Energie regenerabila

Companii care produc de energie regenerabila

Topul celor mai mari companii producătoare de energie regenerabilă

01.04.2019

Piața de energie regenerabilă va ajunge la 2 miliarde de dolari în anul 2025. Nimeni nu se mai îndoiește de faptul că energia verde înregistrează progrese remarcabile. Estimările arată că piața de energie regenerabilă, la nivel mondial, va ajunge la 2 miliarde de dolari, în anul 2025, conform unui studiu Garner.

În plus, datele Agenției Internaționale pentru Energie arată că până în anul 2040, 40% din energia produsă la nivel mondial va proveni din surse verzi.

Din punctul de vedere al pericolelor care pândesc planeta noastră când vine vorba de încălzirea globală, trecerea de la combustibilii fosili la energie regenerabilă va fi crucială.

Și, în acest context, în domeniul energiei verzi există o serie de companii care au reușit să facă progrese extraordinare atât când vine vorba de inovație, cât și în ceea ce privește capacitatea lor de a produce energie.

Care sunt cele mai mari companii din lume care produc energie regenerabilă?

  1. Vestas

Vestas ocupă primul loc în topul celor mai mari companii din sectorul energiei regenerabile. Compania, cu sediul în Aarhus, Danemarca, deține 2.547 proiecte de energie verde. Capacitatea de producție ajunge la 104.292,84 MW.

Vestas este partenerul global al industriei energetice, oferind soluții de energie durabilă. Compania deține turbine eoliene în nu mai puțin de 79 de țări.

Vestas a dezvoltat și cea mai puternică turbină eoliană din lume, care deține o capacitate de 9,5 MW

  1. GE Energy

Divizia de energie verde a General Electric operează în sectoarele eolian și hidroenergetic.

GE Energy deține o capacitate de producție de 102.952,19 MW. Aceasta provine din cele 1.169 de proiecte pe care le dezvoltă și operează.

Reprezentanții companiei spun că GE Energy produce energie accesibilă, fiabilă și durabilă.

  1. Siemens

Compania germană Siemens deține 828 de proiecte de energie verde. Producția companiei se ridică la 75.425,47 MW.

Compania are la bază următoarea premisă: sistemele energetice se schimbă rapid și fundamental. În plus, Siemens consideră că integrarea energiilor regenerabile devine din ce în ce mai importantă la nivel mondial.

Produsele și soluțiile oferite de companie cuprind energia produsă din biomasă, energia solară, energia eoliană și hidroenergia

  1. NextEra Energy

NextEra Energy este o companie americană care realizează investiții importante în Statele Unite, atât în ceea ce privește crearea de locuri de muncă, cât și infrastructura.

Compania are sediul în Florida. Per total, NextEra Energy cuprinde 654 de proiecte și o capacitate de producere a energiei de 66 386,41 MW.

NextEra Energy are următoarele obiective: să proiecteze, să construiască și să opereze în mod responsabil instalațiile astfel încât să prevină poluarea, impactul asupra vieții sălbatice și să colaboreze cu agențiile de mediu și cele locale în acest sens.

NextEra Energy este o companie care realizează investiții importante în Statele Unite

  1. Gamesa Corporacion Tecnologica SA – Siemens Gamesa

Gamesa Corporacion Tecnologica SA este o companie preluată în urmă cu trei ani de către Siemens. Ulterior aceasta a fost rebranduită sub numele Siemens Gamesa.

Gamesa Corporacion Tecnologica SA a fost înființată în Spania și deține 914 proiecte de energie regenerabilă. Per total, capacitatea de producție energetică a companiei se ridică la 58.563,14 MW.

  1. Berkshire Hathaway Energy

Berkshire Hathaway Energy este o companie americană, care are drept acționar majoritar (90% din acțiuni) conglomeratul Berkshire Hathaway. Compania generează, transmite, stochează, distribuie și furnizează energie de la cele 442 de proiecte pe care le deține.

Capacitatea Berkshire Hathaway Energy a atins 38.560,42 MW.

Compania pune un accent deosebit pe sustenabilitate și pe respectul față de mediu

  1. American Electric Power

Compania American Electric Power are sediul în Ohio, Statele Unite. Compania este una dintre cele mai mari companii americane producătoare de energie.

Per total, American Electric Power operează 280 de proiecte de energie regenerabilă iar capacitatea de producție a companiei se ridică la 34.013,65 MW.

În 2018, compania a raportat venituri de 16,8 miliarde de dolari.

  1. EDF Énergies Nouvelles

EDF Énergies Nouvelles a fost fondată în anul 1990 în Franța. Compania deține 470 de proiecte de energie regenerabilă, cu o putere instalată de 33.159,44 MW.

Firma se axează pe energia eolienă onshore și offshore, pe energia maritimă și pe cea solară.

Energia produsă de EDF Énergies Nouvelles ajunge în 22 de țări ale lumii

  1. Suzlon

Suzlon Energy este o companie care produce energie eoliană din India. Firma operează 1.053 de proiecte și deține o capacitate de 32.155,99 MW.

Compania este prezentă la nivel mondial în țări precum Statele Unite, India, China, Belgia și Germania.

  1. Avangrid Renewables

Avangrid Renewables este o companie înființată în anul 1995, în Portland, Oregon, Statele Unite.

Compania are o putere instalată de 32.106,30 MW. Având nu mai puțin de 494 de proiecte de energie verde, compania se află pe locul al zecelea în topul celor mai mari companii din sectorul energiei verzi din lume, conform Energy Acuity.

Avangrid Renewables este o companie înființată în anul 1995

Companiile rămân însă prudente

Cu toate acestea, un sutudiu realizat în 2018 de EY la nivel mondial, arată că principalele piețe de energie regenerabilă rămân prudente când vine vorba de investiții în energie eoliană.

Potrivit sursei citate, principalele 10 piețe au înregistrat o scădere a activității. În plus, guvernele și companiile din industrie rămân rezervate în contextul instabilității geopolitice continue.

Citește și Surse de energie regenerabilă