Producatori

European Fabrications

European Fabrications, soluții competitive pentru companii de top

01.06.2021

Modelul de afacere al companiei se bazează pe o producție exclusivă, la solicitarea clienților, livrarea făcându-se la locațiile solicitate de client. Pentru European Fabrications este esențial să se asigure fiabilitatea în fiecare punct al lanțului de  aprovizionare. De aceea, compania își asumă întreaga responsabilitate în gestionarea fiecărui aspect al procesului de fabricație, pentru fiecare proiect în parte. Acest lucru îi eliberează pe clienți și le permite să se concentreze asupra a ceea ce fac cel mai bine, știind că operațiunile lor sunt pe mâini sigure. Astfel, European Fabrications oferă servicii de clasă mondială, care adaugă o valoare substanțială performanței clienților. La fel ca și în cazul produselor oferite, compania își construiește colaborările pentru prezent și viitor, având parteneriate active cu lideri de piață din toată Europa.

Reușite și provocări

Anul 2020 a fost un an cu aspecte pozitive, dar și cu provocări, datorate situației de pandemie întâlnită la nivel global. Unul dintre aspectele pozitive ale anului 2020 a fost reprezentat de faptul că, deși a resimțit o mică scădere în activitatea de producție, European Fabrications a reușit să păstreze toate locurile de muncă ale angajaților. În plus, tot în această perioadă, compania a reușit să își crească și să își diversifice portofoliul de clienți.

Deși a resimțit o mică scădere în activitatea de producție, European Fabrications a reușit să păstreze toate locurile de muncă ale angajaților

„Prin acțiuni și proiecte de reducere a costurilor, ne-am menținut indicatorii de profitabilitate la nivelul anilor anteriori, deși în momentul de față ne confruntăm cu o creștere a costurilor cu materia primă”, ne-a declarat Dna. Monica Ioana Gruia, Managerul General European Fabrications.

Produsele European Fabrications se adresează industriilor de top ale economiei mondiale, precum industria energetică, electronică/electrotehnică, medicală, alimentară, precum și industriei instalațiilor de încălzire. Printre cele mai noi produse adăugate la portofoliu în 2020 sunt incluse cele destinate industriei medicale de subcomponente pentru aparatura destinată testării COVID-19, însă, în continuare, cele mai solicitate produse din portofoliu rămân cele destinate industriei electrice și energetice.

Direcțiile de investiții

Pe parcusul anului 2020, European Fabrications a încetinit procesul de investiții majore în noi procese și utilaje. Cu toate acestea, pentru îmbunătățirea proceselor deja existente în cadrul companiei, au fost realizate mici investiții în sisteme de eficientizare și automatizare a acestora. De exemplu, direcțiile de investiții au vizat sistemele de ridicare și transport de tip conveior pentru fluidizarea procesului de producție.

Direcțiile de investiții ale European Fabrications au vizat sistemele de ridicare și transport de tip conveior pentru fluidizarea procesului de producție

Spre finalul anului 2020, compania a decis realizarea unei investiții de aproximativ 150.000 euro într-un utilaj de debavurare/șlefuire de mare precizie, investiție care va permite creșterea asimilării de produse cu grad de finisare ridicat din industria medicală și alimentară.

Soluții competitive pentru companii de top

În ceea ce privește parcul de utilaje, acesta nu a suferit modificări semnificative ca structură, comparativ cu anul 2020. În cele două fabrici, Mec Com și European Fabrications, activitatea se desfășoară în continuare într-un spațiu combinat de 10.000 de metri pătrați. Dotarea tehnică, investițiile continue în tehnologie de ultimă oră și implementarea tehnicilor de fabricație moderne sunt aspecte care au contribuit definitoriu la evoluția companiei și care au permis European Fabrications să ofere soluții competitive companiilor de top din întreaga lume.

În ceea ce privește linia de producție a lămpilor industriale bazate pe tehnologia LED, reprezentanții companiei afirmă că aceasta este în continuă creștere și diversificare, prin introducerea de noi modele destinate activităților sportive și marilor obiective portuare și aeroportuare.

90% din producție pentru piața externă

Modelul de afacere al European Fabrications se bazează pe o producție exclusivă, la solicitarea clienților, livrarea făcându-se la locațiile solicitate de client. În continuare, ca și pondere din activitate, se menține majoritară piața externă, cu un procent de 90% din cifra de afaceri.

„Suntem bine echipați pentru a oferi soluții de producție competitive partenerilor din întreaga Europă, cu peste 4.000 de metri pătrați de spațiu de fabricație și 80 de angajați dedicați. Ne mândrim cu cultura creșterii continue pe care am stabilit-o, dezvoltându-ne întotdeauna capacitățile pentru a păstra ultimele tendințe ale pieței”, continuă Dna. Gruia.

Ca și pondere din activitate, se menține majoritară piața externă, cu un procent de 90% din cifra de afaceri

Din punct de vedere al vânzărilor din perioada asociată recentei pandemii, European Fabrications a fost mai impactată în trimestrul 2 și 3, cu o scădere de aproximativ 20% față de aceeași perioadă a anului 2019. Cu toate acestea, compania a reușit ca, până la finalul anului 2020 să recupereze această scădere și să închidă anul cu un ușor trend crescător.

Referindu-se la sectoarele de activitate care au înregistrat o o evoluție pozitivă în acea perioadă, reprezentanții companiei afirmă că au observat o ușoară creștere în industria medicală, dar și în cea a instalațiilor de iluminat cu tehnologii LED.

Preocuparea față de mediu și societate

Pentru European Fabrications, mediul înconjurător reprezintă o preocupare constantă, ceea ce face ca toate procesele să fie analizate, corelate cu normativele în vigoare, pentru a diminua orice impact negativ asupra mediului înconjurător. Compania deține certificare ISO 14001 de peste 10 ani. În plus, în cadrul firmei se organizează periodic sesiuni de instruire a personalului în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, manipularea și gestionarea substanțelor periculoase pentru mediu și pentru limitarea impactului în caz de deversări accidentale la sol.

Pentru European Fabrications, mediul înconjurător reprezintă o preocupare constantă, ceea ce face ca toate procesele să fie analizate și corelate cu normativele în vigoare

Pe lângă preocuparea pentru mediu, societatea susține comunitatea din care face parte prin grija față de angajați și susținerea pentru o serie de organizații non-profit, în special cele care au profil educațional, dorind astfel să contribuie la dezvoltarea acestui domeniu și la educarea generației viitoare.

În prezent, în cadrul European Fabrications activează peste 80 de angajați care beneficiază de un pachet salarial format din salariu de bază și diverse sisteme de bonificații implementate la nivel de companie. În momentul de față, mai există și alte  oportunități de angajare în companie, atât pentru personal necalificat, cât și calificat.

Cifrele sunt încurajatoare

Cu toate provocările anului 2020, European Fabrications a reușit să mențină o cifră de afaceri ușor crescătoare față de 2019, iar pentru 2021 previziunile sunt de creștere cu  5-10% față de 2020.

„Succesul nostru se bazează pe capacitatea de a oferi un serviciu de producție total care să răspundă nevoilor specifice ale clienților și să ofere de fiecare dată o soluție agilă și rentabilă. Ne-am angajat să ne menținem operațiunile la cele mai înalte standarde, iar rezultatele arată acest angajament în fiecare etapă a procesului de fabricație. Numeroasele noastre aprobări și certificări demonstrează calitatea produselor noastre, obținute prin teste minuțioase și audituri regulate. Beneficiile acestui proces sunt transmise clientului, oferindu-le avantajul competitiv pe piața globală”, a declarat, în încheiere, Dna. Monica Ioana Gruia, Managerul General European Fabrications.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/european-fabrications-calitate-si-incredere-de-peste-20-de-ani/