Telecomunicatii

cele mai descarcate aplicatii

Cele mai descărcate aplicaţii pentru Android în 2022

01.10.2022

TikTok a ajuns să fie cea mai descărcată aplicație din lume, fiind descărcată de 68 de milioane de ori doar în acest an. Tehnologia continuă să avanseze și, odată cu creșterea pieței de aplicații mobile, companiile caută „rețeta succesului” pentru a ajunge la utilizatori. Unele dintre cele mai de succes aplicații ne fac viața mai ușoară, cele mai noi date statistice scoțând la iveală faptul că, la nivel mondial, utilizatorii petrec în medie 4,2 ore pe zi folosind aplicații pe smartphone-urile lor.

Acest lucru înseamnă venituri de miliarde de dolari pentru dezvoltatorii de aplicații. Estimările arată că, în 2022, piața totală a aplicațiilor mobile va depăși 420 de miliarde de dolari, în timp ce achizițiile în aplicații reprezintă 380 de miliarde de dolari din cheltuielile globale ale utilizatorilor.

Per total, în prezent, există peste 5 milioane de aplicații mobile. Există aplicații extrem de diverse care acoperă tot felul de categorii, de la sănătate și fitness la camere foto și de editare de poze, la aplicații cu ajutorul cărora poți să asculți muzică, să te joci și multe altele.

Per total, în prezent, există peste 5 milioane de aplicații mobile

În acest context, cele mai bune aplicații Android ar putea fi greu de găsit, însă în cele ce urmează vă prezentăm topul celor mai performante aplicații în 2022.

TikTok

În 2022, TikTok a ajuns să fie cea mai descărcată aplicație din lume. Potrivit Sensortower, oamenii au descărcat TikTok de 68 de milioane de ori în acest an. Per total, de la lansare și până în prezent, aplicația a fost descărcată de peste 2 miliarde de ori.

TikTok a înregistrat o creștere constantă de când a fost lansată și până în prezent. Avansul a venit în contextul în care statisticile arată că oamenii au început să prefere conținutul video. Indiferent dacă vorbim despre YouTube sau despre alte aplicații de social media, utilizatorii consumă mai mult video, iar estimările indică faptul că acest trend va continua.

Per total, de la lansare și până în prezent, aplicația TikTok a fost descărcată de peste 2 miliarde de ori

Instagram

Locul al doilea din punctul de vedere al descărcărilor este ocupat de Instagram. Instagram are 1 miliard de utilizatori activi lunar și 500 de milioane de utilizatori zilnici, fiind una dintre primele trei aplicații sociale din lume care include și Facebook și Twitter.

În plus, aplicația s-a dezvoltat major de-a lungul timpului, acum incluzând și stories, reels, IGTV și Direct for chatting.

Instagram are 1 miliard de utilizatori activi lunar și 500 de milioane de utilizatori zilnici.

Facebook

Când vine vorba de popularitate, nicio aplicație nu va reuși să depășească Facebook, aceasta fiind cea care conduce clasamentele de mai bine de un deceniu. Timpul mediu pe care oamenii îl petrec pe Facebook zilnic este de 58 de minute.

Timpul mediu pe care oamenii îl petrec pe Facebook zilnic este de 58 de minute

WhatsApp

Când vine vorba de aplicații de mesagerie, nicio altă aplicație nu poate depăși popularitatea WhatsApp, fiind cea mai descărcată aplicație pe acest segment. În plus, în afară de persoane fizice, WhatsApp a fost folosit și de companii pentru comunicarea corporate.

Aplicația este disponibilă la nivel global în 180 de țări cu peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume. Permite utilizatorilor să trimită mesaje text și vocale, să efectueze apeluri vocale și video și să partajeze imagini, documente, locații ale utilizatorilor și alt tip de conținut.

Aplicația WhatsApp este disponibilă la nivel global în 180 de țări cu peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume

Telegram

Telegram este o altă aplicație de top atunci când vine vorba de serviciile de mesagerie. Numărul de utilizatori activi lunar înregistrat de aplicație se ridică la peste 500 de milioane. Per total, aplicația livrează 15 miliarde de mesaje pe zi.

Un avantaj extrem de important este reprezentat de faptul că aplicația oferă spațiu de stocare nelimitat.

Aplicația permite trimiterea de mesaje text, fișiere media și documente.

Toate informațiile sunt stocate în cloud, acestea putând fi accesate de pe orice dispozitiv.

Un avantaj extrem de important este reprezentat de faptul că aplicația oferă spațiu de stocare nelimitat

Zoom

Creșterea numărului de utilizatori ai Zoom a crescut pe fondul restricțiilor impuse în pandemie. Această aplicație este considerată ca fiind cea mai bună pentru conferințe video și este una dintre cele mai de succes aplicații din lume. Potrivit statisticilor, numărul minutelor de întâlniri online pe Zoom este de peste 3,3 trilioane.

Aplicația găzduiește peste 45 de miliarde de minute de seminarii web în fiecare an. Compania care deține Zoom a înregistrat 882 de milioane de dolari în trimestrul al patrulea al anului 2021, aplicația având deja peste 38 de milioane de descărcări.

Aplicația Zoom are deja peste 38 de milioane de descărcări

Snapchat

Snapchat este considerată a fi una dintre cele mai interesante aplicații de mesagerie. Statisticile arată că, în medie, sunt trimise peste 4 miliarde de snaps-uri în fiecare zi. Aplicația permite utilizatorilor să discute cu alți utilizatori, să trimită mesaje, fotografii, precum și videoclipuri scurte.

Statisticile arată că, în medie, sunt trimise peste 4 miliarde de snaps-uri în fiecare zi

Snapchat nu are o versiune web, așa că dacă vrei să o folosești, trebuie să descarci aplicația, care este disponibilă pe toate sistemele de operare.

Utilizarea aplicațiilor mobile a crescut extrem de mult în ultimii ani. În 2021, au existat peste 230 de miliarde de descărcări de aplicații la nivel mondial, estimările arătând creșteri semnificative în următorii ani. Așadar, pentru ca o aplicație să fie de succes, precum cele prezentate mai sus, trebuie să ofere utilizatorilor o experiență personalizată și să acopere nevoia de comunicare și conexiune existentă în prezent.