Petrol si gaze

CDI OILFIELD SERVICES, servicii de calitate, la standarde internaționale

01.03.2021

Grație profesionalismului și competivității, compania a câștigat recent licitația publică a contractului de întreținere și livrare pompe de adâncime organizată de către OMV Petrom. CDI OILFIELD SERVICES, companie care activează în domeniul industriei de petrol și gaze, și-a consolidat poziția de lider pe piața din România în ceea ce privește furnizarea de servicii și de echipamente de pompaj sonde de extracție țiței.

Perioada cuprinsă între 2019 și 2021 a fost marcată, printre altele, de pandemia COVID-19 și de efectele acesteia la nivel global, asociată cu o scădere dramatică a prețului țițeiului. Această scădere a survenit ca o consecință firească a reducerii consumului de produse derivate. Chiar dacă economia a fost afectată la nivel mondial și piața a cunoscut turbulențe fără precedent, CDI OILFIELD SERVICES și-a păstrat promisiunea făcută clienților, oferindu-le, în ciuda unui volum de comenzi în scădere, numai produse și servicii de calitate, la standarde internaționale.

„În prezent, tendințele pieței sunt din păcate orientate spre reducerea costurilor, așa cum e normal în situații de forță majoră ca și aceasta, generată de contracția pieței. Prețul volatil al materiilor prime, al transportului, cu impact în produsul și costul finit, dar și abordarea conservativă în ceea ce privește achizițiile de către operatorii de extracție, pune o mare presiune pe companiile de servicii. Asistăm la o restrângere a activității, concedieri masive, externalizări ale principalelor activități din partea unor companii tradiționale”, ne-a declarat Dl. Vasile Mogos, Managing Director CDI OILFIELD SERVICES.

Profesionalismul și competitivitatea conduc la parteneriate pe termen lung

CDI OILFIELD SERVICES a pus la dispoziția clienților și partenerilor produsele și serviciile de care aceștia au avut nevoie în timp util, astfel încât să nu afecteze activitatea de întreținere a sondelor de extracție țiței și să se evite apariția de pierderi.

Grație profesionalismului, dar și experienței îndelungate, compania a câștigat licitația publică a contractului de întreținere și livrare pompe de adâncime organizată de către OMV Petrom. Câștigarea acestei licitații ne obligă pe mai departe la o repoziționare și consolidare a nivelului de excelență în afaceri dobândit până în prezent de CDI OILFIELD SERVICES. Contractul de întreținere și livrare pompe de adâncime organizat de către OMV Petrom are o durată de șapte ani.

CDI OILFIELD SERVICES consideră că piața creează noi oportunități în situații de criză, prin urmare compania monitorizează atent fluctuațiile din piață și își adaptează în permanență strategia, astfel încât să poată oferi constant produse și servicii de cea mai bună calitate

Totodată, compania dovedește un grad înalt de flexibilitate care, asociată cu înalta calificare a resursei umane, oferă o valoare adăugată și celorlați operatori de zăcăminte din România, parteneri cum ar fi Mazarine Energy și Expert Petroleum. În prezent, piața se orientează mai mult către măsuri de reducere a costurilor.

Pandemia de COVID 19 a adus cu sine o serie de provocări suplimentare pentru companiile care oferă servicii, în condițiile în care prețul volatil al materiilor prime și al serviciilor de transport se reflectă în costul final, dar mai ales ca urmare a faptului că abordarea conservativă este caracteristică celor mai mulți operatori de extracție, în momentul de față.

Modificarea strategiei pentru proiectele internaționale

În ceea ce privește proiectele internaționale, acestea au înregistrat o încetinire a evoluției, ca urmare a contextului actual. În aceste condiții, compania și-a modificat strategia, vizând o lărgire a bazei de clienți printr-o abordare mai îndrăzneață a departamentului de dezvoltare și vânzări, coroborată cu punerea în valoare a inventarului disponibil, ceea ce poate asigura livrări rapide în orice colț al lumii.

Pe plan internațional însă, compania a adăugat proiectului de investiție într-o linie de asamblare pompele de adâncime din Oman și Indonezia în planul de dezvoltare, în condițiile în care Indonezia este o piață cu care CDI OILFIELD SERVICES este familiarizată deja prin colaborări contractuale anterioare cu operatorii locali, dar și prin intermediul a numeroase vizite de ambele părți.

Proiectele companiei pe plan local sunt în acest moment strâns legate de onorarea clienților locali la nivel de excelență și în strânsă legătură cu evoluția pieței

Gama de produse și servicii oferite de CDI OILFIELD SERVICES

Pentru a răspunde cerințelor pieței, CDI OILFIELD SERVICES și-a modificat gama de servicii și produse, astfel încât acestea să îndeplinească atât cerințele clienților tradiționali, cât și pe ale celor recent apăruți în piață. Activitatea de bază a companiei se adresa punctual unor echipamente de extracție, în momentul de față însă compania și-a lărgit portofoliul de furnizori, ceea ce înseamnă că poate onora comenzi de sisteme integrate de pompaj.

În plus, pentru a oferi soluții flexibile și avantajoase pentru operatorii de extracție, compania ia în calcul și posibilitatea de a închiria sisteme de pompaj.

„Ca o consecință firească a nevoilor operatorilor de extracție, avem în vedere scenarii de închiriat sisteme de pompare, astfel încât să diminuăm efortul investițiilor de pe umerii operatorilor de extracție. Nu venim cu nimic nou. E o practică cunoscută în industria internațională de țiței și gaze. Nou este doar faptul că CDI OILFIELD SERVICES conștientizează și propune parteneriate, în locul unor colaborări punctuale”, precizează Dl. Vasile Mogos.

Investiții în digitalizare

Compania operează 13 centre de reparații pompe de adâncime și livrări de echipamente noi care acoperă 95% din zonele de extracție țiței din România. În acest domeniu de activitate, investițiile realizate în scopul digitalizării ocupă un loc important printre prioritățile companiei, fapt dovedit de implementarea sistemului de cod de bare în anul 2019, precum și de transmiterea în prezent prin WiFi a rapoartelor generate electronic.

„Investițiile noastre țin pasul cu digitalizarea, care a pătruns din plin în domeniul în care operăm. Dacă în 2019 vă vorbeam probabil de implementarea sistemului de cod de bare care asigură o trasabilitate și o acuratețe de 100% a unui inventar de 5 milioane de euro, azi ne putem mândri cu dotări în activitatea de inspecție care asigură transmiterea cu mare precizie prin WiFi a momentelor de strângere la asamblarea pompelor de extracție și transmiterea lor în rapoarte generate electronic”, explică Directorul General.

Compania a realizat investiții în departamentul de logistică care să permită asamblarea unor pompe de dimensiuni diferite, gata de a fi folosite în orice zonă de operare din lume

Chiar dacă a fost necesar ca activitatea Centrului de Excelență al CDI OILFIELD SERVICES să se modifice ca urmare a condițiilor impuse de pandemie, acesta reprezintă în acest moment o carte de vizită a companiei, atât pentru clienții locali, cât și internaționali. Funcționalitățile acestui centru au fost adaptate, astfel încât să respecte toate restricțiile legate de călătorii, vizite, întâlniri. Astfel, Centrul de Excelență oferă în prezent sesiuni de ateliere live cu actuali și potențiali colaboratori, care oferă informații valoroase și detaliate cu privire la soluțiile tehnice care permit creșterea performanțelor pompelor și echipamentelor oferite de companie.

Echipa CDI OILFIELD SERVICES, profesionalism și implicare totală

În ciuda restricțiilor și neajunsurilor generate de pandemia de COVID 19, CDI OILFIELD SERVICES a reușit să onoreze comenzile clienților cu același profesionalism și prin implicarea desăvârșită a colectivului. Acest lucru nu ar fi fost posibil în absența unei echipe strâns unite, extrem de bine pregătite din punct de vedere profesional, dar mai ales pasionate de acest domeniu de activitate.

„Anul 2020 a demonstrat că, dincolo de provocările aduse de pandemia de COVID-19, am onorat comenzile clienților cu același profesionalism ca și în condiții normale. Aș spune în primul rând că suntem mândri de angajații noștri, cărora le oferim beneficii financiare și asigurări medicale adaptate nevoilor”, detaliază Dl. Mogos.

Compania dovedește o preocupare intensă și pentru protecția mediului înconjurător, prin gestionarea atentă a deșeurilor rezultate în urma activității, prin evaluarea constantă a nivelului de zgomot în locațiile situate în vecinătatea comunităților, dar și prin proiectele de extindere a spațiilor verzi și limitare la minimum a emisiilor de carbon.

CDI OILFIELD SERVICES este o companie solidă și stabilă din punct de vedere financiar, fapt care permite autofinanțarea proiectelor propuse. În acest fel, compania se poate implica în proiecte diferite și poate crea încă de la început premisele unor proiecte de succes. Referindu-se la anul în curs, reprezentantul companiei afirmă că „așteptările noastre pentru 2021 sunt de fapt așteptările clienților noștri. Dacă ele vor fi traduse în încasări mai mari sau mai mici, ține doar de modul în care noi le vom onora cerințele și aceste așteptări”.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/cdi-oilfield-services-11-ani-de-performanta-pe-piata-locala-si-internationala-de-petrol/