Producatori

EUROPEAN FABRICATIONS, calitate și încredere de peste 20 de ani

01.04.2020

Compania deține echipamentele necesare pentru a oferi partenerilor din toată Europa cele mai competitive soluții de producție. EUROPEAN FABRICATIONS, companie care produce componente și subansambluri pentru sistemele de  control electro-mecanice și electronice, este situată în Cluj Napoca, fiind fabrica-soră a companiei Mec Com Limited din Marea Britanie. EUROPEAN FABRICATIONS a fost înființată în 2007, ca urmare a cererii pieței de a obține costuri mai bune de producție. Compania deține în acest moment o bază de echipamente și abilități de fabricație necesare pentru a excela în fabricarea tablelor și montaj/test electromecanic.

Compania este echipată pentru a oferi partenerilor din toată Europa cele mai competitive soluții de producție, cu peste 10.000 de metri pătrați de spațiu de fabricație și 250 de angajați (în ambele companii). EUROPEAN FABRICATIONS își desfășoară activitatea în acest moment pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

Construind cu succes de peste 20 de ani, EUROPEAN FABRICATIONS oferă un standard de calitate de încredere pentru toți clienții săi

Dedicați realizării operațiunilor la cele mai înalte standarde, compania a obținut, de-a lungul timpului numeroase aprobări și certificări care demonstrează calitatea produselor, obținute prin teste minuțioase și audituri periodice. Toate operațiunile EUROPEAN FABRICATIONS se conformează riguros ISO 9001: 2015, însă compania continuă să își dezvolte serviciile și să deschidă calea spre inovare în domeniul său de activitate. În plus, EUROPEAN FABRICATIONS este certificată ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 18001:2018, dar se orientează și către obținerea certificatului de acreditare URS certificates.

Un portofoliu complet de produse și servicii

Gama completă de mașini de fabricare a tablelor CNC de ultimă generație, echipamentele de prelucrare marca Trumpf și Amada – producători de utilaje de clasă mondială pentru fabricația de tablă, facilitățile extinse și personalul înalt specializat, fac posibilă obținerea unui portofoliu de produse atât de complex și variat, dar mai ales a unor soluții complete de înaltă calitate, la timp și competitive la nivel mondial.

EUROPEAN FABRICATIONS deține o suprafață de producție și depozitare de aproximativ 5.000 de metri pătrați, divizată în 3 zone – vopsitorie, debitare/prelucrare tablă și zonă de asamblare

EUROPEAN FABRICATIONS desfășoară activități de debitare CNC – ștanță și combinat (Laser+ștanță), tăiere cu laser CNC, îndoire, nituire și inserție, sudură în puncte, sudură TIG, vopsire în câmp electrostatic și umed, serigrafie, asamblare și testare, asamblări ușoare și complexe, asamblare blocuri terminale, asamblare și testare echipamente iluminare LED, blocuri de testare, etc.

Gestionarea completă a procesului de fabricație, condiție esențială pentru succes

„La EUROPEAN FABRICATIONS înțelegem importanța coerenței și fiabilității în fiecare punct al lanțului de aprovizionare. De aceea, atunci când ne deveniți partener, ne vom asuma întreaga responsabilitate în gestionarea fiecărui aspect al procesului de fabricație. Astfel, clienții noștri se pot concentra pe ceea ce fac cel mai bine, știind că operațiunile lor sunt în mâini sigure”, ne-a precizat Dna. Monica Ioana Steopan, Director General EUROPEAN FABRICATIONS.

Compania lucrează îndeaproape alături de parteneri pentru a rămâne „furnizorul preferat”, menținându-se astfel în topul preferințelor clienților.

Principalii clienți ai EUROPEAN FABRICATIONS sunt situați în Europa și Australia, dar și la nivel local în România

Compania se află într-un continuu proces de îmbunătățire a echipamentelor și proceselor prin aplicarea tehnicilor Lean Manufacturing. Prin colaborarea strânsă cu Mec Com LTD, EUROPEAN FABRICATIONS se află într-un program de schimb de experiență între angajații companiilor. Astfel, în anul 2019 s-au făcut investiții de peste 1.2 milioane de euro în 3 echipamente de ultimă generație, și anume – o mașină de ștanțat/Laser combinată Trumpf, o mașină de îndoit în 7 axe Amada 3I și o vopsitorie în câmp electrostatic și umed.

Extinderea domeniului de activitate în domeniul iluminatului cu tehnologie LED

Compania și-a extins recent domeniul de activitate prin introducerea unei linii de producție lămpi de iluminat industriale pe tehnologie LED. Acestea sunt destinate iluminatului marilor obiective industriale (porturi, aeroporturi) și civile ( piețe, stadioane, clădiri). În plus, a fost introdusă capacitatea de vopsire în câmp electrostatic și umed a produselor cu dimensiuni 2000x1000x500mm și 75 kg/buc. Produsele sunt destinate exportului în proporție de 95%, ajungând pe piața UE, Asia, SUA și Australia.

Compania are în vedere ca în următorii trei ani să înlocuiască tot parcul de utilaje cu o vechime mai mare de 15 ani

EUROPEAN FABRICATIONS a obținut constant premii în domeniul său de activitate, dar a ocupat și printre primele locuri în categoria de intreprinderi mici și mijlocii la nivelul județului Cluj, în ceea ce privește cifra de afaceri și profitul înregistrat.

Angajații din cadrul EUROPEAN FABRICATIONS, încurajați să se dezvolte profesional

În prezent, compania deține peste 80 de angajați și oferă un pachet bogat de beneficii tuturor angajaților: tichete de masă, tichete cadou, decontarea transportului, bonusuri și prime în funcție de performanță sau bonusuri în funcție de vechimea în companie, prime de merit, programe de training și acoperire a costurilor pentru certificări profesionale.

Pentru o dezvoltare profesională continuă eficientă, compania susține și încurajează dezvoltarea competențelor profesionale în funcție de nevoile firmei, corelate cu nevoile angajaților.

„Ne concentrăm constant pe îmbunătățirea serviciilor pe care le oferim clienților și comunicarea cu aceștia, prin urmare angajații noștri urmează cursuri în funcție de nevoile companiei noastre pe partea de Customer Care”, continuă Dna. Steopan.

Din perspectiva EUROPEAN FABRICATIONS, candidatul ideal ar trebui să fie pasionat de domeniul producției, ușor adaptabil, cu abilități tehnice, dornic de dezvoltare și învățare continuă

În ceea ce privește personalul din producție, EUROPEAN FABRICATIONS pune accentul pe dezvoltarea pachetului multi-skill, urmărind astfel ca fiecare angajat să fie capabil să cunoască cât mai multe operații specifice procesului de producție.

Fiecare membru al echipei de specialiști ai EF are un istoric bogat de evoluție profesională în cadrul companiei – majoritatea specialiștilor s-au format intern, au crescut și s-au dezvoltat odată cu compania. Astfel, pozițiile cheie precum Director General, Manager de proiect, Manager Achiziții, Manager Calitate,  Manager Financiar sunt ocupate de persoane care sunt angajați ai EUROPEAN FABRICATIONS încă din primii ani de funcționare ai fabricii și care au evoluat profesional în cadrul companiei, dar au fost susținuți acolo unde a fost nevoie de cursuri externe de perfecționare, pentru a deveni specialiștii de astăzi.

Cele mai importante proiecte de responsabilitate socială

Protecția mediului este o preocupare constantă în cadrul companiei, astfel încât se caută și se introduc în permanență cele mai noi tehnologii, care să aibă un impact minim asupra mediului. De asemenea, se monitorizează anual o serie de indicatori, cum ar fi nivelul de zgomot și de pulberi obținute în procesul de producție, pentru a se asigura că acestea sunt menținute sub cotele maxime admise.

În plus, compania desfășoară în permanență campanii de conștientizare în rândul angajaților în privința colectării selective și a reciclării tuturor tipurilor de deșeuri, astfel încât să contribuie la păstrarea unui mediu curat și o reutilizare cât mai bună a resurselor.

EUROPEAN FABRICATIONS a fost implicată de mai mulți ani în susținerea unor activități destinate copiilor, pentru a încuraja orientarea tinerilor spre domeniul tehnic.

Este vorba de Olimpiada Satelor – concurs de matematică destinat tinerilor din mediul rural – și Olimpiada Internațională de Matematică. De asemenea, pentru promovarea unui stil de viață sănătos, compania a susținut și va susține în continuare o serie de concursuri și competiții precum Cupa Mărțișorului, concurs de judo organizat de Palatul Copiilor Cluj, și Crosul Companiilor.

„De mai mulți ani, avem o colaborare strânsă cu Liceul de Transporturi Cluj, care are o serie de specializări destinate industriei prelucrătoare. Prin această colaborare, îi susținem în diverse proiecte de atragere a tinerilor pentru aceste specializări, precum și în oferirea de locuri pentru practică și, ulterior, de angajare a tinerilor care sunt la aceste specializări”, precizează, în încheiere, Directorul General EUROPEAN FABRICATIONS.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/electroglobal-cluj-sau-eficientizarea-proceselor-industriale/