Telecomunicatii

Dendrio

Dendrio, experiență în livrarea de proiecte complexe

01.09.2021

Compania își susține clienții în luarea unor decizii inteligente cu privire la tehnologiile din companiile lor pentru a deveni mai agili în afaceri. DENDRIO, integrator local de soluții IT&C, reprezintă reuniunea a trei companii cunoscute pe piața din România: Bittnet, Gecad Net și Crescendo. Dendrio a moștenit valorile, competențele, portofoliile și echipele unora dintre cei mai cunoscuți integratori de pe piața IT din România și dezvoltă mai departe business-ul de integrare din poziția de Secured Hybrid Multi-Cloud Integrator.

Dendrio face parte din Bittnet Group, un grup de companii listat la Bursa de Valori București din 2015, sub simbolul BNET. Misiunea DENDRIO este aceea de a oferi clienților agilitate în afaceri, susținându-i în luarea unor decizii inteligente cu privire la tehnologiile din companiile lor.

Dendrio implementează soluții integrate IT, cu focus pe infrastructuri securizate în mediu hibrid (on-premise/cloud)

Dendrio implementează soluții integrate IT, cu focus pe infrastructuri securizate în mediu hibrid (on-premise/cloud) – componente hardware, software, servicii de proiectare și implementare a arhitecturilor complexe pentru networking (Cisco, Checkpoint) și datacenter (DellEMC, HP, Cisco, VMWare, Microsoft).

„Agilitatea în afaceri este esențială, de aceea oferim clienților noștri arhitecturi de tip Infrastructure as a Service, Platform as a Service și Software as a Service într-un mod securizat, hibrid, multi-cloud. Credem în evoluție continuă și eficiență maximă a soluțiilor oferite, inclusiv din perspectiva utilizării capitalului investit”, ne-a declarat Dl. Cristian Herghelegiu, CEO Dendrio Solutions.Procredit Bank

 

Importanța securității cibernetice pentru IMM-uri

Indiferent de dimensiuni, cifră de afaceri, număr de angajați sau domeniu de activitate, orice companie poate cădea victima unui atac de securitate. Organizațiile mari beneficiază de resurse importante (umane, financiare, tehnologice) pe care le pot folosi pentru a se proteja, însă o organizație de dimensiuni mici sau medii nu beneficiază de aceste „privilegii”. Un IMM nu dispune de un departament IT care să implementeze o politică de securitate, de un buget semnificativ pentru a investi în soluții de protecție și nici de tehnologii de ultimă oră prin care să se apere.

Statisticile arată că IMM-urile sunt afectate de 62% din toate atacurile cibernetice, aproximativ 4.000 pe zi. Pe lângă contextul deja existent, pandemia Covid 19 a determinat la nivel global o recunoaștere a importanței pe care o are digitalizarea pentru economia fiecărei țări.

„În echipa Dendrio credem că tehnologia poate transforma radical, în bine, viața unei organizații. Ne dorim să ajutăm toate companiile cu ADN antreprenorial și care simt că tehnologia poate fi un factor cheie de succes să accelereze procesul de digitalizare. Consultanții Dendrio pot ajuta organizațiile să își redeseneze arhitecturile și să își optimizeze procesele interne folosind ultimele tehnologii”, afirmă Dl. Herghelegiu.

Într-un prezent marcat din ce în ce mai mult de evoluția tehnologiei, digitalizarea reprezintă o necesitate firească

În ultima perioadă, se poate remarca o creștere a preocupării companiilor pentru soluțiile de securitate. Specialiștii din cadrul Dendrio vin cu o serie de recomandări pe care orice IMM le poate aplica pentru a-și îmbunătăți securitatea cibernetică: efectuarea unui backup periodic al datelor, prevenirea unei infecții cu malware prin folosirea unui program antivirus, instalarea promptă a update-urilor de sistem și a patch-urilor, imediat ce acestea sunt lansate de către producător sau dezvoltator și dezactivarea porturilor USB și a unităților optice. Folosirea parolelor pentru protecția datelor este la fel de importantă precum și securizarea dispozitivelor mobile.

Implementarea de soluții cloud în rândul companiilor din România

Având în vedere că trăim și ne desfășurăm activitatea într-o lume aflată în continuă schimbare, tehnologia este cea care ajunge să diferențieze companiile și să ofere avantaje competitive. Pentru companiile IT, precum și pentru orice altă organizație care dorește să facă din tehnologiile moderne un avantaj competitiv, Cloud-ul reprezintă o resursă prețioasă, chiar dacă deocamdată prea puțin accesată în țara noastră, în raport cu benefiiciile sale.

Corelat cu faptul că România se află pe ultimele locuri în UE și în clasamentul gradului de digitalizare, se poate afirma ca firmele românești încă sunt sceptice în ceea ce privește adoptarea tehnologiilor sau infrastructurilor Cloud. La acest scepticism se adaugă și lipsa resurselor și implicarea scăzută a structurilor de stat, însă 2020 a fost anul în care nevoia de digitalizare a început să se simtă mai intens, în special în contextul muncii remote și al proceselor realizate de la distanță.

Dendrio, împreună cu AWS, au realizat în luna iulie 2021 studiul Adoptia Tehnologiilor Cloud în companiile românești

Raportul explorează gândirea a 152 de decidenți și utilizatori de cloud din România, viziunea lor despre tehnologiile Cloud Public, Privat, Hibrid și Multi-cloud și împărtășește viziunea lor actuală și viitoarele strategii Cloud, care prezintă adesea modificări de la an la an, pentru a ajuta la identificarea tendințelor la nivelul României.

Principalele provocări identificate în desfășurarea proiectelor de Cloud în România au fost legate de evaluarea costurilor on-prem vs. cloud, politica de business continuity/disaster recovery, cunoașterea implicațiilor BYOD (brig your own device), optimizarea costurilor post-migrare, prioritizarea aplicațiilor pentru migrare, migrarea aplicațiilor și a datelor, selecția furnizorului de cloud potrivit, gestionarea aplicațiilor după migrare.

“Principalele motive pentru care există reticență în adopția/migrarea către soluțiile bazate pe cloud în România sunt legate de securitatea datelor, regulamentele interne cu privire la stocarea datelor, constrângeri de natură legală, costuri ridicate, lipsa resurselor interne specializate, lipsa controlului asupra infrastructurii cloud și dificultatea de a trece la alt vendor”, detaliază CEO-ul Dendrio.

Cele mai importante parteneriate și avantajele competitive oferite clienților

Prin prisma parteneriatelor cu liderii industriei, a competențelor și experienței câștigate în timp, Dendrio oferă clienților săi libertatea de a opta pentru soluția care răspunde cel mai bine obiectivelor lor de afaceri. Spre exemplu, Dendrio este în acest moment singura companie din România care deține simultan specializările Cisco Customer Experience și Gold Integrator. Dendrio este un furnizor de servicii de cloud CSP Direct certificat de Microsoft, dar și AWS Advanced Consulting Partner. Pe lângă vendorii principali de tehnologie, mai sunt peste 20 de alte parteneriate cu vendori specializați pe anumite soluții.

„În toată istoria noastră, business-ul a fost clădit pe competență. Suntem recunoscuți, certificați și recertificați de cei mai importanți vendori de pe piață și avem una dintre cele mai mari echipe de ingineri multi-certificați din România. Oferim astfel clienților care aleg să lucreze cu Dendrio una dintre cele mai creative și experimentate echipe în derularea de proiecte complexe”, mai spune Dl. Cristian Herghelegiu.

DENDRIO SOLUTIONS a demarat programe pentru digitalizarea companiilor antreprenoriale din România, alături de parteneri majori de tehnologie precum Microsoft, Cisco, AWS, dar și alături de parteneri din mediul de afaceri – cum ar fi Raiffeisen Bank, Banca Românească, Eximbank sau ProCredit Bank

Aceste demersuri au început în 2020 și au continuat și în 2021. Cel mai recent parteneriat din anul 2021 se referă la alianța pentru digitalizarea producătorilor din România: vreau.online

Inițiativa pentru digitalizarea producătorilor din România este un program de accelerare susținut de cei mai importanți furnizori de tehnologie și soluții digitale din România, între membrii acesteia aflându-se: Dendrio, Blugento, Amazon Web Services, Banca Transilvania, Zento, MXHost, Fan Curier, Frisbo, Innoship, Planograma, KFactory, Retargeting, Legal Proof, SMSO, Vivre, De Klausen, News Man, Pluriva, Zea, UCMS Group și SmartBill.

Cele mai noi tehnologii oferite de vendori de top, puse la dispoziția clienților

Anul acesta, vendorii au lansat o serie de produse și servicii adaptate nevoilor actuale de lucru. Astfel, Cisco a lansat o serie de noi functionalități pentru utilizatorii de Cisco Webex, precum și pentru seria DeskPro, Microsoft a pariat pe Azure și a venit cu noutăți în zona suitelor Teams și Microsoft Dynamics 365, precum și noile platforme Viva și Mesh și a lansat Windows 11.

În luna mai 2021, Amazon Web Services (AWS) și-a extins amprenta la nivel local prin deschiderea primului birou din Capitală, unde mai deținea, din 2018, un centru global de dezvoltare. Echipa Dendrio este la curent cu toate noile tehnologii și este pregătită să le implementeze. Informații despre activitatea companiei și cele mai noi tehnologii se regăsesc pe blogul Dendrio sau în secțiunea noutăți: https://www.dendrio.com/despre-noi/noutati/

Biroul Viitorului – biroul hibrid

În ultimii doi ani, termenul birou a devenit oarecum relativ: dacă până în 2020 munca remote era privită mai degrabă ca un extra beneficiu sau un mod de lucru al freelancerilor și al oamenilor din domeniul IT, pandemia Covid-19 a schimbat regulile jocului și ne-a făcut să reconsiderăm modul în care ne desfășurăm activitatea. Tot mai multe companii le-au permis angajaților să lucreze de la domiciliu, sediile devenind peste noapte nesigure, pe fondul răspândirii unui virus periculos și prea puțin cunoscut pentru a ne asuma riscuri. Conform statisticilor Eurostat, numai 0,8% dintre români lucrau de acasă în 2019, deși media la nivelul Uniunii Europene era de 5,4%.

În primăvara lui 2020, un studiu realizat de agenția Eurofound a scos în evidență că procentul românilor care lucrează remote a crescut de la 0,8% la 20%

În lumina evenimentelor din ultimii doi ani, angajatorii s-au străduit să se adapteze la noul mod de lucru cu instrumentele avute la îndemână. Prezentul încă nesigur, viitorul care se poate oricând schimba, dar și faptul că munca remote a avut succes reprezintă factori importanți de decizie pentru orice companie. Iar aici intervine un concept despre care se vorbește tot mai mult și care va domina următorii ani: biroul hibrid.

Pentru o mai bună înțelegere a conceptului de Birou Hibrid, Dendrio Solutions a pregătit un e-book complet, disponibil la adresa https://www.dendrio.com/biroul-hibrid-esti-gata-pentru-viitor/

De asemenea, instrumentele necesare pentru crearea unui mediu de colaborare hibrid sunt descrise mai pe larg la adresa https://dendrio.ro.digital/biroul-hibrid-modul-de-lucru-sigur-si-modern

Evoluție financiară

Anul 2020 a fost un an de creștere pentru Dendrio (peste 10% atât ca venituri, cât și ca marjă brută, generând o creștere de peste 3 ori a profitului operațional), însă dinamica afacerii a fost diferită față de anii anteriori.

„Din perspectiva proiectelor de integrare, la Dendrio am reușit livrarea unui număr cu 20% mai mare de proiecte, în condiții excepționale, de restricții de deplasare și de diminuare a resurselor, ca urmare a procedurilor de carantină. În cursul anului 2020 am finalizat două proiecte cu livrare de servicii la nivel regional și am câștigat un al treilea astfel de proiect care urmează – datorită restricțiilor de călătorie internaționale – să intre în implementare în cursul anului 2021. Pentru 2021, planurile sunt la fel de ambițioase și vizează o creștere a tuturor indicatorilor. Fiind o companie listată la Bursa de Valori București, planurile de viitor și indicatorii economici pot fi urmăriți pe site-ul dedicat investitorilor”, a declarat, în încheiere, Dl. Cristian Herghelegiu, CEO Dendrio Solutions.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/ntt-data-romania-liderul-pietei-sap-s-4hana/