Producatori

Euro.Em

EuroEM, furnizor de țevi corugate de mari dimensiuni, unic în Europa

01.05.2024

Compania acordă o atenție deosebită dezvoltării unor produse cu un grad înalt de individualizare, care să răspundă cerințelor clienților și partenerilor. EuroEM este primul producător de ţevi corugate dublu strat de înaltă densitate (PEID) din România şi unic producător în Europa de ţevi corugate ranforsate cu oţel inoxidabil de mari dimensiuni. Compania este o afacere de familie cu capital românesc, înfiinţată în anul 2005. Mai mult decât o afacere, EuroEM a devenit un brand naţional, construit şi crescut cu oameni şi resurse locale, cu profesionalism și dedicare.

Țevi corugate şi fiting-uri din polietilenă de o calitate superioară

Compania activează în domeniul producţiei de ţevi corugate şi fiting-uri din polietilenă de înaltă densitate, de o calitate superioară, condiție obligatorie pentru astfel de produse. Calitatea produselor este conferită de investițiile realizate în tehnologie de ultimă oră, de investițiile realizate pentru recrutarea și pregătirea personalului și este dovedită de certificările conferite de standardele ISO 9001:2008, OHSAS 18001:2007 și ISO 14001:2004.

EuroEM este primul producător de ţevi corugate dublu strat de înaltă densitate (PEID) din România şi unic producător în Europa de ţevi corugate ranforsate cu oţel inoxidabil de mari dimensiuni

„Pentru a ne păstra poziția din piață și pentru a oferi produse de calitate partenerilor, investim periodic în echipamente. Astfel, în anul 2017 am achiziționat tehnologia de fabricare a ţevilor corugate de mari dimensiuni ranforsate cu oţel inoxidabil, având diametre de până la 3.000 mm, devenind în acest fel producător UNIC în Europa. A urmat o nouă investiție, realizată în plină criză economică, în anul 2023, când am achiziţionat tehnologie de ultimă oră și am investit într-o nouă fabrică pentru producerea de ţevi din polietilenă de presiune apă şi gaze”, ne-a declarat dl. Vasile Agafiței, Director General EuroEm.

Produse pentru domenii variate

Beneficiind de instalaţii de producţie complet automatizate, cu un foarte bun control al proceselor de fabricaţie, laborator propriu de testare și verificare atât a materiei prime, cât şi a produsului finit, dar și de personal cu o înaltă calificare, EuroEM asigură în mod constant o calitate ridicată a produselor livrate, dar și condiţii de parteneriat şi colaborare reciproc avantajoase și un grad înalt de receptivitate pentru satisfacerea la cel mai înalt nivel a necesitaţilor şi aşteptărilor partenerilor, indiferent de soluțiile sau produsele de care aceștia au nevoie.

Din categoria produselor fabricate în cadrul EuroEM fac parte țevile corugate cu pereţi dubli din HDPE SN 4 – SN 16, care sunt utilizate pentru sisteme de canalizare a apelor uzate menajere, pluviale, industriale, podețe acces proprietăţi trafic greu şi uşor, sisteme de drenaj, subtraversări de drumuri, autostrăzi, căi ferate, pentru protecţii cabluri subterane sau sisteme de retenţie a apei pluviale, rezervoare, bazine, fose septice.

Ţevile corugate din HDPE cu ranforsare de oţel inoxidabil SN 8 – SN 30 se folosesc pentru sisteme de canalizare de mari dimensiuni, în construcţia de autostrăzi, poduri şi podețe acces proprietăţi, subtraversări de autostrăzi pentru animale, regularizări cursuri de apă, drenarea apei de suprafaţă, sisteme de canalizare a apelor industriale, sisteme de retenţie a apelor pluviale – rezervoare, bazine, fose septice, sisteme de irigaţii în agricultură, ventilaţie minieră și pentru rezervoare de stocare apă potabilă.

EuroEM asigură constant o calitate ridicată a produselor livrate, dar și condiţii de parteneriat şi colaborare reciproc avantajoase

Totodată, pentru a răspunde cerinţelor clienţilor şi tendinţelor de piaţă, EuroEM a dezvoltat un nou compartiment pentru producerea unor noi categorii de produse precum cămine vizitare/inspecţie, staţii de pompare ape uzate menajere/industriale, dar și rezervoare/fose septice din HDPE ranforsate cu oţel inoxidabil.

„Ţevile sunt produse de EuroEM Piatra Neamţ cu utilaje de ultimă generaţie. Se fabrică prin procedeul de extrudare şi coextrudare utilizat în domeniul maselor plastice. În plus, sunt realizate din materie primă PE80, PE100, PE112, PE100-RC şi PP de culoare neagră sau albastră pentru apă, verde său portocalie pentru protecţia cablurilor de telecomunicaţii, respectiv galbenă pentru gaze naturale, fiind destinate aplicaţiilor sub presiune sau curgere liberă”, afirmă dl. Agafiței.

Automatizarea joacă un rol important în domeniul fabricării de țevi corugate

EuroEM pune așadar accentul pe automatizarea liniilor de producție și pe investiții continue, menite să contribuie la retehnologizarea unității de producție. Automatizările liniilor de producţie au presupus dotarea cu dozatoare gravimetrice pentru dozarea materialelor şi materiilor prime componente, senzori termici şi presiune de monitorizare a temperaturii constante în extrudere, un aparat digital ultrasonic pentru monitorizarea grosimii continue a pereţilor şi a diametrului exterior, dar și cu un dispozitiv laser de măsurare şi inscripţionare a datelor și urmărirea pe calculator a întregului proces de fabricaţie.

Achiziția liniilor de producţie a ţevilor de presiune apă şi gaze a permis fabricarea de ţevi TIP EEM un singur strat (monostrat), ţevi TIP EEM cu două straturi (dublustrat integrat), ţevi TIP EEM cu trei straturi (multistrat integrat), ţevi TIP 4 EEM cu protecţie din PP (dublustrat neintegrat) în conformitate cu ISO 4065, ţevi TIP 5 EEM cu manta interioară din polipropilenă integrată (strat integrat în structura ţevii) pentru transport hidrocarburi şi lichide abrazive și ţevi TIP 6 EEM cu manta interioară şi înveliş exterior din polipropilenpă integrate (straturi din PP integrate în structura ţevii ) pentru transport hidrocarburi brute şi lichide abrazive.

EuroEM pune accent pe automatizarea liniilor de producție și pe investiții continue menite să contribuie la retehnologizarea unității de producție

Aceste componente sunt fabricate având ca materie primă granule de PE80, PE100, PE112 sau PE100 RC. Ţevile fabricate din PE100 RC sunt instalate (îngropate) fără pat de nisip. Diametrele care pot fi realizate sunt cuprinse între DN 20mm – DN 630mm, SDR 6- SDR 41, PN 4- PN 32.

„Acordăm o atenție deosebită dezvoltării unor produse cu un grad înalt de individualizare, care să răspundă cerințelor clienților și partenerilor. Din această categorie de produse fac parte căminele de vizitare/inspecţie, staţiile de pompare , rezervoarele/fosele septice, dar și sistemele de pompare, automatizările SCADA realizate cu partenerii noştri AQUA FLOW, HIDROSMART, WINTERCOM, TRIPLAST”, mai spune Directorul General.

Echipa, ingredientul succesului

Compania EuroEm,  încă o afacere de familie, pune accent pe lucrul în echipă și pe respect, întrucât echipa este ingredientul fără de care nicio afacere nu poată să aibă succes. De aceea, managementul depune în permanență eforturi pentru a asculta cu atenţie şi respect colegii şi partenerii, întrucât, de cele mai multe ori, aceștia oferă și soluţii.

Echipa este formată dintr-un număr de 47 de angajaţi care beneficiază de pachete salariale atractive, de acces la formări profesionale interne şi specializări variate. Datorită specificului tipului de activitate al companiei, prin procesul de recrutare sunt vizate în special persoanele dinamice, dornice de a învăţa lucruri noi, cu iniţiativă şi care doresc să se implice în dezvoltarea unor noi game de produse şi servicii.

Echipa este formată dintr-un număr de 47 de angajaţi care beneficiază de pachete salariale atractive, de acces la formări profesionale interne şi specializări variate

Ca pentru multe alte afaceri însă, ultimii doi ani au fost marcaţi de provocări continue. Contextul economic a influenţat major costurile de producţie şi au perturbat major piaţa de desfacere. Costurile cu energia s-au triplat, cele cu materia primă s-au dublat, utilităţile au crescut, cheltuielile salariale s-au mărit. Programele de finanţare europene au fost blocate, partenerii s-au blocat financiar. Cu toate acestea, cu foarte mari eforturi, EuroEm a reuşit să menţină cifra de afaceri şi chiar să înregistreze creștere anul trecut.

„La EuroEm, nu avem furnizori sau clienţi, doar parteneri pentru o relaţie win-win. Mai mult decât atât, nu promitem mai mult decât putem oferi şi respectăm promisiunile, identificând inițial nevoile partenerilor și propunând soluţii şi produse care să răspundă cerințelor acestora. Dacă aşteptările nu sunt validate de produse şi calitate, satisfacţia partenerilor va lipsi. Dacă lipseşte satisfacţia, vor lipsi și recomandările. De aceea, preferăm parteneriate consolidate pe termen mediu şi lung, bazate pe un raport calitate/preţ corect, cinstit. Chiar dacă în afaceri pare o noţiune desuetă şi naivă, mai cred în înţelegerile bazate pe «strânsul mâinii»”, a declarat, în încheiere, dl. Vasile Agafiței, Director General EuroEm.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/amiblu-tevi-pentru-generatii/