Bittnet

Bittnet Group își întărește poziția de integrator multi-cloud din România

Compania implementează soluții integrate IT, cu focus pe infrastructuri securizate în mediu hibrid. Bittnet Group este un grup de companii listat la Bursa de Valori București din 2015 sub simbolul BNET, căruia îi aparține și Dendrio Solutions, parte din Divizia de Tehnologie. În ultimul an s-au alăturat grupului alte două companii, TopTech si 2NET Computer, care împreună cu Dendrio dezvoltă mai departe business-ul de integrare din poziția de Secured Hybrid Multi-Cloud Integrator, dar și de distribuție.

Încă de la înființarea din anul 1992, TopTech și-a câștigat o certă reputație între firmele de distribuție de echipamente și soluții IT&C. S-a poziționat pe locul 1 în România la categoria „Firme specializate în domeniul reparării calculatoarelor și echipamentelor periferice”.

2NET, cu o experiență de peste 26 ani în domeniul IT&C și susținută de o echipă de profesioniști, reprezintă o companie puternică care s-a impus pe piața locală, regională și națională prin calitatea și fiabilitatea produselor, soluțiilor și serviciilor oferite.

Dendrio va oferi cea mai largă paletă de servicii de tip Cloud

,,Prin transpunerea activităților de integrare IT&C, ne vom întări poziția de integrator multi-cloud din România și vom pune la dispoziția clienților noștri cea mai largă paletă de servicii de tip Cloud, precum migrare, hosting, infrastructură, backup, software as a service și nu numai, atât la nivel public, cât și privat, dar și printr-un model hibrid’’, ne-a declarat Cristian Herghelegiu, CEO Dendrio & VP of Technology Bittnet Group.

Bittnet Group oferă soluții și servicii personalizate IT

Dendrio implementează soluții integrate IT, cu focus pe infrastructuri securizate în mediu hibrid (on-premise/cloud). Discutăm de componente hardware, software și servicii de proiectare și implementare a arhitecturilor complexe pentru networking (Cisco, Checkpoint) și datacenter (DellEMC, HP, Cisco, VMWare, Microsoft).

Grupul Bittnet își întărește creșterea în zona de tehnologie dezvoltând continuu portofoliul de produse cu ajutorul celor două companii TopTech și 2Net

Prin compania TopTech, Grupul Bittnet își dezvoltă și distribuția de echipamente, soluții IT&C și parteneriate puternice cu unii din cei mai importanți producători de tehnologie având în portofoliu vendori precum: Hewlett-Packard, Microsoft, Toshiba, Cisco, Fujitsu, Dell, Lenovo, IBM, Xerox, Canon, Kyocera, Intel, D-Link, Asus, APC, Lexmark, Brother, Oracle, Adobe, Smart Technologies, Zebra, Datalogic, Jabra.

O experiență de recrutare memorabilă, plăcută și benefică

În acest scop, în procesele de recrutare derulate în cadrul Grupului se aplică un ghid de interviu care permite identificarea unor abilități profesionale esențiale pentru îndeplinirea obiectivelor rolului respectiv, cât și valori umane. În urma punctajelor oferite pe baza ghidului, candidații merg sau nu mai departe în etapa următoare în procesul de recrutare și primesc feedback personalizat de la hiring managerul cu care a avut discuția.

Grupul Bittnet va depăși în curând 500 de colegi

,,În etapa premergătoare transmiterii ofertei, în cadrul procesului de recrutare are loc o discuție pe marginea unui instrument de dezvoltare personală (Life Style Inventory) care are ca scop identificarea așteptărilor de fiecare parte, candidat vs. organizație. Indiferent dacă va fi cooptat în echipa noastră sau nu, candidatul rămâne cu o imagine mai clară despre sine, despre valorile individuale și despre potențialul pe care acesta îl are. Feedback-ul primit de la candidați până acum este unul pozitiv, procesul fiind apreciat ca fiind unul din cele mai utile și interesante experiențe de recrutare de care oamenii au avut parte în ultima vreme”, a declarat Cristina Anghel, People Operations Manager în cadrul Bittnet Group.

Numeroase beneficii pentru angajați

,,Post-pandemie căutăm să dezvoltăm trasee de învățare personalizate rolurilor pe care oamenii le au în echipă, organizăm diferite evenimente interne între colegi, petreceri, teambuilding-uri și multe alte activități care ajută la conectarea și reconectarea oamenilor din echipă, cât și la cunoașterea mai noilor colegi, precizează Cristina Anghel.

La nivel de Bittnet Group se derulează o serie de cursuri pentru dezvoltarea abilităților interpersonale ale colegilor

Printre beneficiile de care se bucură angajații Bitnet, menționăm:

  • Work from home și program de lucru flexibil, care asigură si respectă

echilibrul dintre muncă și viața personală;

  • Abonament Bookster;
  • Acces la suita de traininguri “soft skills” din portofoliul Bittnet Group, prin

colaborarea cu The E-learning Company (https://e-learningcompany.ro);

  • Sesiuni de consiliere psihologică puse la dispoziție prin colaborarea cu un

cabinet de psihoterapie;

  • Implicare în proiecte complexe și lucrul într-un mediu prietenos și

familial;

  • Beneficiu de dezvoltare profesională: se oferă acces gratuit la suita de

traininguri și certificări Bittnet, atât în zona de tech skills cât și soft skills.

Oportunități de dezvoltare profesională și personală

,,Dendrio pune accent atât pe dezvoltarea cunoștințelor și abilităților tehnice, cât și a celor de tip soft skills ale tuturor oamenilor din echipă. Liderii de echipă își dezvoltă și își cresc abilitățile de leadership, sunt ghidați și le sunt puse la dispoziție programe dedicate acestui tip de formare managerială’’, adaugă Cristina Anghel.

Dendrio oferă locuri de muncă în sales, implementare proiecte complexe (multi-vendor, multi-tehnologie), managed services, cybersecurity până la soluții de printing personalizate

În Dendrio, calități precum dorința, capacitatea de învățare, curiozitatea și capacitatea de adaptare sunt dintre cele mai apreciate, atât în rândul potențialilor candidați, cât și în rândul actualilor colegi.

Pe parcursul pandemiei rapoartele financiare, care sunt publice, au arătat indicatori financiari în creștere. Programul de lucru adoptat este unul de tip hibrid, program care a fost evaluat ca fiind cel optim din perspectiva echilibrului dintre viața personală și job.ITtraining

Un mix de canale pentru comunicarea în echipă

Atât în Dendrio, cât și în general, la nivelul companiilor ce fac parte din Bittnet Group, se abordează un mix de canale pentru a ne asigura că mesajele ajung la stakeholderii vizați: discuții față în față, apeluri video sau audio, emailuri, evenimente dedicate, activitate de informare și educare pe canalele de social media sau interviuri și apariții în presă ori la evenimente, astfel încât colegii să poată fi prezenți acolo unde se află și interlocutorii pe care îi vizează.

Au loc discuții în cadrul echipelor de lucru atât la birou, cât și de la distanță pentru planificarea direcțiilor și modului de lucru. În relația cu clienții, partenerii și furnizorii se caută modul optim de lucru astfel încât, indiferent de canalul de comunicare ales, să se îndeplinească obiectivele și să fie satisfăcute nevoile clienților.

Proiectul CTRL+N

Proiectul CTRL+N (www.ctrln.ro) a fost conceput plecând de la nevoile reale de angajare pe piața muncii din România, analizând care sunt rolurile pentru care companiile caută să angajeze în IT. Astfel au fost dezvoltate cursuri care au menirea să ofere o bază solidă pentru un job de tip entry level în IT în zona de tehnician rețele, rețelistică, software development, programare web, securitate, baze de date, competențe digitale și multe altele.

Bittnet Training oferă burse de studiu persoanelor cu dizabilități

Dincolo de oferirea de burse, se caută juniori talentați din rândul absolvenților care să fie integrați în echipa Dendrio sau companiile din Bittnet Group, cât și pentru a-i dezvolta profesional, plecând de la nevoile interne ale companiei.

Dendrio rămâne pe creștere operațională în 2022

Al treilea trimestru din 2022 a însemnat pentru Divizia de Tehnologie continuarea creșterii afacerilor pentru toate companiile din Divizie. Așa cum a fost menționat la finalul primului semestru (Raport Semestru 1) această creștere se menține semnificativ mai ridicată pentru companiile cu o cotă ridicată de servicii. În cazul Dendrio, compania rămâne pe creștere operațională și în trimestrul 3, această creștere fiind, însă, încetinită de contextul curent la nivel global – Dendrio având o componentă semnificativă din operațiuni legată de livrarea echipamentelor hardware.

Mediul economic, marcat de inflație galopantă, precum și de ,,explozia’’ cursului de schimb USD /RON a antrenat diminuarea marjelor pentru anumite contracte subsecvente unor acorduri cadru multianuale câștigate în perioada 2019-2020 de către Dendrio.

„Alăturarea în Divizia de Tehnologie a celor mai recente achiziții, TopTech și 2NET, deschide un orizont complementar de produse, servicii IT și clienți și, în plus, permite accelerarea businessului într-o geografie în care, până acum, Grupul avea o prezență redusă – centrul, sudul și sud-estul Transilvaniei”, a încheiat Cristian Herghelegiu, CEO Dendrio & VP of Technology Bittnet Group.

Citește șihttps://jurnaluldeafaceri.ro/dendrio-experienta-in-livrarea-de-proiecte-complexe/