Constructii

Rap Group

RAP GROUP, soluții personalizate de inginerie industrială

01.04.2024

RAP Group înglobează o serie de companii cu expertiză diferită, însă care lucrează în sinergie perfectă pentru domenii precum: lucrări generale de construcții, instalații electrice, termice și sanitare sau tehnologie de proces pentru industrii curate. RAP Group s-a bucurat de o evoluție pozitivă a activității în perioada 2022-2024, chiar dacă anul 2023 a fost mai dificil din punct de vedere economic. Ultimii ani au demonstrat, încă o dată, că flexibilitatea și agilitatea sunt două dintre cele mai importante caracteristici de care orice organizație are nevoie pentru a face față imprevizibilului, astfel încât să rămână productivă și competitivă.

RAP Group adoptă strategii care îl situează în categoria business-urilor aflate într-o continuă dezvoltare, dovadă fiind rezultatele financiare și încrederea acordată de parteneri, fie ei clienți, furnizori sau instituții financiare. Activând pe piața globală, Grupul este puternic conectat la schimbările economice și geopolitice, reușind astfel să găsească oportunități care să ajute la creșterea și consolidarea activității sale pe termen lung.

RAP Group adoptă strategii care îl situează în categoria business-urilor aflate într-o continuă dezvoltare, dovadă fiind rezultatele financiare

RAP Group înseamnă soluții personalizate în inginerie industrială

Strategia de comunicare globală a RAP Group este concentrată, începând din 2023, prin intermediul unui nou slogan: Engineering solutions for your business. Together. Expertiza și know-how-ul RAP Group sunt puse în valoare împreună cu clienții și beneficiarii într-o formulă customizată pe cerințele specifice fiecărui proiect și fiecărui business în parte.

RAP Group înglobează diverse companii specializate în domenii distincte, dar care colaborează armonios pentru a acoperi o gamă variată de servicii, printre care se numără: construcții generale, instalații electrice, termice și sanitare, precum și tehnologie de proces pentru industrii curate.

 • Inginerie de proces – RAP Tronic Process Engineering dezvoltă și integrează soluții tehnologice la cheie, cu management de proiect adaptat obiectivelor clienților.
 • Echipamente industriale din inox – RAP Steel Production produce o gamă variată de produse din inox pentru diferite industrii: alimentară, a băuturilor, chimică, farmaceutică etc.
 • Automatizări industriale – RAP Systems oferă soluții customizate în domeniul automatizărilor industriale și al sistemelor de control de proces.
 • Servicii integrate de antrepriză generală – Antrepriza generală reprezintă specializarea companiei RAP DEVELOPMENT, cu o istorie de peste 15 ani în construcții. RAP Development oferă servicii integrate de antrepriză generală pentru toate tipurile de construcții: rezidențiale, comerciale, industriale.
 • Instalații pentru construcții – RAP Instal este o companie specializată în instalații și oferă proiectare industrială, consultanță și execuție pentru orice tip de instalații pentru construcții.
 • RAP Confectionery este partenerul inovativ în producția de produse alimentare, un brand apreciat pentru calitatea serviciilor și a produselor, mereu pregătit să ofere soluții integrate de producție. Compania se ocupă cu producția de jeleuri pe bază de pectină sau de gelatină, de caramele turnate, dar și de caramele si batoane prin extrudare.

RAP Group vine în întâmpinarea investitorilor cu un pachet complet de servicii, în contextul în care implementarea unor afaceri viabile întâmpină adesea obstacole din cauza insuficienței spațiilor corespunzătoare pentru producție sau depozitare.

„Pentru rezolvarea acestui aspect și pentru a trece la un alt nivel, companiile sunt nevoite să obțină resurse financiare semnificative, pe care să le investească în construirea infrastructurii necesare extinderii. În plus, este nevoie de experiență în domeniu pentru a gestiona un asemenea proiect”, ne-a declarat Daniel Moise, Director General RAP Invest.IFM

RAP Invest, un răspuns la cerințele pieței

În acest context, RAP Invest a devenit una dintre cele mai noi companii din Grupul RAP și a apărut ca răspuns la cerințele pieței. RAP Invest este un dezvoltator imobiliar pentru spații industriale sau rezidențiale, care oferă terenuri amplasate optim companiilor în căutare de opțiuni pentru relocare sau oportunități de investiții, precum și construcții personalizate în regim de închiriere pe termen lung.

Pe lângă serviciile complete de antrepriză generală, asigurate de companiile grupului, precum RAP Development și RAP Instal, de-a lungul timpului au apărut solicitări din partea partenerilor și pentru identificarea locațiilor necesare dezvoltării proiectelor. Astfel de locații trebuie să răspundă principalelor criterii: existența PUZ-ului, amplasament optim față de căile de acces și prezența utilităților în zonă.

RAP Invest este un dezvoltator imobiliar pentru spații industriale sau rezidențiale, care oferă terenuri amplasate optim companiilor în căutare de opțiuni pentru relocare sau oportunități de investiții

În acest moment, în portofoliul companiei RAP Invest se găsește un teren disponibil pentru investiții de 35.600 de metri pătrați, în Ghimbav, cu PUZ și utilități, la doar 1,8 kilometri de aeroport. De asemenea, tot în zonă, compania mai dispune de un teren de peste 18.000 de metri pătrați în Codlea, cu deschidere la DJ 112, în apropierea sediilor și unităților logistice ale Dräxlmaier, Intercars, Vectra și Ertex. De altfel, ultima companie, un cunoscut producător de țesături fine, parte a Grupului Peppermint, a beneficiat de serviciile RAP Development în dezvoltarea infrastructurii de producție și de logistică.

„Această soluție răspunde unei nevoi fundamentale a partenerilor noștri: aceea de a utiliza capitalul propriu pentru dezvoltarea afacerii și nu pentru a-l imobiliza în active de valori însemnate, cum ar fi clădirea și terenul. Pe lângă asigurarea finanțării, noi punem la dispoziția partenerului toată expertiza noastră în dezvoltarea proiectelor, garantând cea mai bună calitate și termene de execuție fără concurență”, afirmă Daniel Moise, Director General RAP Invest.

Integrarea KOGAION COM în RAP Group

La sfârșitul anului 2022, compania KOGAION COM a fost integrată în Grupul de firme RAP, devenind o firmă a RAP Tronic Process Engineering. KOGAION COM este partener de încredere pentru o gamă largă de servicii personalizate, adaptate pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecărui client în domeniul purificării apei, respectiv:

 • Instalare și punere în funcțiune: echipa KOGAION COM se ocupă de instalarea și punerea în funcțiune a sistemelor de producere, stocare și distribuție a apei purificate, asigurându-se că fiecare componentă funcționează la parametri optimi.
 • Proiectare și execuție: compania dezvoltă bucle de recirculare pentru apa purificată, folosind tehnici avansate precum sudura orbitală pentru a asigura eficiență și durabilitate.
 • Automatizare și monitorizare: KOGAION COM implementează sisteme de automatizare și monitorizare pentru a controla parametri funcționali, asigurând o funcționare fără probleme și eficientă.
 • Documentație de calificare: toate sistemele și procesele sunt însoțite de documentație completă pentru validare, în conformitate cu normele cGMP/EP/USP și CFR21 partea 11, garantând conformitatea cu standardele industriei.
 • Service autorizat și piese de schimb: KOGAION COM oferă servicii autorizate, consumabile și piese de schimb, asigurând astfel longevitatea și eficiența echipamentelor furnizate.

Fiecare proiect al noii companii este dezvoltat respectând cele mai înalte standarde de calitate și siguranță, asigurându-se că soluțiile sunt nu doar eficiente, dar și conforme cu reglementările internaționale.

„La 20 de ani de aniversare, KOGAION COM deschide un nou capitol al evoluției alături de RAP Tronic Process Engineering, oferind servicii integrate pentru clienți. Prin integrarea în RAP Tronic Process Engineering, KOGAION COM își extinde capacitatea de a oferi servicii și soluții inovatoare și complexe”, precizează Ioana Lorenc.

Această integrare permite KOGAION COM să beneficieze de resursele, expertiza și rețeaua extinsă a RAP Tronic Engineering, crescând astfel capacitatea de a oferi soluții integrate care să răspundă cerințelor progresiv mai complexe ale clienților săi. La aniversarea a 20 de ani de activitate, KOGAION COM sărbătorește realizările în această lungă istorie, dar marchează și un nou început și o viziune evolutivă pentru viitor care este pro-client, aducând beneficiarilor expertiza, experiența și logistica celor două companii.

RAP Tronic Process Engineering

RAP Tronic Process Engineering furnizează soluții complete de management de proiect și inginerie de proces la cheie, având o experiență interdisciplinară în industriile curate, precum industria alimentară, a băuturilor sau chimică. În 30 de ani de activitate, RAP Tronic Process Engineering a realizat proiecte complexe, de la construirea unor fabrici complete în regiune, pentru industria snacksurilor, până la livrarea de linii complete tehnologice în EMEA și America Centrală. KOGAION COM proiectează și construiește sisteme complexe de producere, stocare și distribuție a apei purificate pentru industria farmaceutică, colaborând cu majoritatea marilor producători din industria farma românească.

RAP Tronic Process Engineering a realizat proiecte complexe, de la construirea unor fabrici complete în regiune, până la livrarea de linii complete tehnologice

„Printr-o abordare sinergică a competențelor tehnice și a know-how-ului celor două companii, acest parteneriat va deschide noi oportunități de business în domeniul dezvoltării și implementării echipamentelor și tehnologiilor de proces pentru mediile curate de producție, în industria farmaceutică, alimentară, chimică și a băuturilor”, afirmă Ioana Lorenc, Director de Marketing RAP GROUP.

RAP SYSTEMS, soluții integrate de automatizări industriale

RAP Systems, parte a RAP Grup, este un integrator de echipamente și soluții de automatizare și control de proces, specializat în produsele Siemens și Rockwell. În plus, compania oferă soluții SCADA pentru procesarea datelor. De asemenea, RAP Systems este partener în România pentru sistemele de poștă pneumatică AEROCOM.

În 20 de ani de experiență, RAP Systems a dezvoltat o serie de servicii și soluții perfect integrate pentru a răspunde celor mai exigente cerințe, cum ar fi automatizări industriale și sisteme automate de control al proceselor; tablouri electrice de automatizare și control; instalare și punere în funcțiune la sediul clientului; sisteme de transport pneumatic (poștă pneumatică).

RAP Group oferă oportunități semnificative de învățare și dezvoltare

Natura dinamică și provocatoare a activității în cadrul grupului deschide calea către oportunități semnificative de învățare și dezvoltare. RAP Group oferă angajaților săi sprijinul necesar pentru a atinge un nivel ridicat de performanță și, în același timp, îi încurajează să-și asume inițiative personale pentru a-și modela propria reușită. Îndemnul nostru, al celor din #TeamRAP, activi în proiecte multidisciplinare: ”DO MORE, LEARN MORE, GROW MORE!”, adaugă Lorenc.

La RAP, angajații sunt creativi, energici, proactivi în atitudine şi acțiune. În cadrul grupului se pune accent pe construirea unor echipe bazate pe puncte complementare forte, astfel încât toată lumea să adauge mereu valoare. Abordarea se extinde la nivel global cu acțiuni ancorate la nivel local. A fi autentic global nu se rezumă doar la dimensiune, ci și la absența limitărilor de gândire în termeni restrânși.

În cadrul grupului se pune accent pe construirea unor echipe bazate pe puncte complementare forte, astfel încât toată lumea să adauge mereu valoare

„Pe de altă parte, noi, membrii #TeamRAP de la RAP Group, ne străduim să fim cei mai buni în ceea ce facem, atât în ochii clienților noștri, cât și în ochii colegilor noștri. Credem că un echilibru sănătos între viața profesională și cea privată poate fi extrem de motivant și productiv. Suntem cu adevărat o echipă în toate sensurile: avem încredere unii în alții și ne susținem reciproc în timp ce lucrăm cu toții în colaborare pentru un obiectiv comun, declară Ioana Lorenc.

#TeamRAP

#TeamRAP reunește oameni optimiști, curioși, flexibili, care se angajează să simplifice lucrurile dificile pentru clienți – ceea ce este foarte greu, dar foarte satisfăcător. RAP Group susține și apreciază oamenii și perspectivele unice, și crede că această cultură câștigătoare este un factor diferențiator important.

Cei din #TeamRAP sunt cei care „rescriu regulile” și își definesc propriile standarde de succes, în condițiile în care industria se află la începutul unei schimbări transformaționale și #TeamRAP intenționează să fie lider.

„Aici la RAP Group oferim un mediu de lucru dinamic, flexibil și propice dezvoltării personale. Invităm potențialii colegi să se alăture unei echipe și să contribuie la susținerea afacerilor locale din lume. Noi suntem #TeamRAP: creativi, energici, optimiști, deschiși provocărilor”, precizează Lorenc.

Cei din #TeamRAP sunt cei care „rescriu regulile” și își definesc propriile standarde de succes

Promovarea oportunităților de afaceri, o direcție strategică esențială

Indiferent de domeniul de activitate al companiilor din grup, un aspect rămâne însă crucial în strategia adoptată de RAP Group: promovarea continuă și eficientă a oportunităților de afaceri generate în rândul partenerilor. Aceasta nu reprezintă doar o abordare orientată către clienți si parteneri, ci și o direcție strategică fundamentală, care trebuie să fie perfect aliniată la planurile de afaceri pe termen mediu și lung ale grupului de firme RAP. Este un proces complex și riguros, iar eforturile sunt îndreptate către creșterea și consolidarea relațiilor de afaceri durabile și de succes în cadrul grupului, dar și dincolo de acesta.

„Obiectivul nostru este să fructificăm eficient oportunitățile de afaceri existente prin adoptarea unei perspective sinergice în cadrul companiilor din Grup. Această abordare este o direcție strategică, care necesită o aliniere corespunzătoare cu planurile noastre de afaceri pe termen mediu și lung”, a declarat, în încheiere, Ioana Lorenc, Director de Marketing RAP Group.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/rap-group-proiecte-si-parteneriate-durabile/