Constructii

Big Residence

BIG RESIDENCE, un simbol pentru zona de sud a Bucureștiului

01.05.2024

Ansamblul Imobiliar se afirmă ca un proiect mixt unic, care oferă o gamă variată de servicii și facilități la dispoziția locuitorilor săi. Primele investiții imobiliare ale societății VLAD EXIM au fost în imobile în care societatea și-a desfășurat propria activitate, respectiv spații comerciale pentru magazine tip mini-market și spații de depozitare pentru activitatea de distribuție în anii ‘90.  Ulterior, în perioada anilor 2000, societatea a construit spații comerciale și hale de depozitare în vederea închirierii.

Un pas important a fost prima clădire de birouri, Avalanche Center, situată lângă stația de metrou Timpuri Noi, finalizată în 2007, urmată de clădirea Big Office, lângă stația de metrou Piața Sudului, finalizată în 2016, compania finalizând, de asemenea, în 2018, un restaurant drive-thru, poziționat lângă stația de metrou menționată. Plasamentele în zona de imobiliare ale companiei au fost variate, continuând cu achiziția de apartamente în faza de pre-sale, în vederea revânzării, sau construcția de case pentru închiriat.

Un pas important în evoluția VLAD EXIM a fost reprezentat de prima clădire de birouri, Avalanche Center, situată lângă stația de metrou Timpuri Noi, finalizată în 2007

Cel mai nou proiect al companiei, proiectul BIG RESIDENCE, se dorește a deveni un simbol pentru zona de sud, o dovadă că Piața Sudului merită un standard mai ridicat, iar prin proiect, VLAD EXIM dorește a fi un promotor al calității în proiecte mid-level și în special în zona de sud a orașului.

„Sperăm ca odată finalizat proiectul să inspire și alți dezvoltatori să adauge elemente spectaculoase în proiecte, așa cum noi vom avea ramele de pe fațadă, scările metalice agabaritice, jardinierele ce găzduiesc copaci ce traversează mijlocul clădirii sau plante pe terasele de la etajul 1”, ne-a declarat dl. Vlad Micșunescu, General Manager VLAD EXIM.

Proiectul BIG RESIDENCE

În momentul de față, piața imobiliară este marcată de foarte multe schimbări din punct de vedere al costurilor de execuție, crescute atât din cauza prețurilor materialelor și ale forței de muncă, precum și de modificarea normativelor și exigențelor în privința structurilor, eficienței termice și siguranței la incendiu. Costul ridicat, coroborat cu accesul dificil la finanțare, dar și flexibilitatea angajaților în privința orașului în care să lucreze, au dus la dezvoltarea pieței de închirieri de locuințe.

BIG RESIDENCE răspunde la această nevoie într-o manieră complexă, oferind într-un proiect mix-use locuințe de închiriat, cu acces facil la toate mijloacele de transport din oraș și la multiple servicii, chiar la primele niveluri ale proiectului: restaurant, cafenea, patiserie, farmacie, optică medicală, supermarket, clinică de imagistică, sală de fitness de 1.000 mp și un centru de kinetoterapie de 500 mp.KONE

BIG RESIDENCE răspunde la nevoia pieței într-o manieră complexă, oferind într-un proiect mix-use locuințe de închiriat, cu acces facil la toate mijloacele de transport din oraș și la multiple servicii

Dispunerea funcțiunilor este pe 13 niveluri – două subsoluri pentru parcări, parter și mezanin pentru comerț și servicii, opt de rezidențial și unul tehnic. Structura proiectului a ajuns la etajul 5 din cele 8 de rezidențial, iar în subsoluri se lucrează deja la instalații. Structura va fi finalizată în luna mai, atunci când se va ajunge în faza de instalații și finisaje.

„Dorim ca primăvara anului 2025 să marcheze finalizarea proiectului. În ceea ce privește spațiile comerciale și de servicii, avem semnate toate contractele de închiriere. Prin intermediul formularului de contact de pe site-ul www.bigresidence.ro primim zilnic solicitări pentru achiziționarea unui apartament, dar și pentru a fi pe lista primelor persoane care primesc informații despre disponibilitatea apartamentelor de închiriat”, afirmă Managerul General VLAD EXIM.

Inovații în materie de structură, zidărie și tâmplărie

Când VLAD EXIM, dezvoltatorul proiectului BIG RESIDENCE a început proiectarea, în România exista deja legislația referitoare la NZEB, însă nu existau norme de aplicare, așa că era ignorată. Compania a decis însă să urmărească această direcție spre eficiența energetică și pentru că în alte țări europene este impusă cu tot mai multă rigurozitate.

În primul rând, s-a decis acest lucru având în centrul preocupărilor clienții, cumpărătorii sau chiriașii, care vor aprecia cu siguranță o locuință cu costuri minime în ceea ce privește utilitățile, dar și viitoarele facilități fiscale pentru clădiri eficiente energetic și limitări, existente deja în alte piețe, pentru clădirile care nu sunt eficiente.

Compania a decis să urmărească direcția pieței spre eficiență energetică având în centrul preocupărilor sale clienții, cumpărătorii sau chiriașii, care vor aprecia cu siguranță o locuință cu costuri minime în ceea ce privește utilitățile

„Fiind un proiect build to rent, am fost atenți la calitatea instalațiilor și finisajelor, cu un accent  deosebit pe rezistența în timp. Astfel am ales gama superioară pentru tot ce însemnă tâmplărie de aluminiu (Reynaers), pompe (Grundfos), cazane (Elco), încălzire în pardoseală (Rehau), tablouri electrice și întrerupătoare (Schneider), lifturi (Kone) și așa mai departe”, detaliază dl. Vlad Micșunescu.grundfos

Soluții de energie alternativă sau sustenabilă

Mai mult decât atât, VLAD EXIM a făcut alegeri optime și pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Primul pas în reducerea impactului asupra mediului este izolația clădirii asigurată prin cărămida Porotherm Profi de la Wienerberger, tâmplăria excepțională de la Reynaers, cu geam tripan și membrane de etanșare perimetrală, interioare (barieră de vapori) și exterioare (membrană impermeabilă) și prin placarea cu vată minerală cu grosimi de minim 15 cm. Al doilea pas a fost combinația de cazane Elco pentru fiecare corp de clădire împreună cu încălzirea în pardoseală Rehau, cu termostate pe fiecare cameră. Al treilea pas este reprezentat de investiția în panourile solare ce ajută la pregătirea apei calde menajere și panourile fotovoltaice ce vor ajuta în consumul de electricitate pe părțile comune.

Din proiectul BIG RESIDENCE au fost vândute deja 24 de unități, iar 80 sunt păstrate pentru închiriere. Apartamentele vor fi variate ca suprafață și dispunere, astfel încât să răspundă unei game largi de nevoi și bugete.

Din proiectul BIG RESIDENCE au fost vândute deja 24 de unități, iar 80 sunt păstrate pentru închiriere

„Sunt disponibile apartamente de două camere cu două băi și bucătărie închisă pentru o familie sau doi colegi care au nevoie de spațiu mai mult, dar și două camere cu o singură baie și bucătărie deschisă, pentru un cuplu tânăr cu buget mai redus. La fel, avem apartamente de trei camere cu suprafață generoasă pentru o familie mai mare, dar și două camere plus birou, cu bucătărie deschisă, pentru un cuplu ce practică munca de acasă. Pentru a răspunde volumului mare de solicitări primite, intenționăm să dezvoltăm echipa pe zona de închirieri”, declară reprezentantul companiei.

Proiecte variate și speciale de viitor

Pentru VLAD EXIM, dezvoltatorul proiectului BIG RESIDENCE, expresia „întinde-te cât te ține plapuma” este regulă. Datorită modelului de dezvoltare prin surse proprii, momentan focusul este exclusiv pe proiectul BIG RESIDENCE, însă compania vizează dezvoltări ulterioare, pentru care are pregătite rezerve de terenuri.

BIG RESIDENCE se afirmă astfel ca un proiect mixt unic, care oferă o gamă variată de servicii și facilități la dispoziția locuitorilor săi. Prin intermediul locuințelor de închiriat, ansamblul nu doar rezolvă nevoia de locuințe moderne și confortabile, ci oferă și acces facil la toate mijloacele de transport din oraș, integrând diverse facilități și servicii la primele niveluri, inclusiv restaurante, cafenele, patiserii, farmacii, servicii medicale și un supermarket bine aprovizionat pentru nevoile zilnice.

VLAD EXIM vizează dezvoltări ulterioare, pentru care are pregătite rezerve de terenuri

În plus, BIG RESIDENCE pune la dispoziția rezidenților săi o sală de fitness generoasă de 1.000 mp, pentru a promova un stil de viață activ și sănătos și un centru de kinetoterapie de 500 mp, pentru a asigura servicii de recuperare și îngrijire adecvată. Astfel, BIG RESIDENCE se angajează să ofere un mediu urban complet și echilibrat, care să răspundă tuturor nevoilor și dorințelor locuitorilor săi.

„Nu ne dorim să devenim un jucător mare pe piața de rezidențial, ci mai degrabă să fim deschiși la proiecte variate și mai speciale, acolo unde putem pune accent pe arhitectură, pe calitatea materialelor și să aplicăm gândirea pe termen lung, fără compromisurile cerute de profiturile imediate”, a declarat, în încheiere, dl. Vlad Micșunescu, General Manager VLAD EXIM.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/rap-group-solutii-personalizate-de-inginerie-industriala/