Compania se concentrează, în special, pe domeniul producătorilor de materiale de construcții, sector vital pentru dezvoltarea infrastructurală. ELECTROGLOBAL, unul dintre liderii naționali în domeniul soluțiilor și echipamentelor electrice pentru sisteme de automatizări industriale, acționări electrice, uzinare tablouri electrice și sisteme de iluminat, a reușit, în ciuda provocărilor din piața pe care activează, să își mențină un ritm stabil al performanței financiare. La rezultatele pozitive au contribuit strategiile adoptate de companie și adaptabilitatea sa la contextul economic actual.
Astfel, chiar dacă 2022 a fost marcat de optimism și creștere, primele șapte luni din 2023 sugerează o perioadă de reevaluare și adaptare pentru piața de echipamente electrice de joasă și medie tensiune.
Soluții avansate pentru proiecte importante
ELECTROGLOBAL se poate mândri cu proiectele de anvergură în care este implicată, oferind soluții avansate.
„În această perioadă, ne mândrim cu implicarea noastră în câteva proiecte de anvergură, concentrându-ne în special în domeniul producătorilor de materiale de construcții. Acest sector, fiind unul vital pentru dezvoltarea infrastructurală, are nevoie de soluții avansate, iar colaborarea noastră cu liderii din acest domeniu a adus valoare adăugată ambelor părți”, a afirmat, pentru Jurnalul de Afaceri, dl. Radu Ciorba, Director General ELECTROGLOBAL.
ELECTROGLOBAL a finalizat recent proiecte semnificative în domeniul soluțiilor și echipamentelor electrice pentru automatizare industrială. Aceste proiecte au fost desfășurate în industria materialelor de construcții și în industria producătoare de cauciucuri. Scopul principal al acestor proiecte a fost îmbunătățirea liniilor de producție și creșterea performanței generale a proceselor industriale.
S-au făcut, de asemenea, investiții semnificative pentru îmbunătățirea capacității de producție. Compania a inaugurat un depozit nou cu o suprafață generoasă de 5.000 de metri pătrați. În plus, managementul a luat o decizie strategică importantă prin transformarea depozitului vechi într-un spațiu dedicat producției. Aceste investiții au avut un impact semnificativ asupra capacității de producție, permițându-i companiei să gestioneze mai eficient stocurile și să își extindă facilitățile de producție, ceea ce a contribuit la creșterea producției și la îmbunătățirea serviciilor pentru clienți.
Un ritm stabil al performanței financiare
Cu toate acestea, în prima jumătate a acestui an, cifra de afaceri realizată de companie a evoluat în aceeași linie ca și în 2022. Asta sugerează că, în ciuda diverselor provocări și schimbări din peisajul economic global, strategiile adoptate de companie și adaptabilitatea sa au permis menținerea unui ritm stabil al performanței financiare.
„În ceea ce privește estimarea pentru 2023, ne așteptăm ca trendul actual să continue. Dacă extrapolăm performanțele din prima jumătate a anului, având în vedere și factorii externi precum dinamica pieței și potențialele perturbări economice, previziunile noastre indică că cifra de afaceri pentru 2023 va fi comparabilă cu cea din 2022. Este esențial să subliniem că, într-un mediu economic caracterizat prin volatilitate și incertitudine, menținerea unei performanțe constante este, de fapt, o realizare notabilă. Eforturile continue ale echipei și adaptarea rapidă la schimbări au fost cheia succesului nostru în această perioadă”, a explicat Ovidiu Oțoiu, Marketing Manager ELECTROGLOBAL.
Într-un mediu economic caracterizat prin volatilitate și incertitudine, menținerea unei performanțe constante este, de fapt, o realizare notabilă
Evoluția pieței de echipamente electrice de joasă și medie tensiune
Conform datelor oferite de ELECTROGLOBAL, în 2022, piața de echipamente electrice de joasă și medie tensiune a evidențiat semne de creștere ușoară. Această tendință pozitivă a fost susținută de o serie de factori, printre care se numără redresarea economică post-pandemică, stimularea investițiilor, inovațiile tehnologice, precum și strategiile de diversificare.
Avansul pieței de echipamente electrice de joasă și medie tensiune a fost susținut de redresarea economică post-pandemică, stimularea investițiilor, inovațiile tehnologice, precum și strategiile de diversificare
Astfel, în urma impactului pandemiei COVID-19, multe economii au început să se revigoreze în 2022. Aceasta a condus la o cerere sporită de infrastructură și, implicit, de echipamente electrice de joasă și medie tensiune în multe regiuni.
Pe fondul optimist al redresării, multe companii au revizuit pozitiv proiectele amânate și au început să investească din nou în echipamente și tehnologie.
În ceea ce privește inovațiile tehnologice, au fost lansate produse inovatoare care au stârnit interesul pieței și au dus la creșterea cererii în anumite segmente.
De asemenea, cererea în creștere a fost susținută și de faptul că mulți jucători din piață și-au diversificat gamele de produse și servicii pentru a răspunde mai eficient nevoilor variate ale clienților, ceea ce a stimulat vânzările.
Companiile din sector sunt precaute
Cu toate acestea, în primele șapte luni din 2023, piața a arătat semne de stagnare. Motivele care stau în spatele acestei stagnări sunt reprezentate de o saturare a pieței, de incertitudinile economice, de concurența în creștere, precum și de evoluția rapidă a tehnologiei.
„După o perioadă de creștere, este posibil ca piața să fi ajuns la un punct de saturare,” – Radu Ciorba, Director General ELECTROGLOBAL.
„După o perioadă de creștere, este posibil ca piața să fi ajuns la un punct de saturare, unde cererea a început să se alinieze cu oferta”, precizează Radu Ciorba, Director General ELECTROGLOBAL.
În ceea ce privește incertitudinile economice, chiar dacă 2022 a fost un an de redresare, anumite incertitudini persistente pot fi încă prezente, determinând companiile să fie precaute în ceea ce privește cheltuielile.
O altă provocare are legătură cu concurența mare de pe această piață. Astfel, cu o creștere inițială în 2022, mai mulți jucători s-au alăturat pieței, intensificând competiția și, posibil, diluând cererea. În plus, tehnologiile care evoluează rapid pot aduce o rezistență temporară în piață, în timp ce consumatorii și companiile așteaptă lansarea următoarelor inovații.
Tehnologiile care evoluează rapid pot aduce o rezistență temporară în piață
Obiectivele ELECTROGLOBAL
Reprezentații ELECTROGLOBAL ne-au prezentat și obiectivele pe care compania le are. Acestea au în vedere integrarea digitală, formarea și educația personalului, precum și optimizarea platformelor online.
„Vom îmbunătăți procesele noastre interne prin implementarea unor soluții digitale avansate care să eficientizeze comunicarea și să accelereze fluxurile de lucru”, a transmis Ovidiu Otoiu, Marketing Manager ELECTROGLOBAL.
În ceea ce privește formarea și educația, personalul companiei va participa la cursuri axate pe tehnologie și inovație, pentru a fi mereu la curent cu ultimele tendințe în digitalizare.
Personalul companiei ELECTROGLOBAL va participa la cursuri axate pe tehnologie și inovație, pentru a fi mereu la curent cu ultimele tendințe în digitalizare
În plus, compania va pune accent și pe actualizarea și îmbunătățirea platformelor online pentru clienți, oferindu-le o experiență de navigare și de cumpărare mai fluidă.
„Cu o abordare proactivă față de evoluțiile tehnologice și o pasiune constantă pentru calitate și inovație, am avut un an remarcabil în ceea ce privește îmbunătățirea performanței de producție a clienților noștri. Ne bucurăm să vedem că investițiile noastre în eficiența energetică și tehnologiile avansate au adus beneficii semnificative pentru partenerii noștri de afaceri și suntem hotărâți să continuăm pe această cale și în viitor”, a concluzionat dl. Radu Ciorba, Director General ELECTROGLOBAL.
Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/hamilton-sarbatoreste-10-ani-de-activitate-in-romania/