Constructii

Electroalfa

ELECTROALFA, dezvoltare bazată pe export

01.06.2022

În următorii 8 ani, grupul de companii țintește o cifră de afaceri de un miliard de euro din proiecte livrate în direcția tranziției energetice. ELECTROALFA, companie cu capital integral românesc, integrator de soluții în domeniul energetic, a aniversat anul trecut  30 de ani de activitate, perioadă în care peste 500 de parteneri din diferite colțuri ale lumii au ales să colaboreze cu compania. Acest lucru a fost susținut de profesionalismul și dedicarea oamenilor, investițiile constante în tehnologii performante, cercetare-inovare pentru produse și servicii competitive, precum și de extinderea capacităților de producție.

„Un element cheie în dezvoltarea companiei este reprezentat de implementarea cu succes a unui sistem de management orientat spre dezvoltarea oamenilor, îmbunătățirea continuă a proceselor și a calității produselor, sistem ce a generat o puternică bază de sustenabilitate pentru viitorul businessului”, ne-a declarat dl. Gheorghe Ciubotaru, fondatorul grupului de firme ELECTROALFA.

Organizarea activității Grupului

În prezent, ELECTROALFA are patru fabrici moderne în Botoșani, propriul Centru de Cercetare Dezvoltare, reprezentanțe de vânzări pe întreg teritoriul țării, un birou de proiectare în Republica Moldova și o cifră de afaceri de peste 42 de milioane de euro.

Deși anul 2020 a fost un an dificil pentru întreaga economie mondială, în contextul pandemiei de COVID-19, ELECTROALFA a finalizat construirea a două fabrici noi de producție în Botoșani, respectiv Fabrica de Echipamente Electrice de Medie Tensiune și Fabrica de Sheltere Metalice, cu o suprafață construită de peste 10.000 de metri pătrați. Cu o strategie de management atent planificată și o echipă de proiect bine pregătită, investiția a reușit să fie finalizată în doar 11 luni.Finder

În prezent, diviziile din cadrul grupului funcționează la cel mai înalt nivel, acoperind o gamă variată de produse și servicii.

În prezent, diviziile din cadrul grupului funcționează la cel mai înalt nivel, acoperind o gamă variată de produse și servicii

Diviziile Echipamente Electrice și Sheltere Metalice

Prin intermediul Fabricii de Medie Tensiune, ELECTROALFA asigură producție de celule electrice de medie tensiune, anvelope prefabricate din beton, precum și montaj electro-mecanic posturi de transformare. Tot în cadrul Diviziei Echipamente Electrice, compania dispune de o Fabrică de Echipamente Electrice de Medie Tensiune ce produce celule electrice pentru distribuția primară și secundară de medie tensiune, precum și posturi de transformare compacte MT/JT (PTC), puncte de conexiune (PC) în anvelope de beton. Substațiile electrice fabricate aici sunt realizate în conformitate cu SR EN 62271-202:2014.

Compania a implementat și menține în funcțiune un Sistem de Management Integrat, care îndeplinește cerințele standardelor de referință SR EN ISO 9001:2015, SR EN ISO 14001:2015 și SR OHSAS 18001:2008.

Prin intermediul Fabricii de Sheltere Metalice, ELECTROALFA asigură producție de sheltere metalice, dispunând și de o secție de montaj electro-mecanic stații electrice în sheltere metalice.

Divizia Antrepriză

Prin intermediul Diviziei Antrepriză, ELECTROALFA asigură „lucrări la cheie” și acoperă o gamă largă de proiecte de rețele electrice, stații electrice de transformare și distribuție din sistemul energetic național sau aparținând companiilor private. De asemenea, compania execută proiecte de instalații electrice interioare pentru construcții rezidențiale, comerciale și industriale, proiecte de instalații electrice pentru infrastructură-transport, telecomunicații, utilități publice (stații de pompare apă potabilă, industrială și pentru irigații) și mediu. În plus, se asigură și consultanță tehnică, studii de (pre)fezabilitate, proiectare electrică, mecanică, automatizări și audit energetic.mons-medius

ELECTROALFA  asigură „lucrări la cheie” și acoperă o gamă largă de proiecte de rețele electrice, stații electrice de transformare și distribuție din sistemul energetic național sau aparținând companiilor private

Divizia Eficiență Energetică și Energie Verde

DEEV este o divizie recent înființată ce a apărut din dorința de a susține o tranziție sănătoasă către o economie neutră din punctul de vedere al emisiilor nete de gaze cu efect de seră prin dezvoltarea, pe întreg ciclul de viață, al proiectelor de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie.

Prin intermediul acestei divizii, ELECTROALFA acoperă o gamă largă de servicii precum consultanță tehnică și elaborarea de studii tehnice de specialitate (oportunitate, fezabilitate) privind evaluarea potențialului tehnico-economic de dezvoltare a proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile; servicii complete de Audit Energetic Complex, servicii complete de Bilanț Electroenergetic/ Termoenergetic; servicii complete de Audit privind starea tehnică a instalațiilor energetice; servicii integrate de dezvoltare, la cheie, a proiectelor de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

„Întrucât eficiența energetică a devenit prioritatea numărul unu a întregii comunități europene, odată cu adoptarea Pactului Ecologic European, prin Divizia Eficiență Energetică și Energie Verde ne propunem să asigurăm expertiza tehnică necesară pentru elaborarea de audituri energetice și bilanțuri energetice complexe (electroenergetice și termoenergetice) prin intermediul cărora partenerii noștri pot identifica cu ușurință acțiunile de îmbunătățire a performanțelor energetice, atât în vederea reducerii cheltuielilor asociate energiei utilizate, cât și în vederea reducerii considerabile a impactului asupra mediului (prin reducerea emisiilor specifice de CO2 echivalent), făcând așadar un pas în plus în tranziția către sustenabilitate și către neutralitatea emisiilor de gaze cu efect de seră”, explică dl. George Ciubotaru, Director General ELECTROALFA.

ELECTROALFA își propune să asigure expertiza tehnică necesară pentru elaborarea de audituri energetice și bilanțuri energetice complexe

Serviciile de eficiență energetică oferite de ELECTROALFA respectă cele mai avansate proceduri de Auditare Energetică, precum standardul de elaborare a auditurilor energetice ASHRAE și grupul de standarde ISO 50001.BENDER-Pop-Service-Electronic

Exportul, pilonul principal de dezvoltare

Ținând cont de condițiile actuale și tendințele pieței din ultima perioadă, ELECTROALFA și-a construit previziunile financiare bazându-se în principal pe export și pe lucrările din domeniul privat, în ceea ce privește piața internă. De altfel, pentru domeniul de activitate al grupului, exportul are cele mai bune perspective de dezvoltare în perioada următoare. Pe acest fond, compania și-a propus dublarea cifrei de afaceri pentru exportul de confecții metalice, iar pe partea de echipamente electrice, sheltere metalice se așteaptă o creștere de 25%.

ELECTROALFA și-a construit previziunile financiare bazându-se în principal pe export și pe lucrările din domeniul privat

„Ne vom adapta strategia de dezvoltare ținând cont de situația reală a pieței și vom continua prudent proiectele de dezvoltare în zonele de digitalizare, inovare, produse inteligente, dezvoltare competențe tehnice și manageriale”, detaliază dl. George Ciubotaru.

Academia Alfa, formare profesională gratuită

În prezent, echipa ELECTROALFA este formată dintr-un număr de peste 500 de angajați. Compania asigură o instruire intensivă a personalului în zona de management și competențe tehnice, atât cu lectori interni, cât și externi, având stabilite parteneriate cu mediul academic din Iași și Suceava pentru dezvoltarea unor proiecte educaționale și de cercetare. Compania este constant preocupată de îmbunătățirea condițiilor de muncă, a proceselor derulate și a produselor și serviciilor oferite, încurajând creativitatea angajaților.

„Premiem cele mai bune proiecte, cei mai performanți angajați și cele mai eficiente echipe în cadrul evenimentului nostru anul Gala Premiilor de Excelență ELECTROALFA. Derulăm campanii de recrutare pentru personal calificat și necalificat. Avem o academie internă de formare profesională, Academia Alfa, care poate asigura calificare specializată gratuită tuturor celor interesați să lucreze în producție la noi”, mai spune Directorul General.

Academia Alfa poate asigura calificare specializată gratuită tuturor celor interesați să lucreze în producție în cadrul ELECTROALFA

Un business de un miliard de euro în următorii 8 ani

Anul 2022, a început destul de promițător, cu cerere foarte mare pentru proiecte la export, proiecte ce vizează confecțiile metalice și echipamentele electrice. În prezent, se lucrează la capacitate maximă în fabricile de producție, iar compania are în derulare campanii de recrutare pentru personal calificat și necalificat. Personalul necalificat va fi specializat gratuit prin intermediul academiei interne de formare profesională, Academia Alfa.

„Grupul are în analiză mai multe proiecte, de la construcția de panouri solare în propriile fabrici, care însumează 27.000 de metri pătrați, realizarea de proiecte la cheie pentru investitorii în energia verde, până la proiecte de stocare a energiei sau mobilitate electrică. Astfel, credem că până în 2030, firmele din grupul ELECTROALFA vor putea genera un business, pe cei opt ani, de circa 1 miliard de euro din proiecte livrate în direcția tranziției energetice”, încheie dl. Gheorghe Ciubotaru, fondatorul grupului de firme ELECTROALFA.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/electroalfa-a-finalizat-constructia-a-doua-noi-fabrici-in-acest-an/