Constructii

Amiblu

AMIBLU, țevi pentru generații

01.12.2022

Compania își axează strategia de afaceri pe sustenabilitate și digitalizare cu accent pe durabilitatea ecologică și economică. AMIBLU, joint venture al cărui obiectiv esențial este acela de a dezvolta și livra țevi GRP de talie mondială, a continuat să investească în proiecte de cercetare și de dezvoltare a produselor, serviciilor și echipamentelor de producție. În ciuda modificărilor survenite în piață, care au determinat anularea unui număr important de proiecte, prin muncă asiduă, transparență totală și stabilind relații de parteneriat solide, AMIBLU a reușit să evolueze favorabil, mai ales în contextul neprielnic al ultimilor ani.

Compania a pus un accent important pe securizarea materiilor prime necesare producției aferente proiectelor în desfășurare, pe livrarea la timp a soluțiilor și respectarea graficelor de instalare asumate, dar și pe menținerea continuă a unor canale de comunicare deschisă cu fiecare client în parte, astfel încât întregul proces să fie eficientizat la maxim.

În prezent, compania acordă o importanță crescută sustenabilității și procesului de decarbonizare, astfel încât impactul asupra mediului înconjurător să fie limitat.

„Recent, Comisia Europeană a introdus un nou set de inițiative legislative care vizează decarbonizarea Europei până în 2050. În consecință, toate achizițiile publice necesită deja sau vor necesita în viitorul apropiat o evaluare completă de mediu a lucrărilor de construcție, în ceea ce privește alegerea materialelor, impactul construcțiilor și eliminarea materialelor”, ne-a declarat Dl. Florin Dinicică, Director de Vânzări România în cardul AMIBLU.

Prin muncă asiduă, oferind transparență totală și stabilind relații de parteneriat solide, AMIBLU a reușit să evolueze favorabil, mai ales în contextul neprielnic al ultimilor ani

Țevi care să dureze generații

În prezent, din ce în ce mai mulți clienți solicită EPD (Declarația de mediu a produsului pentru țevi) pentru a putea evalua costurile pe întreaga durată de viață a construcțiilor și pentru a îndeplini cerințele europene pentru evaluarea impactului asupra mediului. Prin urmare, AMIBLU poate emite la cerere declarații de mediu, până în anul 2030 compania vizând atingerea obiectivului de zero emisii de carbon.

AMIBLU poate emite la cerere declarații de mediu care permit evaluarea impactului asupra mediului

„Cel mai bine s-a exprimat activistul de mediu Annie Leonard, care spunea că reciclarea este ceea ce facem atunci când nu avem opțiuni de a evita, repara sau reutiliza mai întâi produsul. Pentru AMIBLU, sustenabilitatea și digitalizarea sunt esențiale pentru strategia de afaceri, strategie bazată pe îmbrățișarea oportunităților unei lumi digitale cu accent pe durabilitate ecologică și economică”, afirmă reprezentantul AMIBLU.unique

Urmând acest principiu, AMIBLU își setează ca obiectiv producerea de țevi care să dureze generații, evitând astfel nevoia de reciclare, dar mai mult decât atât, vizează crearea unei infrastructuri de apă de lungă durată care protejează una dintre cele mai importante resurse.

Tehnologii premium de producție

Din gama de produse oferite de AMIBLU, țevile Hobas, turnate prin centrifugare, și țevile Flowtite, înfășurate, reprezintă două tehnologii premium folosite cu succes pentru toate tipurile de instalații de jacking și microtunelare. În România, dar și în sud-estul Europei, cererea pentru astfel de soluții urmează un trend ascendent. În plus, trebuie luat în considerare impactul mult mai redus al instalării fără șanțuri deschise asupra locuitorilor și naturii, comparativ cu metoda de instalare clasică, care presupune excavarea unei cantități mari de sol, dar și emisii crescute de dioxid de carbon, ca urmare a perturbărilor din trafic.

Pentru a răspunde cererii crescute, AMIBLU a realizat investiții în unitatea de producție din București, oferind astfel produse la un preț optimizat și cu un grad de flexibilitate crescută. În momentul de față, compania acceptă comenzi de tuburi de jacking pentru gama de diametre DN400 – DN1600, orice clasă de rigiditate, dar are în vedere lărgirea gamei de diametre până la DN2200.

AMIBLU se implică în proiecte variate

Pe plan local, compania a fost implicată în proiecte diverse, de la aplicații de canalizare circulară și non-circulară, la bazine de retenție, hidroenergie și aducțiuni de apă potabilă.

AMIBLU a fost implicată în proiecte diverse, de la aplicații de canalizare, bazine de retenție, hidroenergie și aducțiuni de apă potabilă

„Cel mai important proiect și foarte drag nouă este Proiectul de reabilitare și extindere aducțiune fir II Isvarna-Craiova, investiție strategică și componentă majoră a Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2010-2023. Obiectivul de investiție de utilitate publică constituie varianta de asigurare a deficitului de apă, dar permite și asigurarea calității apei pentru Municipiul Craiova și localitățile de pe parcursul conductei de aducțiune din județul Dolj și județul Gorj”, detaliază dl. Florin Dinicică.

Aceste lucrări presupun reabilitarea conductei de aducțiune pe o lungime de 27,402 km, dar și extinderea conductei de aducțiune pe o lungime de 96,418 km. Lucrările au fost împărțite în 6 loturi, contractele de execuție fiind semnate treptat, începând cu ultima parte a anului 2020. Practic, este cea mai mare lucrare de acest tip din sud-estul Europei, iar AMIBLU este furnizorul exclusiv pentru cinci loturi și parțial pentru cel de-al șaselea, cu o valoare totală a produselor livrate în jurul cifrei de 35 de milioane de euro.Polynt

Pe scurt, proiectul presupune fabricarea și livrarea a mai mult de 12 km de țeavă uniaxială DN1050, PN 6/10/12, SN5000, folosită pentru reabilitare prin metoda reliningului. Mai mult de 83 de km de țeavă biaxială, cu mufe zăvorâte DN1200, PN 6/10/12, SN10000, folosită la reabilitarea și extinderea conductei de aducțiune și peste 1.000 de fitinguri realizate la comandă, fiecare cu desen propriu de execuție rezultat în urma unor calcule statice atent efectuate de către echipele de specialiști.

Proiectul de reabilitare și extindere aducțiune fir II Isvarna-Craiova este cea mai mare lucrare de acest tip din sud-estul Europei, iar AMIBLU este furnizorul exclusiv pentru cinci loturi

„Dată fiind mărimea și complexitatea proiectului, AMIBLU a făcut uz de toate experiența sa și capacitățile extinse de producție. Practic, toate departamentele grupului au fost implicate încă de la început pentru bunul mers al acestui proiect, începând de la faza de proiectare, până la cele de fabricare, livrare, asistență tehnică și terminând cu lucrările locale pe șantier. Proiectul se află încă în desfășurare, urmând a fi încheiat spre finalul anului 2023”, explică Directorul de Vânzări.

Cercetarea, baza proiectelor inovatoare ale companiei

Un rol important în proiectele de cercetare și dezvoltare îl joacă centrul R&D din Norvegia și echipa de specialiști cu mii de ore de cercetare și testare documentate temeinic. Echipa AMIBLU Rămâne în continuare una flexibilă, dinamică, dar și mai matură, pe măsura trecerii timpului. Chiar dacă numărul de angajați nu a suferit modificări importante în ultima perioadă, trebuie specificat faptul că accentul a fost pus întotdeauna mai degrabă pe calitate, decât pe cantitate, prin intermediul profesioniștilor cooptați în echipă.

Pentru a se asigura că echipa continuă să se dezvolte, compania pune la dispoziție un sistem de evaluare a dezvoltării personale a angajaților. Și, întrucât succesul oricărei companii se datorează în totalitate angajaților, AMIBLU promovează leadership-ul în întreaga organizație, oferind fiecărui angajat șansa de a-și dezvolta cariera în direcția aleasă.

„Creăm și producem materiale și produse de înaltă calitate și promovăm aceste produse astfel încât acestea să aducă reale avantaje clienților noștri, ușor cuantificabile și care să dureze generații”, afirmă dl. Dinicică.

Responsabilitatea față de mediul înconjurător

Pentru AMIBLU, responsabilitatea față de mediul înconjurător se traduce prin acțiuni de reducere a deșeurilor generate de activitatea de producție și prin reducerea consumurilor energetice. Pentru a sprijini îndeplinirea acestor obiective, compania a inițiat o serie de măsuri precum înlocuirea stivuitoarelor clasice cu stivuitoare electrice, performante și prietenoase cu mediul înconjurător. Producerea aerului comprimat poate fi realizată acum cu ajutorul compresoarelor cu turație variabilă, iar iluminatul exterior și interior se face cu lămpi economice LED.

Alte măsuri importante în direcția protecției mediului înconjurător au vizat instalarea a 370 Wkp de panouri fotovoltaice și înlocuirea integrală a sistemelor de încălzire clasică pe gaz cu pompe de căldură.

Pentru AMIBLU, responsabilitatea față de mediul înconjurător se traduce prin acțiuni de reducere a deșeurilor generate și a consumurilor energetice

„Ne-am propus ca obiective reducerea anuală cu 10% a deșeurilor generate de producție, dar și a consumului de energie electrică, tot cu un procent de 10% pe an. În plus, avem în vedere eliminarea completă a consumului de gaze”, menționează dl. Florin Dinicică.

Investițiile continue permit atingerea independenței energetice

Încă din anul 2019, AMIBLU a decis să înceapă instalarea primelor panouri fotovoltaice, de 70 kWp. În 2021, compania a aplicat la programul Electric-up, prin intermediul căruia a instalat încă 100 kWp și, în paralel, din fonduri proprii a instalat alți 200 kwp pe sol. Pentru anul viitor, proiectul prevede instalarea a 200 kwp, astfel încât, cel puțin 8 luni pe an, tot consumul de energie electrică să fie asigurat de cele 4 sisteme instalate, iar în momentul în care va exista un surplus, acesta să fie injectat în rețeaua națională. Măsurile implementate vor duce la scăderea cu 40% a consumului anual de energie electrică a AMIBLU România.

Pentru perioada 2023-2024 însă, compania vizează realizarea de investiții în sisteme de stocare a energiei, pentru a reduce cu până la 60% consumul anual de energie electrică.

Încă din anul 2019, AMIBLU a decis să înceapă instalarea primelor panouri fotovoltaice

„AMIBLU își continuă astfel evoluția, urmărind îndeaproape strategia investițională, dar și obiectivele setate pe termen scurt, mediu și lung. Evoluția financiară a companiei, ca și entitate ce deservește atât România, cât și Sud-Estul Europei în principal, a urmat un trend crescător în anii anteriori, anul 2020 fiind încheiat cu o cifră de afaceri de aproximativ 20 de milioane de euro. În 2021 am realizat aproape 30 de milioane de euro, iar în 2022, în ciuda tuturor obstacolelor întâlnite pe parcurs, estimăm o cifră de afaceri de circa 50 de milioane de euro, cifră ce include și vânzările din România”, a declarat, în încheiere, Dl. Florin Dinicică, Director de Vânzări România AMIBLU.

Citește și: https://jurnaluldeafaceri.ro/inno-robotics-inovatie-la-nivel-de-tehnologie/