Slide

Sanatate

Euromaterna

EUROMATERNA, soluții complete de asistență medicală ginecologică

01.03.2022

Personalul medical al spitalului are capacitatea de a oferi asistență medicală ginecologică în cazuri complexe, atât prin intervenții ginecologice clasice, cât și laparoscopice. Spitalul EUROMATERNA oferă, în prezent, o paletă largă de servicii medicale în Obstetrică-Ginecologie și FIV- RUA. În plus, fiind maternitate de nivel III, EUROMATERNA asigură îngrijirea nou-născutului prematur. În 2021, spitalul a înregistrat mai multe succese, printre care și cel reprezentat de recuperarea unui prematur în greutate de 500 de grame, având vârsta de gestație de 23 de săptămâni.

Chiar și în contextul pandemiei de Covid-19, adresabilitatea pacientelor EUROMATERNA a crescut, grație încrederii în garantarea siguranței actului medical. În cadrul spitalului se practică în momentul de față intervenții chirurgicale din sfera genitală care includ laparoscopii, histeroscopii, intervenții chirurgicale clasice, precum și proceduri chirurgicale pentru tratarea endometriozei.

În prezent, blocul operator este dotat cu echipamente noi de la STORZ și ERBE, lideri mondiali în aparatura medicală minim invazivă și microchirurgie electrică.

Chiar și în contextul pandemiei de Covid-19, adresabilitatea pacientelor EUROMATERNA a crescut, grație încrederii în garantarea siguranței actului medical

Diagnosticul și tratamentul infertilității

Departamentul de Fertilizare in Vitro al spitalului este cel care asigură diagnosticul și tratamentul infertilității prin tehnici de reproducere asistată precum:

  • Inseminări intrauterine cu spermă de la partener și spermă de la donator;
  • Prelevare de celule reproductive (spermă, ovocite);
  • Procedee de fecundație a ovocitelor proprii sau donate și obținerea de embrioni prin tehnici in vitro (FIV, ICSI);
  • Crioconservare de embrioni și gameți;
  • Stocare de embrioni și celule reproductive după crioconservare.EUROMEDICS

Făcând bilanțul anului precedent, EUROMATERNA se mândrește cu pacientele devenite graviduțe sau deja mămici în urma procedurilor de fertilizare in vitro. Rata de sarcini obținute în ultimele 12 luni  este de 54,9%. Dintre acestea, 60,78%, cu vârsta sub 35 de ani, și 34,61% din femeile de vârsta reproductivă avansată, care au făcut embriotransfer în EUROMATERNA, au obținut sarcini în evoluție, iar o parte din ele și-au cunoscut deja copilul.

Soluții complete de asistență medicală ginecologică pentru cazuri complexe

Spitalul EUROMATERNA asigură asistență medicală femeii gravide și nou-născutului sănătos, dar și celor cu risc crescut, având capacitatea de a rezolva întreaga gamă de patologie specifică. Departamentul de medicină materno-fetală asigură monitorizarea la cel mai înalt standard profesional în cazul sarcinilor cu risc sau cu probleme fetale. Personalul medical are capacitatea de a oferi asistență medicală ginecologică în cazuri complexe, atât prin intervenții ginecologice clasice, cât și laparoscopice.

EUROMATERNA dispune și de un Departament de Fertilizare în Vitro, care asigură diagnosticul și tratamentul infertilității prin tehnici de reproducere asistată.

Spitalul EUROMATERNA asigură asistență medicală femeii gravide și nou-născutului sănătos, dar și celor cu risc crescut

În plus, Spitalul EUROMATERNA beneficiază de acorduri de colaborare cu diverse bănci de celule stem și asigură pacienților săi recoltarea, procesarea și stocarea corectă a celulelor stem.

Această procedură de recoltare a celulelor stem reprezintă deja un subiect comun pentru mulți dintre părinți sau viitorii părinți. Celulele stem reprezintă celulele care stau la baza formării tuturor țesuturilor și organelor. Acestea sunt prezente în organism, atât în perioada intrauterină, cât și după naștere și contribuie la reînnoirea periodică sau la vindecarea țesuturilor și organelor după diverse boli/traumatisme.

EUROMATERNA, un etalon în respectarea legislației de mediu

Spitalul EUROMATERNA este un adevărat exemplu pentru reglementările legislației de mediu în vigoare.

În cadrul unității se asigură colectarea selectivă a tuturor deșeurilor generate în spații special amenajate și sunt încheiate contracte cu operatori autorizați, în vederea predării acestor deșeuri cu scopul eliminării sau valorificării lor.

Deșeurile spitalicești, specifice activității desfășurate, sunt colectate și depozitate temporar în spațiu închis, impermeabilizat și cu acces restricționat, în vederea transportării și eliminării prin firme autorizate, cu respectarea prevederilor Ordinului 219/2002.

Spitalul EUROMATERNA asigură condiții optime de colectare, depozitare, transport și eliminare a deșeurilor medicale rezultate din activitate

Totodată, trebuie menționat faptul că evidența gestiunii deșeurilor se ține lunar, în conformitate cu HG 856/2002, și se raportează anual la APM Constanța. În plus, se efectuează colectarea apelor uzate tehnologice care sunt descărcate în rețeaua centralizată de canalizare, iar în vederea încadrării în limitele prevăzute de NTPA 002/2005, apele uzate se monitorizează semestrial prin efectuarea de buletine de analiză care sunt înaintate autorității de mediu.

Campania „Protejează-ți sănătatea! Sănătatea reproducerii – dreptul și responsabilitatea ta!”

În luna februarie, Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății organizează campania „Protejează-ți sănătatea! Sănătatea reproducerii – dreptul și responsabilitatea ta!”. Această campanie aduce în atenția publică problematica sănătății reproducerii pentru adolescenți și femeile gravide, având ca obiectiv creșterea nivelului de informare al acestora despre contracepție, importanța planificării familiale, sănătate în perioada sarcinii, avorturi și complicațiile acestora sau bolile cu transmitere sexuală.

EUROMATERNA susține această campanie încurajând populația să conștientizeze importanța nivelului de informare asupra sănătății.

EUROMATERNA susține campania Protejează-ți sănătatea! Sănătatea reproducerii – dreptul și responsabilitatea ta!”, încurajând populația să conștientizeze importanța nivelului de informare asupra sănătății

Un procent de satisfacție de 97% din partea pacientelor

EUROMATERNA, cea mai mare unitate din această nișă medicală din Dobrogea, pune la dispoziție pacientelor programările online. Serviciul de programări online poate fi folosit de pe orice dispozitiv smartphone, PC sau laptop și prezintă avantaje precum reducerea timpului de așteptare, posibilitatea de a alege medicul, ziua și ora consultației, dar și avantajul unui sistem bine pus la punct, întrucât pacienții primesc confirmarea programării prin SMS și sunt înștiințați cu o zi înainte de consultație.

Tot pentru a veni în sprijinul pacienților, spitalul pune la dispoziție și o serie de cursuri online pentru gravide, menite a ajuta viitoarea mămică să afle informații importante pentru sănătatea nou-născutului din surse de încredere și în timp util.

Pe viitor, avem în plan diversificarea portofoliului de servicii oferit, astfel încât să cuprindă și servicii de chirurgie plastică și generală. În prezent, spitalul s-a extins prin construcția unui nou etaj, necesar pentru a suplini necesarul de cazare, dar a fost alocată și o nouă clădire pentru administrație.

Atentă la nevoile pacientelor sale, EUROMATERNA evaluează periodic gradul de satisfacție, bucurându-se în prezent de un procent de 97%.  Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că în acest moment este una dintre cele mai prestigioase instituții de profil din România. Calitatea serviciilor oferite și preferința pacienților pentru instituție sunt dovedite și de creșterea cifrei de afaceri, care în 2020 a fost de circa 36 de milioane de lei, în creștere cu 6% față de anul precedent.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/euromaterna-cele-mai-moderne-servicii-de-obstetrica-si-ginecologie-din-regiunea-dobrogei/