a Direcției de Drumuri este în desfășurare deja de 3 ani și se derulează în continuare cu succes, chiar dacă ACVATOT își concentrează atenția deocamdată pe consolidarea poziției câștigate în domeniul apă, canal, gaz, termice și drum, pe achiziții de utilaje de ultimă generație și pe investiții în resursa umană.SW-Umwelttechnik

ACVATOT își concentrează atenția pe consolidarea poziției câștigate în domeniul apă, canal, gaz, termice și drum, dar și pe achiziții de utilaje de ultimă generație și pe investiții în resursa umană

În acest sens, compania continuă procesul de digitalizare și investește în utilajele necesare procesului operațional. În plus, continuă investițiile în resursa umană, în condițiile în care atât personalul de la birouri, cât și cel operațional beneficiază de pregătire prin intermediul programelor de training dezvoltate și implementate de trainerii interni ai ACVATOT.

O experiență profesională solidă

Pentru orice companie de succes, criza reprezintă o adevărată oportunitate, pentru că oferă cadrul ideal de a găsi și a adopta soluții inovative. Astfel, în ciuda provocărilor apărute, ACVATOT se bazează pe experiența profesională a celor 500 de angajați, însă se află constant în căutare de noi specialiști în domeniu care să se alăture echipei și să își aducă propria contribuție la dezvoltarea companiei.Dumar-Construct-Prefabricate

„Pentru că am ales calitatea lucrărilor și nu cantitatea și pentru că, în ultimii ani, ne-am clasat în statistici pe primele locuri la categoria noastră de lucrări, încercăm să consolidăm această poziție fără a face rabat de la calitatea serviciilor”, menționează dl. Călin Bichir.

ACVATOT ocupă locuri importante în clasamentul companiilor cu același domeniu de activitate, grație implicării în executarea proiectelor, dar și calității serviciilor oferite

Reciclarea asfaltului, o investiție pentru protejarea mediului

Interesul și preocuparea ACVATOT pentru protejarea mediului înconjurător a dus la achiziția unui sistem de reciclare a asfaltului, care prezintă două beneficii importante. În primul rând, nu mai este necesară depozitarea deșeurilor de asfalt la gropile din jurul Bucureștiului, care deja sunt neîncăpătoare. În al doilea rând, investiția oferă posibilitatea ca materialele rezultate să fie utilizate în procesul de producție a mixturilor asfaltice la stația de asfalt proprie, localizată în Bragadiru.

Totodată, compania are în vedere înlocuirea utilajelor degradate fizic și moral cu utilaje noi, mai performante și mai puțin poluante.

În ciuda provocărilor apărute recent, compania ACVATOT se arată optimistă cu privire la evoluția viitoare, în condițiile în care a înregistrat, la finalul anului 2021, o creștere a cifrei de afaceri cu 8,5%. În acest an, creșterea este cu 10% mai mare decât în anul precedent, ceea ce reprezintă o dovadă în plus că profesionalismul și experiența îndelungată sunt factori esențiali în obținerea succesului.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/acvatot-a-trecut-testul-de-vigilenta-adus-de-pandemia-de-covid/