Logistica

Bipmobile

BIPMOBILE, inovație și eficiență în transporturi

01.06.2023

Pentru companie, cheia succesului pe termen lung este reprezentată de reinventare periodică cu accent pe inovație, adaptare și performanță. BIPMOBILE, companie de transport internaţional de mărfuri cu sediul la Timișoara, dovedește un apetit crescut pentru tehnologie și inovație, motiv pentru care compania se află permanent în căutare de soluții tehnologice avansate, pe care să le implementeze și care să îmbunătățească și mai mult eficiența operațională și nivelul de calitate a serviciilor oferite.

În Romania, BIPMOBILE operează un depozit la Timișoara, depozit care este specializat în operațiuni de tip cross-docking, dar și un depozit în București, în cadrul căruia se desfășoară cu precădere operațiuni logistice și de fulfilment pentru automotive și e-commerce. În afara granițelor țării, compania operează un centru logistic în Saarlouis (Germania), unde sunt consolidate mărfurile colectate în special din Franța și BeNeLux și care sunt livrate ulterior către clienții din Germania. Din punct de vedere al volumului, numărul de paleți transportați lunar prin huburile BIPMOBILE este de aproximativ 40.000, din care 25.000 în Saarlouis și 15.000 în România și Ungaria.

În România, BIPMOBILE operează un depozit la Timișoara, depozit care este specializat în operațiuni cross-docking, dar și un depozit în București

Începând cu luna Aprilie a acestui an, BIPMOBILE a început dezvoltarea unui nou centru logistic în Gyor, Ungaria, centru care va avea o suprafață de 2.500 mp și care va fi specializat în operațiuni logistice complexe.

“Tot în 2023, compania noastră va începe construcția a două depozite noi, unul în Timișoara și unul la Iași, în condițiile în care în luna mai 2023 a fost inaugurat biroul din Sofia, Bulgaria cu scopul de a ne dezvolta rețeaua de subcontractori și bineînțeles pentru a fi mai aproape de clienții noștri care au site-uri de producție în zonă. Pentru perioada următoare, obiectivul companiei vizează dublarea cifrei de afaceri (în următorii cinci ani)”, ne-a declarant dl. Adrian Minea, Chief Executive Officer BIPMOBILE.

Reinventarea periodică, un proces vital pentru BIPMOBILE

Perioada 2020 – 2023 a fost marcată de schimbări profunde care au implicat sistemul de management, dar a fost mai ales o perioadă de reinventare în anumite departamente și de înființare a unor departamente și linii de business noi. Pentru BIPMOBILE, reinventarea periodică este un proces vital care îi permite să se readapteze la schimbările din piață și să mențină performanța în fața concurenței.FORD-TRUCKS

Totodată, inovația joacă un rol cheie în acest proces, ajutând la identificarea și dezvoltarea de noi idei și soluții pentru a satisface nevoile clienților.

Procesul de reinventare a presupus realizarea unui setup al modelului de business care să permită companiei o creștere importantă și sustenabilă, dar și respectarea unui plan pe termen mediu și lung. În acest sens, schimbarea modelului de management și extinderea gamei de servicii au fost probabil cele mai importante realizări din ultima perioadă. În plus, cele câteva departamente noi din cadrul BIPMOBILE au început să genereze venituri foarte importante, ceea ce confirmă implicit succesul dezvoltării lor.

Pentru BIPMOBILE, procesul de reinventare periodică cu accent pe inovație, adaptare și performanță, reprezintă cheia succesului pe termen lung și asigură sustenabilitatea business-ului în timp

O paletă diverisificată de servicii

Cele mai importante departamente ale companiei sunt reprezentate de Departamentul de transporturi intracomunitare, în cadrul căruia au fost constituite echipe specifice pe regiunile și țările importante din Europa, și Departamentul de air/rail/sea, care a înregistrat o creștere constantă și cu KPI -uri aproape de maxim.

„Totodată, trebuie menționate noile branch-uri din Germania, Ungaria și Bulgaria, care implică operațiuni logistice, dar și dezvoltarea rețelei de subcontractori dedicați, și Compania Express Mail Services, parte a grupului BIPMOBILE, care dezvoltă rețeaua Mail Boxes ETC în România. Prin intermediul acesteia sunt puse la dispoziția partenerilor servicii integrate de curierat intern și internațional, micro-logistică și micro-fulfillment, dar și marketing online și servicii de printing”, continuă dl. Adrian Minea.

Portofoliul vast de clienți și parteneri, un avantaj important

Industria de transport din Europa se confruntă în prezent cu o situație dificilă, având în vedere scăderea semnificativă a volumelor de mărfuri transportate. Acest aspect este accentuat și de creșterea costurilor operaționale, ceea ce obligă companiile de transport să se adapteze rapid la schimbările din piață, să identifice noi oportunități de afaceri și să găsească modalități de reducere a costurilor, astfel încât să își mențină performanța și să facă față competiției din sectorul în care activează.PALLEX

Avantajul major al BIPMOBILE constă în diversitatea serviciilor pe care le oferă în piață, dar și faptului că se adresează unor segmente de business extrem de variate. Diversificarea serviciilor și atragerea unor segmente cât mai variate de clienți și parteneri reprezintă elemente esențiale pentru companie, iar acest tip de abordare contribuie la extinderea bazei de clienți și a rețelei de parteneri, ceea ce poate duce la creșterea vânzărilor și la consolidarea poziției pe piață.

Reducerea drastică a volumelor de marfă transportată în Europa, coroborat cu creșterea accentuată a componentelor de cost reprezintă provocarea majoră a industriei de transport

„Faptul că oferim atât servicii de curierat sau de microfulfillmet chiar și către companii mici și medii (SMS), dar și servicii integrate de transport și logistică pentru companii globale, atât în Europa de Est, dar și în Vest sau Nord și faptul că suntem prezenți în industrii ca cele de automotive, bunuri de larg consum, farma, medical, electronică ne asigură stabilitate și predictibilitate, care la rândul lor ne permit să menținem sau chiar să creștem nivelul de calitate al serviciilor noastre”, precizează CEO-ul BIPMOBILE.

BIPMOBILE vizează dezvoltarea rețelei logistice

Pentru a-și dezvolta în continuarea rețeaua logistică, BIPMOBILE participă periodic la evenimente de profil, cel mai recent fiind cel din Munchen, în cadrul căruia compania a participat cu stand propriu. Este vorba despre cea mai importantă expoziție de transporturi și logistică din Europa, desfășurată în Munchen. Prin participarea la astfel de evenimente, compania stabilește noi conexiuni și continuă să dezvolte rețeaua logistică, dar și numărul de clienți fericiți.

Conform reprezentanților companiei, din punct de vedere geografic, România este poziționată ideal în prezent, dar trebuie specificat și că timingul este unul favorabil, mai ales datorită relocării capacităților de producție din China către Europa, dar mai ales către Europa de Est. Vizând aceste aspecte, BIPMOBILE a dezvoltat și mai mult departamentul de transport maritim, aerian și feroviar, oferind astfel o opțiune ideală clienților care au de transportat mărfuri la nivel global.

BIPMOBILE a participat la cea mai importantă expoziție de transporturi și logistică din Europa, desfășurată în Munchen

„Investim continuu în sisteme TMS care să îmbunătățească cât mai mult rutele pe care circulă camioanele noastre, astfel încât emisiile de carbon să fie reduse la minim. În același timp, ne mândrim cu o flotă foarte nouă, având o medie de vârstă a flotei de aproximativ doi ani. După anii de pandemie am reușit un an extraordinar în 2022, atât din punct de vedere al creșterii cifrei de afaceri, dar mai ales din punct de vedere al eficienței operaționale, iar pentru 2023 avem deja contracte care ne asigură o creștere de 35% cel puțin”, a declarat, în încheiere, dl. Adrian Minea, Chief Executive Officer, BIPMOBILE SRL.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/bipmobile-profesionalism-si-eficienta-in-activitate/